Inschrijven

Cursus Henna

Leer de Henna technieken en oefen je vaardigheden!
Leer de Henna technieken en oefen je vaardigheden!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Gefascineerd door henna? Waarom leer je niet om zelf prachtige henna versieringen te zetten? Volg hier een praktische cursus henna! Leer behalve alles over de interessante achtergronden en rituelen die er schuilen achter henna, ook de moderne toepassingsgebieden. Leer de technieken, ontdek de mooiste patronen en stijlen en oefen je vaardigheden. Na afloop van de cursus mag je jezelf een echte henna artist noemen!

Oude rituelen, nieuwe sensatie

Het gebruik van henna als lichaamsversiering is al eeuwenoud. Het werd toegepast binnen heel veel culturen en rituelen. Het bekendst zijn voor ons misschien wel de Islamitische rituelen, maar ook Hindoeïstische, Joodse en Christelijke volken passen al heel lang henna toe. Henna is opnieuw helemaal ‘hot’ en maakt een grote opmars binnen de westerse wereld. We mogen dan ook met recht stellen dat de oude henna rituelen voor een nieuwe sensatie zorgen binnen de westerse beautywereld! We zien regelmatig hennaversieringen bij beroemdheden op de rode loper en denk ook eens aan de Bollywood films.

De cursus Henna maakt van jou een echte henna artist!

Inhoud cursus henna

Tijdens deze cursus henna leer je wat henna is, wat de werking ervan is en waar je op moet letten bij het gebruik van henna. Ook duik je dieper in de oorsprong en de verschillende tradities van henna. Je maakt kennis met veelgebruikte symbolen, patronen en stijlen. Uiteraard ga je veel zelf aan de slag met het leren van de henna technieken, het werken met spuiten en cones en het ontdekken van je eigen henna stijl! Ook belangrijke onderwerpen als voor- en nazorg, het zelf bereiden van hennapasta, het werken met etherische olie en de verschillende toepassingsgebieden komen in deze cursus henna aan bod.

Van bruidshenna tot belly blessings

Henna kent vele toepassingsgebieden. Je gaat o.a. oefenen met henna make-up, bruidshenna en belly blessings (hennarituelen bij zwangerschap). De vraag naar henna professionals neemt toe. Daarom behandelt de cursus ook hoe je je als henna professional kunt onderscheiden en je krijgt goede tips voor het uitoefenen van dit vak als zelfstandige activiteit. Denk hierbij aan tariefbepaling, heldere afspraken maken en een goede werkomgeving. Je ervaren docente, zelf een talentvolle henna artist, bereidt je perfect voor op de beroepspraktijk. De cursus is doorweven met praktische tips voor de professionele henna artiest!

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat henna. Hiermee kan je perfect aan de slag als henna professional, zowel als zelfstandige henna artiest als in dienstverband.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Wat is henna?
 • Oorsprong en tradities
 • Symbolen en rituelen
 • Patronen en stijlen
 • Voorbereiding hennaversieringen
 • Voor- en nazorg
 • Hennapoeder
 • Hoe maak je hennapasta?
 • Etherische olie
 • Spuiten en cones
 • Hennatechnieken
 • Toepassingsgebieden
 • Bruidshenna
 • Belly Blessings
 • Tips voor de professionele artiest

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 30 oktober 2021
Alle data: 30/10 & 31/10 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 8 oktober 2022
Alle data: 08/10 & 09/10 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Yara en Laura Liem

Docent in Amsterdam

Yara Liem (1981) verzorgt met veel passie de Cursus Henna aan de Wellness Academie. Ze kwam met dit beauty ritueel in aanraking toen ze voor haar afstudeeronderzoek voor de studie culturele antropologie in 2004 enkele maanden in Marokko verbleef.

Het henna ritueel liet haar niet los; vooral de symbolische betekenis van de henna kunst en de prachtige patronen inspireerden haar om zich hierin verder te verdiepen. Ze richtte samen met haar zus het bedrijf ‘Nayali’ op; ze verzorgen professionele henna workshops, bruidshenna, belly blessings en henna paintings.

Yara laat zich niet alleen inspireren door de eeuwenoude henna rituelen uit Marokko, maar ze is ondertussen ook een expert op het gebied van henna rituelen uit andere delen van de wereld als India en het Midden-Oosten. Ze maakt zelf haar hennapasta van uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waaronder etherische oliën.

Yara maakt als docente aan de Wellness Academie haar cursisten vol enthousiasme wegwijs in de bijzondere wereld van de henna rituelen. Dankzij haar jarenlange ervaring, diepgaande interesse in andere culturen en de trainingen die ze volgde bij o.a. Ash Kumar, de bekendste henna artiest ter wereld, heeft Yara zich ontwikkeld tot één van de meest gevraagde henna artiesten in Nederland!

Lees verderInklappen

Recensies

M. Jetten (02-11)

Gevolgd in Hasselt

Waren 2 hele gedreven meiden die alles goed uitlegden Top gedaan Yara en Laura

C. Burleson (24-11)

Gevolgd in Hasselt

Veel geleerd van Yara en Laura. Ze geven relaxt les en dragen de kennis zeer goed over. Absoluut de moeite waard voor iedereen die in touch wilt komen met z'n creatieve ik!

A. De Koker (10-11)

Gevolgd in Hasselt

Superleuke cursus gegeven door topmensen die kennis hebben van hun vak. Veel aandacht, oefentijd en praktijk. Een échte aanrader

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.