Inschrijven

Cursus Aromatherapie

Leer alles over het toepassen van essentiële olie!
Leer alles over het toepassen van essentiële olie!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Onze cursus aromatherapie biedt je een goede start voor een carrière binnen wellness branche! Of ben je op zoek naar een manier om je actuele massages en wellness behandelingen te verrijken? Ook dan is deze bijscholing een uitstekend idee! In deze unieke cursus aromatherapie leer je om op een verantwoorde wijze essentiële olie in te zetten in je wellness praktijk of beauty salon. Het wordt gegarandeerd een leerrijke en inspirerende ervaring! Iets voor jou? Zorg dan dat je je op tijd inschrijft, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursus aromatherapie: de helende kracht van geuren

Ontdek in deze opleiding aromatherapie de helende kracht van geuren. Het gaat hier om een holistische behandelwijze waarbij essentiële oliën ingezet worden voor het bevorderen van het welzijn van mensen op alle niveaus. Steeds meer mensen ontdekken de helende kracht van aroma’s. Laat je leiden door de heerlijke geuren en leer tijdens deze cursus aromatherapie hoe je ze op de juiste manier kunt inzetten. Voor het toepassen van essentiële oliën is kennis van het menselijk lichaam heel belangrijk. We raden je dan ook aan om eveneens de Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie te volgen. Je zult je klanten zo nog beter van dienst kunnen zijn!

Wat kun je hiermee voor je klanten betekenen?

Er zijn veel verschillende etherische oliën, die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Je zult met de kennis en de vaardigheden, die je in deze cursus aromatherapie opdoet, op diverse manieren veel voor je klanten kunnen betekenen. Denk daarbij onder meer aan:

 • Het verminderen van stress
 • Sombere gevoelens verminderen
 • Concentratievermogen verbeteren
 • Slaapproblemen verminderen
 • Ongemakken en pijn verlichten

In de cursus aromatherapie leer je hier nog veel meer over. Er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt je eigen aromatherapie praktijk opstarten of essentiële oliën inzetten als ondersteuning tijdens massages of andere behandelwijzen. Wil je nog veel meer weten over natuurlijke oliën, aroma’s en kruiden? Dan is onze cursus herborist mogelijk ook interessant voor je!

Ontdek de helende kracht van aroma’s in onze Cursus Aromatherapie

Lesprogramma cursus aromatherapie

Tijdens deze cursus aromatherapie leer je heel wat over de achtergronden van aromatherapie en maak je kennis met veelgebruikte essentiële oliën. Wat zijn de kenmerken van elke etherische olie? Voor welke doeleinden kun je ze inzetten? Wat is de specifieke werking? Je ontdekt onder meer welke aroma’s een ontspannende werking hebben, welke aroma’s juist extra energie geven of juist troostend werken. Er wordt in deze cursus aromatherapie ook aandacht besteed aan essentiële oliën, die een helende werking hebben op de luchtwegen, spieren, gewrichten en emoties. De nadruk ligt bij deze cursus aromatherapie op het toepassen van essentiële oliën via verstuiving, massage en baden. Ook EHBO-aroma’s en hydrolaten komen aan bod.

Aromatherapie cursus met certificaat!

De aromatherapie opleiding van Wellness Academie is een praktijkgerichte cursus. Je gaat zelf aan de slag met het ontwikkelen van recepten met essentiële oliën. Je leert om de juiste doseringen te hanteren en om de essentiële oliën op een veilige manier toe te passen. Ook ontwikkel je inzicht in het beoordelen van de kwaliteit van essentiële oliën en de diverse wervingsmethoden van natuurlijke oliën. Je wordt tijdens de cursus begeleid door een ervaren vakdocent, die zelf al jaren actief is als aromatherapeut. Doordat de cursus wordt gegeven in kleine groepjes is voldoende persoonlijke aandacht een garantie. Na afloop van de aromatherapie cursus ontvang je een certificaat. Je bent nu in staat om essentiële oliën verantwoord en doeltreffend toe te passen in de praktijk!

Indeling

Weekendcursus – 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die op een professionele manier wilt leren werken met etherische oliën

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding en achtergronden aromatherapie
 • Werking essentiële oliën
 • Soorten essentiële oliën
 • Toepassing via verstuiving
 • Toepassing via massage
 • Toepassing via baden
 • Ontspannende aroma´s
 • Opwekkend aroma´s
 • EHBO-aroma´s
 • Hydrolaten
 • Zelf recepten maken met essentiële oliën

Prijs

299 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 11 november 2023
Alle data: 11/11 & 12/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)
Gratis parking Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 4 november 2023
Alle data: 04/11 & 05/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 29 april 2023
Alle data: 29/04 & 30/04 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 28 oktober 2023
Alle data: 28/10 & 29/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Karin van Dun

Docent in Antwerpen (Wilrijk) & Hasselt

Recensies

R. Isenborghs (17-05)

Gevolgd in Hasselt

Aromatherapie... wat een verrijkende cursus! Gegeven door een inspirerende docente! Prachtig! Het heeft me geprikkeld en wil meer! Laat die gevorderden cursus maar komen! =)

D. Metten (20-04)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessante cursus, het heeft me aangenaam verrast!

S. Dooms (20-04)

Gevolgd in Hasselt

Heel leerrijk, mooie cursus. De docente heeft heel veel kennis en weet waarover ze praat. Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsvolle didactische materialen en er wordt ook gewerkt met voorbeelden.

M. Bongers (19-04)

Gevolgd in Hasselt

Het was een leerzame cursus. En als je met de lessen bezig bent geeft het je het enthousiasme om de gevorderden te gaan doen

M. Van Espen (19-04)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb een nieuwe wereld en meteen ook een nieuw doel ontdekt. Als aromatherapeute kan je het lijden of problemen van mensen verzachten op een aangename manier. Tevens kan je jezelf helpen, zowel op geestelijk als fysiek gebied. Ideaal in combinatie met ayurvedische massages.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.