• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je onze cursus hairextensions al?

14 mei 2024
Ken je onze cursus hairextensions al?

Ben je nog niet bekend met onze cursus hairextensions? Het kapsel is vaak de eerste eyecatcher bij een ontmoeting. “Als je haar maar goed zit!” Wie kent die uitdrukking niet? Wist je dat je met hairextensions op een natuurlijke wijze kapsels een oppepper kunt geven? Of je nu op zoek bent naar alledaags elegantie of een glamoureus feestkapsel, hairextensions bieden veel mogelijkheden. Misschien vraag je je af hoe het zit met het onderhoud ervan. Maak je geen zorgen! Dat is gemakkelijker dan je denkt! In onze cursus hairextensions leer je alles over het aanbrengen en verzorgen van hairextensions. Lees hier gauw meer en schrijf je in!

Cursus hairextensions: voor iedere klant een perfect kapsel!

Zou je graag werkzaam zijn in de beauty branche en heb je een passie voor haartrends en kapsels? Dan zijn er veel meer opties dan alleen een Kappersopleiding. Of misschien heb je juist een kappersopleiding achter de rug, maar wil je meer? Denk dan eens aan onze cursus hairextensions als nieuwe uitdaging. Hairextensions worden waarschijnlijk vaker toegepast dan je verwacht, dat komt omdat hairextensions op een natuurlijke manier worden verwerkt in het haar. We vertellen je hier graag meer over onze hairextensions opleiding. Heb je daartegen meer interesse in vlechtkapsels en dreadlocks? Neem dan hier een kijkje bij onze cursus braids & dreadlocks!

Wanneer zijn hairextensions een goed idee?

Er zijn veel goede redenen om hairextensions te laten zetten, zoals in het geval van dun, plat of futloos haar. Daarnaast zijn hairextensions ook een goede oplossing voor mensen die eens een totaal andere look willen uitproberen. Wil iemand graag een mooie volle bos lang haar, maar werkt het natuurlijke haar niet mee? Dan kun je dit met hairextensions oplossen. Of denk aan speciale gelegenheden als een bruiloft waarbij de bruid haar kapsel net dat beetje extra’s wil geven? Ook dan bieden hairextensions uitkomst. In onze praktijkgerichte cursus hairextensions leer je alles wat je nodig hebt om je klanten professioneel te verwelkomen, te adviseren en van hairextensions te voorzien.

Voorbereiding op hairextensions: waarop letten?

Voor het plaatsen van hairextensions dien je verschillende factoren in overweging te nemen. Allereerst voer je een kennismakingsgesprek met de klant om de verwachtingen te begrijpen en te bepalen of hairextensions de juiste oplossing zijn. Daarna analyseer je de gezichtsvorm en bepaal je welke hairextensions en welk kapsel het meest geschikt zijn.

Je let ook op de hoeveelheid en de kwaliteit van het natuurlijke haar. Dit vormt de basis voor het bevestigen van de extensions. Het bepalen van de juiste kleur is eveneens cruciaal: vaak zijn er meerdere tinten nodig voor een natuurlijke uitstraling. In onze hairextensions cursus leer je alles om elke klant uitstekend van dienst te kunnen zijn. Hoe meer je oefent, hoe meer oog en handigheid je ontwikkelt.

Wil je meer weten over de cursus hairextensions van Wellness Academie? Kom dan eens langs op een van onze info-avonden!

Cursus hairextensions: je leert 4 technieken

In onze cursus hairextensions dompel je jezelf onder in een uitgebreide leerervaring. Je leert om de vier belangrijkste technieken toe te passen, inclusief de juiste bevestigingsmethoden en materialen. De technieken die je leert, zijn:

 • Wefts
 • Keratines
 • Tapes
 • i-Tips

We besteden speciale aandacht aan het nauwkeurig afstemmen van de hairextensions op verschillende haartypes, de voorbereiding van het haar voor de behandeling en het professioneel inzetten van de extensions. Ook leer je de basis van het knippen en stylen van hairextensions. Uiteraard geven we je essentiële tips mee voor de nazorg. Daarnaast behandelen we het veilig en efficiënt verwijderen en opnieuw plaatsen van hairextensions. Je leert daarbij wat de do's en don'ts zijn voor een succesvolle behandeling!

Wist je dat…

Tot slot nog enkele weetjes over hairextensions. Veel mensen denken dat extensions alleen geschikt zijn voor mensen met lang haar. Dat is een misvatting, want ook korte kapsels kun je verbeteren met extensions. Zeker als je na het volgen van deze training alle professionele technieken in de vingers hebt, kun je een breed scala aan klanten van dienst zijn. Daarbij heerst er het idee dat je maandenlang vastzit aan hairextensions. De klant kan daarentegen zelf kiezen; er zijn namelijk hairextensions voor een dag en voor langdurig gebruik. Dankzij de vier verschillende technieken, die je in deze cursus hairextensions leert, heb je voor elke klant een geschikte methode.

Schrijf je in voor onze hairextensions cursus!

Wil je alles leren over het plaatsen van hairextensions? Wacht dan niet langer en doe mee aan onze cursus. Het gaat om een 2-daagse training van 10:00 tot 17:00, waarin je alle tips en trucs voor het creëren van de mooiste kapsels met haarverlengingen snel meester bent. Je kunt rekenen op de beste begeleiding, een topdocente en kleine lesgroepjes voor een leerrijke ervaring. Let op, de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je daarom op tijd in voor de cursus allround hairextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie