Inschrijven

Cursus Acne specialisatie

Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!
Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 699

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het kan bij je klanten behoorlijk wat ongemakken en problemen veroorzaken. Als schoonheidsspecialist kun je gelukkig veel betekenen bij acneklachten. Je kunt bijvoorbeeld kundig advies geven over huidverzorging en herstellende verzorgingsproducten en je kunt behandelingen aanbieden, zoals dieptereinigingen of peelings. Na het volgen van de cursus acne specialisatie kun je al je klanten van passend advies voorzien en de juiste behandelingen geven.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus acne behandeling is enkel toegankelijk voor diplomeerde schoonheidsspecialisten. Er wordt verondersteld dat je over basiskennis beschikt over de anatomie van de huid en de werking van onder meer de talgklieren. Ben je hier nog niet mee bekend? Dan kun je eerst onze Opleiding schoonheidsspecialist volgen, waarin je veel kennis over huidverzorging opdoet. De cursus acne specialisatie vormt daar vervolgens een waardevolle aanvulling op. Je leert in deze specialisatie cursus nog veel meer over de oorsprong en het verminderen van acne! 

Leer om als schoonheidsspecialist klanten met acne nog beter te helpen!

Inhoud cursus acnebehandeling

De cursus acnebehandeling is een praktijkgerichte cursus. Je leert dieptereiniging toe te passen, comedonen te verwijderen, talgcystes te ledigen en te werken met pakkingen en maskers. Tegelijkertijd, krijg je tijdens de cursus een gedegen theoretische kennis over de oorzaken van acne. Hoe ontstaan ontstekingen? Wanneer is een huid vatbaarder voor comedonen? Welke vormen van acne zijn er en hoe herken en behandel je deze? Welke indicaties en contra-indicaties gelden er voor de behandelingen? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens de cursus acne specialisatie.

Voordelen cursus acne behandeling

Na het volgen van deze cursus kun je de klanten in jouw schoonheidssalon op kundige en veilige wijze behandelen voor het verminderen van acneklachten. Juist omdat acneklachten zo veel voorkomen, bestaan er veel vooroordelen over de oorsprong van acne. Als acne-expert kun je als geen ander feit van fictie onderscheiden. Je kunt klanten precies die behandeling geven waar hun huid om vraagt en zonodig doorverwijzen naar een arts.

Examen en diploma

Na het slagen voor je examen theorie + praktijk bij het Exuive examencentrum (optioneel) ontvang je ook een diploma Acne dat erkend wordt door ANBOS.

Doelgroep

Iedereen die deze technieken op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert..

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 35 contacturen en circa 18 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie van de huid
 • Algemene Pathologie
 • Productkennnis en advies
 • Apparatuur
 • Huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Gelaatsbehandelingen
 • Peelings
 • Lijnzaadpakking
 • Chemische peeling
 • Littekenbehandeling
 • Ledigen van pustels
 • Verwijderen van comedonen

Prijs

699 euro (+ 40 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Gebruik van alle producten en materialen

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie

STAP-budget

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van je STAP-budget. Het STAP-budget is een subsidie van de Nederlandse overheid voor opleidingen (met een professionele doelstelling) en dit met een maximum van € 1.000 / jaar. Je kan deze subsidie maar 1x per jaar inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Je kan je gewoon aanmelden via ons inschrijvingsformulier. Vervolgens ontvang je van ons per email een aanmeldbewijs en verdere instructies om uw subsidie aan te vragen.

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 14 november 2022
Alle data: 14/11, 21/11, 05/12, 19/12 2022 & 09/01 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 30 januari 2023
Alle data: 30/01, 06/02, 13/02, 20/02 & 06/03 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 8 mei 2023
Alle data: 08/05, 15/05, 22/05, 05/06 & 12/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 7 november 2022
Alle data: 07/11, 14/11, 21/11, 28/11 & 12/12 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Marina Martinovic

Docent in Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Mieke Strubbe

Docent in Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.