• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Holistisch therapeutLeer via diverse therapieën om de mens in zijn geheel te behandelen

Opleiding Holistisch therapeut
Voordelen
€ 2.412
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Holistisch betekent ‘allesomvattend’. In deze uitgebreide modulaire opleiding holistisch therapeut leer je dan ook om naar de mens in zijn geheel te kijken. Je hebt aandacht voor alle aspecten van de mens; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer een klant naar jou toekomt, kijk je niet alleen naar de klacht, maar neem je het totaalbeeld in beschouwing. Je leert in deze modulaire opleiding holistisch therapeut een waaier aan massages en wellness behandelingen, waarmee je elke klant een behandeling op maat kunt geven!

Leer zelfbewust en intuïtief in het leven staan!

Voordat je als holistisch therapeut anderen kunt helpen, zul je eerst voldoende inzicht in jezelf moeten ontwikkelen. Ook daarvoor is volop aandacht in deze opleiding. Je gaat jezelf opnieuw ontdekken als één geheel, je wordt je bewust van welke processen er bij jou spelen en leert om intuïtiever in het leven te staan. Daarnaast leer je in deze opleiding tot holistisch therapeut diverse holistische behandelwijzen, zodat je voor elke klant een individueel behandelplan kan samenstellen dat perfect is afgestemd op de behoeften van de persoon. Na afloop ben je in staat om vanuit jouw kracht en intuïtie met behulp van deze behandelwijzen andere mensen vooruit te helpen. 

Als holistisch therapeut kijk je niet alleen naar de klacht, maar naar het totaalbeeld.

Inhoud opleiding holistisch therapeut

In de opleiding holistisch therapeut leer je een waaier aan holistische therapieën, die je afzonderlijk van elkaar of in combinatie met elkaar kunt inzetten bij het behandelen van je klanten. Je leert de basisprincipes van chakratherapie, je gaat aan de slag met oorkaarstherapie, moxatherapie en aromatherapie. Ook leer je massages geven als shiatsu, cranio-sacraal therapie, klankmassage en holistic pulsing. Het is een bijzondere mix aan behandelwijzen, die allemaal een lange geschiedenis kennen en die afkomstig zijn uit verschillende culturen van over de hele wereld.

Flexibele opleiding holistisch therapeut

De opleiding is opgebouwd uit diverse modules. Je kunt deze modules naar eigen wens inplannen, waardoor je zelf bepaalt hoe lang je over de opleiding wilt doen; je kunt in korte tijd alle modules volgen of de modules verspreiden over een langere periode. Alle modules worden gegeven door ervaren vakexperts. Je krijgt les in kleine groepjes, waardoor elke cursist kan rekenen op voldoende persoonlijke begeleiding en de ruimte om de technieken en behandelwijzen goed aan te leren.

Hoe werkt het examen?

Tijdens de praktijklessen zal je docent erop toezien dat je alle praktijkvaardigheden goed beheerst en je waar nodig bijsturen. Een bijkomend praktijkexamen is dus niet van toepassing. Je legt enkel digitaal een theoretisch examen af. Dit doe je van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen (met tijdsklok). Na afloop weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen met een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma holistisch therapeut.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je deze modules elders gevolgd? Dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit is echter wel beperkt tot 30% van de totale opleiding (berekend op aantal opleidingsdagen). Vrijstelling kan je aanvragen per email (info@wellnessacademie.com).

Modules van de opleiding holistisch therapeut:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 111 contacturen en circa 57 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Chakratherapie basis
 • Oorkaarstherapie
 • Cranio-sacraal therapie
 • Holistic pulsing
 • Klankmassage
 • Moxa therapie
 • Aromatherapie
 • Shiatsu

2.412 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
9,7

Zeer fijne positieve mensen (echte toppers!)die deze cursus geven, vol met wijsheid die me zeer veel inzichten hebben meegegeven. Zeer gedreven en motiverend... fijne cursus, een echte aanrader!

PatriciaHasselt
9,7

Top docente, verzorgde cursus met heel duidelijke uitleg.

AnHasselt
8,9

Topcursus en Karin was ook super. Gaf extra uitleg buitenom de cursus en heeft echt passie voor de aromatherapie.

IsabelHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus! De docent is zeer gedreven en weet echt waarover ze praat. Een zeer leerzame cursus. En de inhoud was ruim boven verwachting.

DebbieHasselt
10,0

Prachtige onderdompeling in de wereld van klanken

IngeHasselt
9,1

Wie verdwaald is , kan zichzelf hier terug vinden

SandraHasselt
9,4

Zeer goed

NancyHasselt
9,8

Mooie basis die uitnodigen naar de vervolgopleidingen.

DominiqueHasselt
9,5

Top!!!

TomHasselt
9,8

Een leuke en unieke cursus voor een andere kijk op het gebruik van oorkaarsen en de werking hiervan.

DeniceAmsterdam
10,0

Topdocenten, topmensen!

AnnickHasselt
9,0

Leerzaam! Heel veel informatie

DagmarAmsterdam
8,6

een zalige opleiding, zelfs al doe je hier niets professioneels mee, een weekend om volledig te ontspannen en bijleren

MarielleHasselt
10,0

Ik heb genoten van deze opleiding. Soms verschijnt er geen docent maar een meester. Bedankt voor deze verrijking aan kennis en toepasbaarheid in het goeds wij creëren voor een ieders welbevinden.

ClaudiaHasselt
9,6

Heel leuk en interessant. Leukste therapievorm die ik tot nu toe heb gevolgd.

AmberHasselt
9,5

Zeer aangename cursus en docente.

AnHasselt
8,7

De cursus was zeer boeiend. Fijne lesgeefster

AnnHasselt
10,0

Echt een super vriendelijke docente!Bedankt voor de fijne leerrijke opleiding!

AlenkaHasselt
8,3

Cursus heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Marc is een fantastische lesgever en weet zijn enthousiasme goed over te brengen op de cursisten.

DonaldHasselt
8,5

De cursus inhoudelijk erg goed. Veel geleerd op een prettige manier.

HelenaAmsterdam
10,0

Super fijn. Heel veel inzichten gekregen. Geen vraag was te veel.

IsoldeHasselt
10,0

Was een super interessante curcus , gegeven door Karin, die de les super goed en mooi brengt. Top docent.

SarahHasselt
9,8

Door deze cursus kan ik mij zelf veel beter tot rust brengen.Ik keek er iedere keer naar uit .Het was zalig en fijne lesavonden .Je leert jezelf beter kennen .Ze gaven hele mooie en goede tips

JimmyHasselt
10,0

Marc heeft een ontzettend interessante en toffe cursus gegeven met veel informatie. Ook hier weer een docent met veel passie voor zijn vak.

TanjaHasselt
9,5

Wat heb ik van deze 2 dagen genoten. Echt een aanrader. Zeer deskundige docente die weet waar ze het over heeft. Didactisch ook helemaal top!

NandaRotterdam
10,0

Het was een zeer leerrijke en boeiende cursus,wil de volgende cursus hiervan ook volgen.

MoniqueHasselt
9,5

De cursus was boven mijn verwachtingen: eerst jezelf leren ontdekken om verder te kunnen gaan met anderen. Deze cursus is een must om tot volledige ontplooiing te komen.

AddyHasselt
9,1

Deze cursus is voor iedereen aan aanrader.Bewustwording en zelfontplooiing staan alle weken centraalJef en Jeanine zijn super docenten.

SandraHasselt
9,9

Ik heb me onmiddelijk ingeschreven voor vervolgcursus. Super boeiende cursus!

NeleHasselt
9,7

De basiscursus is top, met een zeer kundig en professionele docent. Heel veel geleerd en ik overweeg om Shiatsu 1B ook te gaan doen.

JudithAmsterdam
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie