Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Concealer tips: waar concealer allemaal goed voor is?

12 juni 2017 | Visagie
Concealer tips: waar concealer allemaal goed voor is?

Waarom een concealer niet mag missen in je make-up kit? Voor professionele visagisten is een concealer een van hun belangrijkste producten, die ze niet kunnen missen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Een concealer wordt gebruikt voor het wegwerken van imperfecties als roodheden, puistjes, etc. Maar concealer kun je nog voor veel meer dingen gebruiken. Ontdek hier enkele concealer tips en waar je concealer allemaal nog meer voor kunt gebruiken.

Concealer tips

Voordat we ingaan op waar je concealer allemaal nog meer voor kunt gebruiken, vertellen we eerst kort waar concealer voor bedoeld is en geven we je enkele tips mee van onze docenten van de Opleiding Visagie. Concealer is bedoeld voor het camoufleren van plekjes (imperfecties, roodheden, puistjes, pigmentvlekjes, etc.) die je wilt verbergen. Voor je make-up aanbrengt, dien je eerst je gezicht goed te reinigen. Vervolgens kun je kiezen of je eerst concealer of eerst foundation aanbrengt. Het voordeel van concealer aanbrengen na je foundation is dat je plekjes nog beter kunt wegwerken. Breng de concealer aan in een paar stipjes die je vervolgens blendt met een zachte make-up kwast. Klop het daarna nog eens zachtjes in met je vinger. Veel mensen brengen concealer onder de ogen aan in halve maanvorm. Tip: voor een mooier en natuurlijker effect kun je de concealer in driehoekvorm aanbrengen met de punt naar beneden.

Concealer als oogmake-up

Concealer kan ook heel handig zijn voor het perfectioneren van je oogmake-up. Heb je bijvoorbeeld geen primer bij de hand, dan kun je ook concealer gebruiken als basis voor je oogschaduw. Het zorgt ervoor dat je oogschaduw lang mooi blijft zitten. Vind je het nog moeilijk om strakke mooi gevormde lijntjes te zetten bij het creëren van een cat eye of winged eyeliner? Dan kun je met een dun make-up penseel en wat concealer deze lijntjes bijwerken. Ook voor het mooier maken van je wenkbrauwen komt een concealer goed van pas. Je kunt je wenkbrauwen strakkere lijnen geven door ze te omlijnen met concealer. Blend wel steeds de make-up goed uit. Leer alle basistechnieken visagie in onze Cursus Visagie.

Concealer en lipmake-up

Je ziet een prachtige kleur lipmake-up in de winkel liggen, maar als je hem dan thuis op je lippen aanbrengt, merk je dat de kleur niet goed tot zijn recht komt. De oplossing? Brengt eerst wat concealer aan op je lippen om je eigen lipkleur te neutraliseren. Breng vervolgens de lipstick aan. Je zult zien dat de kleur nu wel goed tot zijn recht komt! Deze tip is vooral handig voor nude kleuren lipstick, waar je natuurlijke lipkleur al snel doorheen schijnt. Een andere handige tip: breng eens met wat deppende bewegingen concealer aan op het midden van je lippen na het aanbrengen van lipstick, hierdoor lijkt het alsof je vollere lippen hebt.

Heb je een passie voor make-up?

Dan is het een kleine stap om er je werk van te maken. Wellness Academie helpt je graag op weg. Hier kun je uiteenlopende Make-up Opleidingen en Cursussen volgen op de campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen of Gent! 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie