Inschrijven

Cursus Gelaatsverzorging voor de donkere huid

Waarop letten bij het verzorging van de donkere huid?
Waarop letten bij het verzorging van de donkere huid?

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 279

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat de beauty branche zo’n leuke branche maakt, is dat je te maken krijgt met veel mensen. Iedereen is anders! Daarbij is ook elke huid anders. De donkere huid vraagt om een andere verzorging, dan de blanke huid. Wij besteden er hier een volledige cursus aan, zodat je ook je klanten met een donkere huid professionele gelaatsbehandelingen kunt aanbieden. Lees hier meer over wat je van onze cursus verzorging van de donkere huid kunt verwachten!

Een passende behandeling voor elke klant!

Wist je dat meer dan 50% van de wereldbevolking geen blanke huid heeft? Meestal richten beauty opleidingen in ons land zich enkel op het verzorgen van de blanke huid. Maar wat als er een klant met een donkere huid binnenstapt? Dan mag een cursus gelaatsverzorging van de donkere huid niet missen op je cv. Door deze cursus te volgen kun je je je doelgroep verbreden en elke klant een adequate behandeling geven! De donkere huid bevat meer pigment en is doorgaans vetter dan de blanke huid. Dat vraagt om een andere behandeling. In deze theoretische cursus leer je alles over de kenmerken van de verschillende huidtypen.

Een cursus verzorging donkere huid is een ‘must’ voor elke beauty expert!

Inhoud cursus verzorging van de donkere huid

In de cursus verzorging van de donkere huid gaan we de anatomie en fysiologie van de donkere huid onder de loep nemen. Je leert om de huid te analyseren en classificeren op basis van de Fitzpatrick schaal. We besteden aandacht aan veelvoorkomende huidproblemen bij een donkere huid, waaronder acne en hyperpigmentatie. En hoe zit het met littekens op een donkere huid? Hoe kun je ze minder laten opvallen? In deze theoretische cursus leer je meer over huidanalyses, het doel en de werking van chemische peelings, huidproblemen en de dagelijkse verzorging van de donkere huid. Je leert hoe je je klanten goed kunt adviseren. Bekijk hier ook eens onze Cursus Chemische Peelings.

Cursus gelaatsverzorging voor de donkere huid met certificaat

Breid je kennis als schoonheidsspecialiste uit met deze cursus verzorging van de donkere huid. Je krijgt les in kleine groepjes en je wordt hierbij begeleid door een topdocent. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat gelaatsverzorging van de donkere huid. Je bent nu in staat om mensen met een donkere huid perfect te helpen met adequate gelaatsbehandelingen en advies. Bekijk hier ook onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van gelaatsverzorging, skin expert of schoonheidsspecialist(e) .

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie & fysiologie
 • Fitzpatrick schaal
 • Huidproblemen donkere huid
 • Acne
 • Hyperpigmentatie
 • Littekens
 • Chemische peelings
 • Behandelingen donkere huid
 • Dagelijkse verzorging
 • Advies

Prijs

279 euro

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 3 april 2023
Alle data: 03/04 & 17/04 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.