Cursus in de kijker: Chakra oorkaarstherapie

1 oktober 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Eeuwenoude grottekeningen laten zien dat de oorkaarstherapie al eeuwenlang wordt gebruikt binnen allerlei rituelen en ceremonies. Bij oorkaars therapie wordt er een brandende kaars in het oor van de ontvanger geplaatst. Deze behandelvorm heeft zowel een lichamelijke als psychische en spirituele uitwerking. Wij bieden een cursus chakra oorkaarstherapie aan waarbij oorkaarsen worden gebruikt die in etherische oliën zijn gedrenkt. We vertellen je er hier graag meer over! Misschien is de Cursus Chakra Oorkaarstherapie wel iets voor jou!

Oorkaarstherapie herontdekt

Waarom zou je een brandende kaars in iemands oor zetten? Wie niet bekend is met deze behandelvorm en vergelijkbare alternatieve therapieën, zal in eerste instantie misschien een beetje raar opkijken. Maar de oorkaarstherapie is niet zomaar een fenomeen wat iemand van de een op de andere dag heeft bedacht; het is een eeuwenoud ritueel dat door vele volken over de hele wereld al werd toegepast. In de huidige zoektocht van veel mensen naar manieren om gezonder en bewuster te leven ontdekte men opnieuw deze bijzondere therapievorm als reinigingsritueel op zowel lichamelijk, psychisch als spiritueel vlak.

Waarom ‘chakra’ oorkaarstherapie?

Een van de sterke troeven van oorkaarstherapie is de inwerking op het energetisch lichaam van de mens. Een van de beschavingen die de oorkaarstherapie veelvuldig toepaste waren de Hopi-indianen. Zij ontdekten al de sterke energetische werking van hun speciale Hopi oorkaarsen. De oorkaarstherapie heeft zich verder ontwikkeld en wij dopen de oorkaarsen nu in etherische oliën om de energetische werking nog beter tot zijn recht te laten komen. Met een chakra oorkaars die gedoopt is in een bepaalde etherische olie kan beter op een specifieke chakra ingewerkt worden. Chakra’s zijn de energiewielen van ons lichaam met elk hun eigen kenmerken en die van invloed zijn op alle lichamelijke, psychische en spirituele processen.

Werking van chakra oorkaarstherapie

De brandende kaars die in het oor wordt geplaatst zorgt voor een lichte onderdruk (schoorsteeneffect). Door de warmte en de bewegingen van de vlam ontstaan er lichte trillingen. Hierdoor wordt het oor zachtjes gemasseerd. Op fysiek vlak zorgt dit voor een betere bloedcirculatie en ook de lokale acupunten worden gestimuleerd. De vlam van de kaars werkt als een reinigend vuur en brengt het energetisch lichaam weer in balans. De ontspannende en reinigende werking helpt mensen om emoties los te laten en beter te ontspannen.

Toepassingsgebieden

Chakra oorkaarstherapie kan gebruikt worden als een op zichzelf staande behandelwijze, maar het is ook een goede aanvulling op andere therapieën of als afsluiting van een massagebehandeling. De chakra oorkaarstherapie kan ingezet worden voor het behandelen van de volgende klachten:

  • Hoofdpijn en migraine (drukcompensatie)
  • Nervositeit en stress (ontspannend)
  • Slaapproblemen
  • Oorpijn, oorsuizing en oortinteling
  • Ontstekingen van de neusholten, voorhoofdsholteontsteking (sinusitis) of keelontstekingen
  • Verkoudheid en loopneus
  • Losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het oorspuiten)
  • Heesheid

Is chakra oorkaarstherapie gevaarlijk?

Chakra oorkaarstherapie is niet gevaarlijk wanneer de therapie op een verantwoorde wijze en zeer zorgvuldig wordt uitgevoerd. Je werkt met vuur dicht bij het lichaam; dit betekent dat je de grootst mogelijke voorzichtigheid in acht moet nemen. De chakra oorkaarsen zijn zo vervaardigd dat ze geen rook en as geven. Verder brandt de vlam heel gelijkmatig. De materialen waaruit de kaars bestaat zijn onschadelijk voor de huid. Wil je leren om op een professionele wijze chakra oorkaarstherapie te geven? Schrijf je dan hier online in voor onze cursus chakra oorkaarstherapie!