• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Clarins – Geschiedenis & filosofie

16 januari 2013
Clarins – Geschiedenis & filosofie

Clarins is een succesvol cosmeticamerk dat ontstaan is uit de oprechte aandacht van de oprichter Jacques Courtin-Clarins voor schoonheid in relatie tot gezondheid en welbevinden. Wat dit cosmeticamerk onderscheidt van andere cosmeticamerken is dat de producten allemaal gebaseerd zijn op pure plantenextracten. Lees hier meer over de successtory van dit cosmeticamerk.

Jacques Courtin-Clarins

Jacques Courtin-Clarins werd geboren in Frankrijk in 1921. Hij ging medicijnen studeren, maar zijn studie werd gedwarsboomd door de Tweede Wereldoorlog en hij ging de gewonden helpen in de ziekenhuizen in Parijs. Na de oorlog ging hij als masseur werken en verdiepte zich in huidverzorging.

In 1954 richtte hij het Clarins Instituut op in Parijs waar hij zich bezighield met nieuwe massagetechnieken die hij de ‘Parijse Methode’ noemde. Ook maakte hij hierbij gebruik van crèmes en oliën op basis van plantenextracten die hij zelf ontwikkelde. Veel beroemdheden vonden hun weg naar deze innoverende cosmeticadeskundige, waardoor hij steeds meer bekendheid genoot. Er werden steeds meer salons van Clarins geopend. In de jaren ’80 van de vorige eeuw was Clarins in Frankrijk het meest toonaangevende merk op het gebied van huidverzorging en in de jaren ’90 gold dit zelfs voor heel Europa. Interesse in het geven van professionele huidverzorging behandelingen? Bekijk hier onze Cursus Gelaatsverzorging!

Clarins begint zijn werkveld te verbreden door in de jaren ’90 ook met een eerste make-uplijn te komen en door ook zijn eerste parfum te lanceren. Dit parfum heette Angel en werd ontwikkeld door Thierry Mugler. In 2002 nam hij een volgende vernieuwende stap door een mannenlijn op de markt te brengen onder de naam ClarinsMen. Ondertussen veroverde hij met zijn producten de hele wereld. In 2006 schreef hij een autobiografie over zijn succesvolle carrière. Jacques Courtin-Clarins overleed in 2007, maar zijn bedrijf werd voortgezet.

Filosofie Clarins

Clarins ontdekte dat cosmetica een therapeutische werking kon hebben. Hij wilde zoals hij het zelf altijd stelde ‘schoonheid serieus nemen’. Hij benadrukte dat het schoonheidsaspect een cruciale rol speelde in het welbevinden van een vrouw en dat de medische wereld dit aspect negeerde. Verder was het voor hem essentieel dat de producten werden vervaardigd van plantaardige extracten in combinatie met de nieuwste technieken. Als kind zag hij al hoe zijn moeder en andere familieleden geneeskrachtige planten gebruikten om ziektes te genezen. Sindsdien zocht hij altijd zijn antwoorden op vragen op het gebied van huidverzorging, gezondheid en schoonheid in planten.

Clarins vandaag

Vandaag de dag worden de producten van Clarins verkocht in wel 150 landen en het succesverhaal gaat gewoon door. Nog steeds behoort Clarins tot de meest gerenommeerde merken op het gebied van huidverzorging en make-up. Het handelskenmerk van Clarins zijn de bekende rode verpakkingen. Tot de best verkochte producten van behoren onder andere de Vital Light Day Illuminating Anti-Ageing Comfort Cream, de Beauty Flash Balm, de Extra-Firming Foundation SPF15, de Skin Illusion Natural Radiance Foundation SPF10 en de Clarins Men After Shave Soother. Lijkt het je heerlijk om aan de slag te gaan als professionele schoonheidsspecialiste? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.759
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie