• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Budgetvriendelijk je salon inrichten? Enkele tips!

18 september 2016 | Schoonheidszorg
Budgetvriendelijk je salon inrichten? Enkele tips!

Het is zover: je hebt de perfecte plek gevonden voor je salon en je registratie als zelfstandig ondernemer is rond. Je nieuwe carrière als saloneigenaar kan beginnen! Nu alleen nog even de inrichting doen. Warm, professioneel, modern, hygiënisch: je hebt vast een hele waslijst aan wensen. Hoe zorg je ervoor dat je na de inrichting van je salon nog voldoende geld overhoudt voor een goed openingsfeestje? Hierbij een aantal budget inrichtingstips!

1. Laat je inspireren door social media

Van glazen jampotjes als kwastenhouder tot slimme, goedkope opbergsystemen voor handdoeken: Op Pinterest vind je een schat aan ideeën voor de inrichting van je beauty salon. Daarmee is de site een handige plek om rond te struinen op zoek naar inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi handgeschreven slogan op de muur? Of een oude spiegellijst als frame voor al je nagellakpotjes? Slimme ingevingen van anderen stimuleren je om zelf op een creatieve wijze aan de slag te gaan met spullen die je al in huis hebt. Tegelijkertijd kun je door wat rondkijken op Pinterest gelijk inspiratie opdoen voor jouw eigen social media plannen; het is straks een perfect platform om het interieur van jouw salon aan de rest van de wereld te tonen! Kijk hier voor meer inspiratie voor de inrichting van je salon op Pinterest!

2. Selecteer een aantal budget basics

Hoewel je als kersverse saloneigenaar je inrichting natuurlijk zorgvuldig wilt samenstellen, betekent dit niet dat je alleen voor dure meubels hoeft te gaan. Je behandelstoelen moeten uiteraard wel van de beste kwaliteit zijn. Maar wanneer het gaat om de basics, zoals tafels en stoelen in de wachtkamer of lijstjes en spiegels aan de muur, dan kun je een hoop geld besparen door voor een goedkopere versie te kiezen. Die comfortabele bank in de wachtkamer kan ook best van de Ikea of soortgelijke meubelzaken komen. Online kun je in ieder geval al veel inspiratie opdoen en een indruk krijgen van de gangbare prijzen. Kijk eens op de website van Ikea en van Beslist.nl. Door je vooraf goed te oriënteren, maak je straks een betere keuze zonder dat je te veel geld kwijt bent.

3. Kies voor tweedehands

Je klant laten wegzakken in een klassieke barokstoel? Sierlijke spiegels of originele kroonluchters combineren met een strak interieur? Of je nou vintage, barok of een typisch jaren ‘50 sfeertje wilt neerzetten in je salon; nieuw is niet per definitie beter! Spullen met een verhaal geven je salon niet alleen karakter, maar geven jou als eigenaar bovendien ruimte in je budget voor andere essentiële dingen, zoals een mooi openingsfeestje of een slimme professionele marketingcampagne. Tegelijkertijd is het speuren naar bijzondere tweedehands spullen inspirerend om te doen. Wie weet wat je allemaal tegenkomt op sites als Kapaza.be of Marktplaats.nl!

4. Check branche gerelateerde veilingen en beurzen

Hoewel je bij Ikea of je lokale tweedehandswinkel prima terecht kunt voor meubels en decoratie, zal je er niet direct een professionele wasbak of kappersstoel gaan vinden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ook bij de aanschaf van professionele benodigdheden op je budget te letten, zonder op kwaliteit in te leveren. Denk daarbij aan online veilingen zoals troostwijkauctions.com of een scherpe afprijzing tijdens beauty en wellness vakbeurzen. Houd ook eens de online forums van professionals in de gaten, niet zelden bieden salonbeheerders professionele salonmeubels aan als ze zelf gaan vernieuwen. Hier kun je ook losbranden met vragen over je saloninrichting. Praat eens met ervaren salonbeheerders; zij kunnen je beslist goede tips geven. Op die manier koop je geen spullen die je niet of nauwelijks nodig blijkt te hebben.

5. Blijf creatief denken!

Zoals iemand op Pinterest jampotjes omdoopt tot materiaalhouders, kan ook jij je van je creatieve kant laten zien door een geheel eigen kaptafel of toonbank neer te zetten. In plaats van een complete dertien-in-een-dozijn saloninrichting te bestellen, geef je de klanten net wat extra’s door jouw interieur iets van jezelf mee te geven. Inventiviteit en ‘out-of-the-box’ denken zijn bepaald geen slechte eigenschappen om aan je klant te tonen! Droom je ervan om jouw eigen salon te starten? Zie je de inrichting van jouw salon al voor je? Begin dan je carrière met een Beauty Opleiding van Wellness Academie met campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Gent of Antwerpen.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie