• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Bizarre beauty rituelen uit verre landen

21 mei 2016
Bizarre beauty rituelen uit verre landen

Wat zijn jouw beauty rituelen? We zijn eens wat verder gaan kijken en op zoek gegaan naar bizarre beauty rituelen van over de hele wereld. We kennen allemaal wel de geijkte anti-rimpelcrèmes, gezichtsmaskertjes, serums en lotions. Maar het kan ook een stuk gekker! Wat dacht je van een anti-aging behandeling met slangengif of het gebruik van de uitwerpselen van nachtegalen om de huid te bleken? Ontdek hier een aantal bizarre beauty rituelen uit verre landen.

Weg met rimpels met behulp van slangengif

In onze contreien zijn we ondertussen wel bekend met botox. Dit is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Door dit in te spuiten wordt de zenuwimpuls geblokkeerd, waardoor spieren ontspannen. Dit zorgt ervoor dat rimpels niet dieper worden. Wist je dat in plaats van botox ook slangengif gebruikt kan worden? Het gif van de temple viper slang (Tropidolaemus wagleri), afkomstig uit Brazilië, heeft een gelijksoortig effect als botox. Het gif wordt in Zwitserland verwerkt in anti-rimpelproducten en kan zo op de huid gesmeerd worden.

Striae en cellulitis als beauty ideaal?

Wanneer we het over hét beauty ideaal hebben, zullen de meeste mensen een mooie slanke vrouw voor de geest halen. Maar slank is niet overal het belangrijkste schoonheidsideaal. In het West-Afrikaanse land Mauritanië is mollig hét schoonheidsideaal. Striae en cellulitis zijn hier geen probleem, in tegendeel het wordt als een zege gezien. Helaas gaan er verhalen de ronde dat jonge meisjes soms op brute wijze worden gedwongen om te eten en er worden zelfs illegale vetmakers gebruikt die eigenlijk voor dieren zijn bedoeld.

Sexy rode lippen? Niet bij de Maori’s in Nieuw-Zeeland!

Wat is de ultieme kleur lipstick voor een sexy uitstraling? In het westen zal bijna iedereen vol overtuiging ‘rood’ zeggen! Dat vinden de Maori’s in Nieuw-Zeeland maar niets. Als je er daar aantrekkelijk uit wilt zien met gekleurde lippen, dan kies je toch wel zeker voor blauw! Een kleur lipstick die je bij ons nauwelijks tegenkomt. Bij de Maori’s wordt de blauwe kleur zelfs vaak op de lippen getatoeëerd.

Een gebruinde of juist gebleekte huid?

De zonnebank, self tanners, getinte dagcrème en foundations; we doen er in het westen alles aan om een mooi zongebruind kleurtje te krijgen. Ook dat is niet overal op de wereld het beauty ideaal. In Japan is het populair om je huid juist te bleken. Hoe doen ze dat? Met guanine, een enzym dat afkomstig is uit de uitwerpselen van nachtegalen. Het wordt hier al eeuwenlang om die reden gebruikt, vooral door geisha’s en kabuki-acteurs.

Trots op een pleister op je neus?

Wist je dat het conservatieve Iran hét land van de cosmetische neuscorrecties is? Doordat vrouwen hun lichaam en hoofd moeten bedekken is eigenlijk alleen maar hun gezicht te zien. Een neuscorrectie is dan een van de weinige manieren om hun uiterlijk te verbeteren. Wie in Iran een neuscorrectie laat doen, is daar behoorlijk trots op. Die pleister op de neus kun je daarom zien als een statussymbool. Er zijn heel wat vrouwen die de pleister veel langer dan nodig laten zitten. En dat terwijl in onze contreien mensen die een cosmetische ingreep ondergaan dat liever verbergen.

Mooi willen zijn is menselijk

Het is menselijk om er mooi uit te willen zien. Sommige mensen zijn bereid om daar heel ver voor te gaan door chirurgische ingrepen te ondergaan. Er wordt gelukkig ook steeds vaker gezocht naar minder ingrijpende behandelingen om op die manier de natuurlijke schoonheid van mensen te benadrukken. Dat is ook het doel van onze schoonheidszorg opleidingen! Wil je leren hoe je mensen er mooier uit kunt laten zien, ontdek dan hier ons complete aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie