Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Aromatherapie

Leer alles over het toepassen van essentiële olie!
Cursus Aromatherapie
Voordelen
€ 319
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Onze cursus aromatherapie biedt je een goede start voor een carrière binnen de boeiende wellness branche! Of ben je op zoek naar een manier om je actuele massages en wellness behandelingen te verrijken? Ook dan is deze bijscholing een uitstekend idee! In deze unieke opleiding aromatherapie leer je om op een verantwoorde wijze essentiële olie in te zetten in je wellness praktijk of beauty salon. Het wordt gegarandeerd een leerrijke en inspirerende ervaring! Iets voor jou? Zorg dan dat je je op tijd inschrijft, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursus aromatherapie: de helende kracht van geuren

Ontdek in deze opleiding aromatherapeut de helende kracht van geuren. Het gaat hier om een holistische behandelwijze, waarbij essentiële oliën ingezet worden voor het bevorderen van het welzijn van mensen op alle niveaus. Steeds meer mensen ontdekken de helende kracht van aroma's. Laat je leiden door de heerlijke geuren en leer tijdens deze cursus aromatherapie hoe je ze op de juiste manier kunt inzetten. Voor het toepassen van essentiële oliën is kennis van het menselijk lichaam heel belangrijk. We raden je dan ook aan om eveneens de Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie te volgen. Je zult je klanten zo nog beter van dienst kunnen zijn!

Wat kun je hiermee voor je klanten betekenen?

Er zijn veel verschillende etherische oliën, die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Je zult met de kennis en de vaardigheden, die je in deze aromatherapie opleiding opdoet, op diverse manieren veel voor je klanten kunnen betekenen. Denk daarbij onder meer aan:

 • Het verminderen van stress
 • Sombere gevoelens verminderen
 • Concentratievermogen verbeteren
 • Slaapproblemen verminderen
 • Ongemakken en pijn verlichten

In de aromatherapie cursus leer je hier nog veel meer over. Er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt je eigen aromatherapie praktijk opstarten of essentiële oliën inzetten als ondersteuning tijdens massages of andere behandelwijzen.

Wil je nog veel meer weten over natuurlijke oliën, aroma’s en kruiden? Dan is onze cursus herborist mogelijk ook interessant voor je! Aromatherapie zet in op het verbeteren van het welzijn van de mens in zijn geheel. Wil je alles leren binnen het kader van deze holistische visie? Bekijk dan hier onze opleiding holistisch therapeut!

Ontdek de helende kracht van aroma's in onze Cursus Aromatherapie

Lesprogramma opleiding aromatherapie

Tijdens deze opleiding aromatherapeut leer je alles over de achtergronden van aromatherapie en maak je kennis met veelgebruikte essentiële oliën. Wat zijn de kenmerken van elke etherische olie? Voor welke doeleinden kun je ze inzetten? Wat is de specifieke werking? Je ontdekt onder meer welke aroma’s een ontspannende werking hebben, welke aroma’s juist extra energie geven of juist troostend werken. Binnen dit kader zal onze cursus ayurveda basiskennis je ook vast aanspreken.

Er wordt in de cursus aromatherapie ook aandacht besteed aan essentiële oliën, die een verzachtende werking hebben op de luchtwegen, spieren, gewrichten en emoties. De nadruk ligt bij deze aromatherapie opleiding op het toepassen van essentiële oliën via verstuiving, massage en baden. Ook EHBO-aroma’s en hydrolaten komen aan bod.

Aromatherapie cursus met certificaat!

De aromatherapeut opleiding van Wellness Academie is een praktijkgerichte cursus. Je gaat zelf aan de slag met het ontwikkelen van recepten met essentiële oliën. Je leert om de juiste doseringen te hanteren en om de essentiële oliën op een veilige manier toe te passen. Ook ontwikkel je inzicht in het beoordelen van de kwaliteit van essentiële oliën en de diverse wervingsmethoden van natuurlijke oliën.

Je wordt tijdens deze aromatherapie cursus begeleid door een ervaren vakdocent, die zelf al jaren actief is als aromatherapeut. Doordat de cursus wordt gegeven in kleine groepjes is voldoende persoonlijke aandacht een garantie. Na afloop van onze cursus aromatherapie ontvang je een certificaat. Je bent nu in staat om essentiële oliën verantwoord en doeltreffend toe te passen in de praktijk! Wil je je kennis en vaardigheden nog veel verder uitbreiden? Bekijk dan hier ons volledige aanbod aan massage opleidingen.

Indeling
Weekendcursus - 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die op een professionele manier wilt leren werken met etherische oliën

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding en achtergronden aromatherapie
 • Werking essentiële oliën
 • Soorten essentiële oliën
 • Toepassing via verstuiving
 • Toepassing via massage
 • Toepassing via baden
 • Ontspannende aroma´s
 • Opwekkend aroma´s
 • EHBO-aroma´s
 • Hydrolaten
 • Zelf recepten maken met essentiële oliën

319 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 9 november 2024
Alle data: 09/11 & 10/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 9 november 2024
Alle data: 09/11 & 10/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 21 september 2024
Alle data: 21/09 & 22/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 5 april 2025
Alle data: 05/04 & 06/04 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 7 december 2024
Alle data: 07/12 & 08/12 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam en Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

9,6

leuke leerzame cursus

DianaAmsterdam
10,0

Jolie is een uitstekende leraar die grappig en energiek is. Zoek een evenwichtspunt en bijbehorend gebruik van etherische oliën voor het fysieke ongemak van de leerlingen. Ik heb leerzaam.

NingAmsterdam
9,6

Zeer interessante cursus, heel veel mooie inzichten verkregen dankzij de passie en kennis van docente Jolié

MarjonAmsterdam
9,7

Top docente, verzorgde cursus met heel duidelijke uitleg.

AnHasselt
8,9

Topcursus en Karin was ook super. Gaf extra uitleg buitenom de cursus en heeft echt passie voor de aromatherapie.

IsabelHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus! De docent is zeer gedreven en weet echt waarover ze praat. Een zeer leerzame cursus. En de inhoud was ruim boven verwachting.

DebbieHasselt
9,0

Leerzaam! Heel veel informatie

DagmarAmsterdam
10,0

Super fijn. Heel veel inzichten gekregen. Geen vraag was te veel.

IsoldeHasselt
10,0

Was een super interessante curcus , gegeven door Karin, die de les super goed en mooi brengt. Top docent.

SarahHasselt
9,5

Wat heb ik van deze 2 dagen genoten. Echt een aanrader. Zeer deskundige docente die weet waar ze het over heeft. Didactisch ook helemaal top!

NandaRotterdam
9,6

Aromatherapie... wat een verrijkende cursus! Gegeven door een inspirerende docente! Prachtig! Het heeft me geprikkeld en wil meer! Laat die gevorderden cursus maar komen! =)

RobertoHasselt
9,6

Zeer interessante cursus, het heeft me aangenaam verrast!

DiederikHasselt
9,6

Heel leerrijk, mooie cursus. De docente heeft heel veel kennis en weet waarover ze praat. Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsvolle didactische materialen en er wordt ook gewerkt met voorbeelden.

SarahHasselt
7,7

Het was een leerzame cursus. En als je met de lessen bezig bent geeft het je het enthousiasme om de gevorderden te gaan doen

MichelleHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie