Kom naar onze opendag op 28 augustus 2016 in Hasselt! (meer info)

Cursus Bedrijfsbeheer

Behaal via deze spoedcursus je vestigingsattest Bedrijfsbeheer!
Cursus bedrijfsbeheer € 260
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je eigen baas worden? En daarom snel je diploma bedrijfsbeheer halen? Om dan je professionele carrière op je eigen manier vorm te geven? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze cursus bedrijfsbeheer biedt je alles wat je nodig hebt om een vliegende start te maken als beginnende zelfstandig ondernemer.

Voldoende kennis bedrijfsbeheer

Elke vakspecialist die als zelfstandig ondernemer aan de slag wil, dient over voldoende kennis van bedrijfsbeheer te beschikken. Bij het inschrijven van je onderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen dien je een bewijs van bedrijfsbeheer voor te kunnen leggen. Deze cursus bedrijfsbeheer bereidt je snel en perfect voor op het officiële examen bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie. Het diploma dat je voor het slagen van dit examen haalt, is geschikt als bewijs van bedrijfsbeheer.

 De cursus Bedrijfsbeheer bereidt je voor op het ondernemerschap

Bagage bedrijfsbeheer

Als eigen baas ben jij verantwoordelijk voor het succes van je onderneming, daarom kun je maar beter over een flinke bagage aan kennis van bedrijfsbeheer beschikken. Deze cursus bedrijfsbeheer zorgt ervoor dat je alle kennis meekrijgt die je nodig hebt. De volgende onderwerpen komen in deze cursus bedrijfsbeheer aan bod: enkelvoudige boekhouding, introductie dubbele boekhouding, belasting op de toegevoegde waarde (btw), investeringsbeslissingen, kostenanalyse en voorraadbeheer, marketing, commercieel beleid en handelsdocumenten, de balans en –resultatenrekening, financieel plan, vestigingswetgeving, de wet op de handelspraktijken en het huurrecht, burgerlijk recht en handelsrecht, vennootschapsvormen, sociaal en fiscaal recht en het sociaal statuut van zelfstandige.

Klaar voor het examen bedrijfsbeheer?

De cursus wordt gegeven door een echte vakdocent die alle lesstof op een praktische en prettige manier presenteert. Bovendien worden de lessen gegeven in kleine groepjes, zodat er genoeg individuele aandacht is voor elke cursist. Heb je alle lesstof goed bestudeerd? Dan ben je klaar voor het officiële examen bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie. Tijdens de opleiding bedrijfsbeheer zul je meer informatie krijgen over wanneer en hoe je examen kunt afleggen. Je weet na afloop meteen of je bent geslaagd. Na het ontvangen van je diploma bedrijfsbeheer kan je direct je onderneming gaan inschrijven!

Indeling

Avondreeks – 5 avonden van 18u30 tot 22u30.

Inhoud

 • Enkelvoudige boekhouding
 • Introductie dubbele boekhouding
 • Belasting op de toegevoegde waarde (BTW)
 • Investeringsbeslissingen, kostenanalyse en voorraadbeheer
 • Marketing, commercieel beleid en handelsdocumenten
 • Balans en -resultatenrekening
 • Financieel plan
 • Vestigingswetgeving, de wet op de handelspraktijken en het huurrecht
 • Burgerlijk recht en handelsrecht
 • Vennootschapsvormen
 • Sociaal en fiscaal recht
 • Sociaal statuut van de zelfstandige

Opleidingsdata

Hasselt

Avondreeks

Startdatum: 05 september 2016 (18:30u tot 22:30)
Alle data: 05/09, 06/09, 07/09, 12/09 & 14/09 2016

Startdatum: 14 november 2016 (18:30u tot 22:30)
Alle data: 14/11, 15/11, 17/11, 22/11 & 24/11 2016

Gent

Avondreeks

Startdatum: 03 oktober 2016 (18:30u tot 22:30)
Alle data: 03/10, 04/10, 05/10, 10/10 & 11/10 2016

Wilrijk (Antwerpen)

Avondreeks

Startdatum: 05 december 2016 (18:30u tot 22:30)
Alle data: 05/12, 06/12, 12/12, 13/12 & 19/12 2016


Kostprijs

Kostprijs: 260 euro

Inbegrepen:

 • Schriftelijke cursus


KMO-portefeuille: Ja

Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Hierdoor geniet u van 40% korting.
Meer informatie.

Opleidingscheques: Nee
Sinds de wetswijziging van 2010 is het niet langer toegestaan om opleidingscheques te gebruiken voor deze cursus.

Docenten

avatar-docent-man

Christophe Meesters

Docent in Hasselt & Wilrijk (Antwerpen)

Chris Meesters is een erkend boekhouder en geeft al jaren de cursus Bedrijfsbeheer voor Wijss en Wellness Academie.

avatar-docent-man

Patrick Coucke

Docent in Gent

Patrick Coucke staat voor je klaar als docent van de cursus bedrijfsbeheer in de vestiging in Gent. Patrick volgde eerst een opleiding psychologie, maar omdat hij eveneens veel interesse had in bedrijfskunde volgde hij daarna ook postgraduaat studies binnen dit vakgebied en behaalde zijn MBA-graad.

Hij startte zijn carrière in de reclamesector, waar hij bijna twintig jaar werkzaam was. Daarna werd hij directeur-afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Brussel, waar ‘leren ondernemen’ zijn core business was. Ook heeft Patrick een vennootschap, waar zijn ondernemerskwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Vanwege zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering was het na zo veel jaren voor hem een logische stap om zijn kennis te delen met anderen. Patrick geeft daarom les over ondernemen op onder meer de LUCA School of Arts.

Met zijn vakkennis op het gebied van bedrijfsbeheer, zijn ervaring als bestuurder en ondernemer en met zijn ervaring als docent weet Patrick ook de cursisten van de Wellness Academie tijdens zijn cursus bedrijfsbeheer steeds weer goed voor te bereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer. Hij maakt de leerstof voor de cursisten zo concreet mogelijk, zodat ze enerzijds goed voorbereid zijn op het officiële examen bedrijfsbeheer, maar anderzijds de materie ook kunnen vertalen naar hun eigen situatie.

sonja

Sonja Van Loffelt

Docent in Hasselt

Als er iemand weet hoe je een eigen bedrijf opzet, dan is het Sonja van Loffelt wel. Ze runt haar eigen boekhoudkantoor en wordt sinds 2005 als zelfstandige boekhouder-fiscalist erkend door het Belgisch Instituut van Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Maar dat is nog maar een klein kijkje in haar professionele carrière. Zo bekleedde ze ruim 20 jaar een veeleisende directiefunctie in de sociale sector. Verder is ze specialist in het begeleiden van zelfstandige ondernemers die van zelfstandig ondernemer in bijberoep zich hebben ontwikkeld tot zelfstandige in hoofdberoep. Ze heeft echter alle soorten bedrijven begeleid binnen alle denkbare sectoren. De startersproblematiek is haar niet vreemd. Bedrijfsbeheer is een vak dat voor haar geen geheimen kent!

Sonja onderscheidt zich van andere bedrijfsbeheer-experts, doordat ze ook mensen met een beperking heeft begeleid op de arbeidsmarkt. Ze heeft daarom naast een sterke zakelijke visie ook oog voor de mens. Een kwaliteit die ze overduidelijk aan de dag legt in haar job als docente bedrijfsbeheer aan de Wellness Academie. Met haar uitgebreide kennis en praktische adviezen heeft ze ervoor gezorgd dat al veel cursisten met succes hun eigen bedrijf zijn gestart!

Opleidingslocaties

 • Antwerpen
  Boomsesteenweg 440
  2610 Wilrijk  (Antwerpen)
 • Gent
  Mariakerksesteenweg 42
  9031 Drongen  (Oost Vlaanderen)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressiefilmpje

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Ben ik vrijgesteld van een attest Bedrijfsbeheer?+

  Dit is afhankelijk van je vooropleiding en/of in welk jaar je bent afgestudeerd. Voor vragen omtrent vrijstellingen kan je best terecht bij het ondernemingsloket, bijv Acerta.

 • Is de campus in De Pinte bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in De Pinte is bereikbaar via het openbaar vervoer. Om te kijken welke bussen, trams of treinen u dient te nemen vanuit uw woonplaats, kan u de routezoeker van DeLijn gebruiken op deze pagina.

 • Is de campus in Wilrijk bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Wilrijk is bereikbaar via het openbaar vervoer. Om te kijken welke bussen, trams of treinen u dient te nemen vanuit uw woonplaats, kan u de routezoeker van DeLijn gebruiken op deze pagina.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  Om te kijken welke bussen, trams of treinen u dient te nemen vanuit uw woonplaats, kan u de routezoeker van DeLijn gebruiken op deze pagina.

Recensies

* * * *

I. Briers

Heeft haar kennis zeer goed overgebracht.

* * * *

V. Zadnikor

De cursus was heel goed uitgelegd door een zeer goede docent !