• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: cursus hairextensions

27 mei 2016
Cursus in de kijker: cursus hairextensions

Zou je graag werkzaam zijn in de beautybranche en heb je een passie voor haartrends en kapsels? Dan zijn er veel meer opties dan alleen een Kappersopleiding. Of misschien heb je juist een kappersopleiding achter de rug, maar wil je meer? Denk dan eens aan een cursus hairextensions als nieuwe uitdaging. Hairextensions worden waarschijnlijk vaker toegepast dan je verwacht, dat komt omdat hairextensions op een natuurlijke manier worden geplaatst. We zetten hier onze cursus hairextensions in de kijker!

Wanneer hairextensions laten zetten?

Er zijn veel goede redenen om hairextensions te laten zetten, zoals in het geval van dun, plat of futloos haar. Daarnaast zijn hairextensions ook een goede oplossing voor mensen die eens een totaal andere look willen uitproberen. Wil iemand graag eens een mooie volle bos lang haar, maar werkt het natuurlijke haar niet mee, dan kun je dit met hairextensions wel snel bereiken. Of denk aan speciale gelegenheden als een bruiloft waarbij de bruid haar haar net dat beetje extra’s wil geven? Ook dan bieden hairextensions uitkomst. In de cursus hairextensions leer je van a tot z je klanten professioneel ontvangen, adviseren en voorzien van hairextensions.

Voorbereiding op hairextensions

Op de eerste plaats voer je met elke nieuwe klant een kennismakingsgesprek om erachter te komen waarom de klant precies hairextensions wil. Je vraagt naar de verwachtingen van de klant en bekijkt of hairextensions plaatsen inderdaad de beste manier is om het doel van de klant te bereiken. Vervolgens ga je kijken naar welke soort hairextensions en welk soort kapsel het meest geschikt zijn. Er zijn allerlei soorten hairextensions in uiteenlopende lengtes, kleuren en samenstellingen. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van de wensen van de klant, het budget en de verwachtingen met betrekking tot het dagelijks gebruik. Is iemand bereid om dagelijks veel aandacht aan het kapsel te besteden of wil men er juist zo min mogelijk omkijken naar hebben?

Gezichtsvorm, kwaliteit van het haar en kleur

Bij de voorbereiding ga je de vorm van het gezicht analyseren voor het aanmeten van het kapsel met de juiste accenten en hairextensions in de juiste lengte. Ook ga je kijken naar de hoeveelheid hairextensions die je nodig hebt en naar de kwaliteit van de natuurlijke haargroei. Omdat de hairextensions aan het natuurlijke haar worden bevestigd, moeten de natuurlijke haren sterk genoeg zijn. Ook het bepalen van de juiste kleur is essentieel. Meestal zijn er meerdere tinten hairextensions nodig om ze mooi af te stemmen op de natuurlijke haarkleur.

Professioneel plaatsen van hairextensions

De volgende stap is het professioneel plaatsen van hairextensions. In onze cursus hairextensions leer je om te werken met diverse materialen en ga je oefenen met verschillende bevestigingsmethoden. Je leert om met hairextensions basissnitten te maken en je maakt eveneens kennis met diverse stijlen hairextensions. Ook het geven van verzorgingsadvies hoort erbij. Omdat hairextensions niet gevoed worden door de hoofdhuid, is er extra aandacht voor onderhoud nodig. Tot slot word je ook gewaarschuwd voor de belangrijkste valkuilen bij het werken met hairextensions en leer je om ze op professionele manier te verwijderen. Meer weten? Dan vind je hier meer informatie over de Cursus Hairextensions in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie