Inschrijven

Cursus Gelaatsverzorging van de mannenhuid

Behaal een certificaat gelaatsverzorging van de mannenhuid!
Behaal een certificaat gelaatsverzorging van de mannenhuid!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 279

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Zou je graag meer mannen in je beauty salon verwelkomen? Een uitstekend idee! Een goede huidverzorging is voor iedereen belangrijk. Het in optimale conditie brengen en houden van de huid is essentieel voor een goede gezondheid en om er stralend uit te zien. Die twee elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mannenhuid vraagt wel om een iets andere verzorging dan de vrouwenhuid. We leren je er graag alles over in onze theoretische cursus verzorging van de mannenhuid.

Alles wat je moet weten over de mannenhuid

De beauty branche is altijd sterk gericht geweest op vrouwen als belangrijkste doelgroep, maar ondertussen weten steeds meer mannen de weg te vinden naar het beauty salon. Ze hechten steeds meer waarde aan een gezonde huid, stijl en imago. Kijk ook maar eens naar hoe barbershops als paddenstoelen uit de grond schieten. Spring in op deze vraag van mannen naar beauty behandelingen en schrijf je in voor onze cursus huidverzorging voor mannen. Hier vind je ook meer informatie over onze Opleiding Barbier.

Met een Cursus verzorging van de mannenhuid laat je mannen stralen!

Inhoud cursus verzorging van de mannenhuid

Wil je graag gelaatsbehandelingen voor mannen aanbieden, dan ben je bij deze cursus verzorging van de mannenhuid op de juiste plek. We gaan ons verdiepen in de anatomie en fysiologie van de mannenhuid. Daarnaast leer je meer over het uitvoeren van een correcte intake en huidanalyse. We bespreken welke huidverzorging de mannenhuid nodig heeft, welke behandelingen er mogelijk zijn en we gaan in op veelvoorkomende huidproblemen bij mannen. Je leert wat de verschillen zijn tussen de huid van de man en de vrouw. We besteden tevens aandacht aan je adviserende rol als schoonheidsspecialiste, zodat je je klanten goede tips mee kunt geven voor thuis.

Behaal een certificaat verzorging van de mannenhuid

Onze cursus verzorging van de mannenhuid wordt gegeven door een ervaren en toegewijde docent, die alles perfect en tot in de details uitlegt. Gezien er nog maar weinig beauty experts zijn met degelijke kennis van het verzorgen van de mannenhuid, kun jij met deze cursus jezelf in de kijker spelen en een interessante nieuwe doelgroep aanspreken. Met het certificaat verzorging van de mannenhuid, dat je na afloop van deze cursus ontvangt, zul je mannen gemakkelijk overtuigen dat ze bij jou in goede handen zijn! Schrijf je tijdig in voor de cursus, want de plaatsen zijn gelimiteerd!

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 – 17:00.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie & fysiologie van de mannenhuid
 • Huidanalyse en intake
 • Huidverzorging mannen
 • Huidbehandelingen mannenhuid
 • Veelvoorkomende huidproblemen bij mannen
 • Verschillen tussen mannen- en vrouwenhuid
 • Thuisadvies

Prijs

279 euro

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 19 juni 2023
Alle data: 19/06 & 26/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 3 juni 2024
Alle data: 03/06 & 10/06 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.