Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek de blurring make-up uit Korea

16 mei 2015
Ontdek de blurring make-up uit Korea

De digitale technologie is niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. Vooral het maken van foto’s met de smartphone is voor veel mensen dagelijkse kost. Deze foto’s worden gedeeld via de social media als Facebook en hier en daar wordt er een Instagram filtertje overheen geplakt of een andere app gebruikt om imperfecties van de huid te verdoezelen. De make-up wereld springt hierop in met een nieuwe make-up trend die ‘blurring’ heet en die komt overgewaaid vanuit Korea.

Beauty en Photoshop

Er wordt tegenwoordig heel wat gephotoshopped om mensen er op de foto mooier uit te laten zien. Dit gebeurt niet meer alleen door de makers van magazines, maar ook bij de mensen thuis. Iedereen die weleens met Photoshop aan de slag gaat, kent wel het handige blur-instrument. Hiermee kun je heel gemakkelijk imperfecties als puistjes of rode vlekjes wegwerken, zodat het lijkt alsof de persoon op de foto een perfect gave huid heeft. Wie zou het niet handig vinden om zo’n instrument bij de hand te hebben in het dagelijkse leven, waarin het maken en delen van selfies aan de orde van de dag is?

Blurren met make-up

Met de nieuwste beauty trend uit Korea hoef je geen beroep meer te doen op Photoshop, Instagram filters of andere foto apps, maar kun je je beroepen op een handige nieuwe make-up techniek. De blurring techniek bestaat uit het aanbrengen van hele lichte huidverzorgingsproducten en make-up. Dit doe je op zo’n manier dat de make-up de imperfecties van de huid maskeert, zonder dat het lijkt alsof je heel lang bezig bent geweest met het aanbrengen van make-up. Deze nieuwe make-up techniek uit Korea wordt heel toepasselijk de ‘blurring techniek’ genoemd. Wil je alles leren over make-up technieken? Start dan hier met de Cursus Visagie (Basis).

Blurring make-up techniek uit Korea

Charlotte Cho is de oprichtster van Soko Glam met als missie westerse beauty liefhebbers kennis laten maken met Koreaanse make-up en beauty rituelen. Ze zegt dat Koreaanse vrouwen van mening zijn dat in een tijdperk van HDTV en selfies met hoge resolutie imperfecties meer dan ooit opvallen. Daarom is het volgens hen nodig om hun make-up als het ware iets te blurren. Ondertussen zijn er al talloze make-up producten ontwikkeld die speciaal gebruikt worden voor het toepassen van deze blurring techniek, waaronder primers, foundations en lippenbalsems.

Toepassen van de blurring make-up techniek

De belangrijkste regel van de blurring make-up techniek is dat de make-up niet volledig dekkend is, maar slechts een beetje maskeert, zodat je een natuurlijke look behoudt. Lippenstift breng je niet volledig tot aan de lipcontouren aan, maar alleen in het midden. Daarna vervaag je de lippenstift naar de randen toe. Het merk Etude House heeft een speciaal product ontwikkeld voor deze make-up trend, de ‘Beauty Shot Face Blur’. Dit is een lichtgewicht cream die de huid een egale en heldere uitstraling geeft. Het product wordt aangeprezen met de slogan: ‘The best primer solution for lovely selfies.’

Professionele visagiste worden?

Wil je alles weten over het mooier maken van mensen met make-up en niet alleen voor selfies, maar ook voor professionele photoshoots, catwalkshows of bruiloften? Volg dan de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie