Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Keratine behandeling

Leer keratine behandelingen voor glanzend haar!
Cursus Keratine behandeling
Voordelen
€ 273
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Op zoek naar een cursus keratine behandeling? Dan ben je van harte welkom bij Wellness Academie. Met een professionele keratine behandeling kun je je activiteiten als kapper/kapster of beauty professional verrijken. Met een keratine behandeling maak je snel een einde aan dof en futloos haar en bezorg je het haar van je klanten weer een gezonde en glanzende uitstraling! Lees hier gauw meer en schrijf je in voor onze cursus keratine!

Waarom een cursus keratine behandeling volgen?

Keratine behandelingen worden ook wel dé belofte binnen de haarverzorging genoemd. Deze belofte kun je alleen waarmaken als je leert om deze behandelingen op de juiste manier uit te voeren. Daarvoor ben je bij deze cursus keratine behandeling aan het juiste adres. Deze ontdekking binnen de haarverzorgingsbranche is over komen waaien uit Brazilië. We leren je in deze cursus hoe je deze behandeling stap voor stap uitvoert als een professional, zodat je je klanten alleen maar het beste van het beste te bieden hebt! Schrijf je op tijd in, want de lesplaatsen zijn gelimiteerd. Neem hier ook een kijkje bij onze complete opleiding hairstyliste.

Maak een einde aan futloos haar met een cursus keratine behandeling!

Wat is een keratine behandeling?

Hoor je de laatste tijd veel positieve geluiden over wat keratine met je haar kan doen en wil je daar meer van weten? Dan ben je bij onze cursus keratine op de goede plek. Keratine is een vezelachtige proteïne. Het is een belangrijke bouwstof voor onze nagels, opperhuid en haar. Keratine in de opperhuid van de mens zorgt ervoor dat de huid stevig en waterafstotend wordt. In keratine behandelingen voor het haar zorgt de keratine ervoor dat het haar sterker wordt.

Keratine behandelingen zijn dan ook ideale behandelingen voor beschadigd haar dat wel een boost kan gebruiken. Denk daarbij aan haar met een doffe of pluizige uitstraling of aan futloos haar. Wil je mensen met deze 'haarfrustratie' helpen? Dan biedt een keratine behandeling uitkomst. Hiermee transformeer je futloos haar tot een kapsel met glanzend en gezond haar!

Wat leer je in deze cursus keratine?

Met een keratine behandeling worden de haren tot in de puntjes verzorgd. Maar ook jouw werkwijze moet tot in de puntjes doordacht zijn. Daarom is een cursus keratine behandeling essentieel. De cursus start met de theorie op het gebied van haarstructuur, haargroei, haartypes, haarkleur en haarverzorging. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat keratine is, welke keratine producten er zijn, wat het effect is en welke toepassingen er bestaan. Het grootste deel van de cursus keratine behandeling bestaat echter uit praktijk.

Je gaat onder de begeleiding van een topdocent de keratine behandelingen stap voor stap leren uitvoeren. Denk daarbij aan het voorbereiden van het haar met de juiste shampoo, het aanbrengen van de keratine, het correct laten inwerken van het product en het uitspoelen van het overtollige product. Ook leer je hoe je het haar na de keratine behandeling het beste kunt stylen met de föhn en stijltang. Verder gaan we in op advies en after care bij keratine behandelingen, voor een langdurig resultaat.

Praktische informatie

Onze cursus keratine behandeling is een praktijkgerichte cursus bestaande uit één lesdag van 10:00 tot 17:00. Vanwege de beperkte lesgroepen ben je altijd gegarandeerd van uitstekende persoonlijke begeleiding door je docent.

Let op: het is voor het volgen van deze cursus noodzakelijk om een model mee te nemen met kort of halflang haar (maximum schouderlengte). Lang en dik haar wordt niet toegelaten, dit gaat echt ten koste van de training. Liefst halflang haar op schouderlengte! Indien je model gekleurd haar heeft, is dat geen probleem maar je dient er wel rekening mee te houden dat er kleurverloop kan optreden. De cursus start met theorie, dus het model dient +/- 1.5 uur in een aparte ruimte te wachten.

Tijdens de cursus zijn alle materialen en producten aanwezig. Je hoeft vooraf geen materialen aan te schaffen. Je betaalt enkel de verbruikskosten voor de benodigde producten. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Hét bewijs dat je klaar bent om zelfstandig professionele keratine behandelingen uit te voeren in de praktijk!

Indeling

Weekendreeks - 1 dag van 10u tot 16u

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Opbouw van het haar
 • Haargroei en haarkleur
 • Haarverzorging
 • Wat is keratine?
 • Keratine producten
 • Toepassingen keratine haarbehandeling
 • Föhnen en stijlen
 • Advies en after care

273 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Het gebruik van de producten en materialen tijdens de les
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 10 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Zondagreeks

Datum: zondag 22 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 1 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 18 mei 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Datum: zondag 15 juni 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 6 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Datum: zondag 2 februari 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hanna Miguel
Hanna MiguelDocent in Amsterdam, Eindhoven, Hasselt, Rotterdam en Antwerpen (Wilrijk)

Hanna Miguel is al 23 jaar actief in het kappersvak. In al die jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het creëren van de mooiste kapsels. Tijdens haar werkzaamheden kreeg ze veel vragen van klanten over hoe ze hun haar weer een gezondere uitstraling konden geven. Hanna schoolde zich daarom bij in het geven van keratine haarbehandelingen en permanente straightening behandelingen; behandelingen die verbluffende resultaten geven!

Ondertussen heeft Hanna alweer ruim 12 haar ervaring met het geven van keratine en straightening behandelingen. Ze weet als geen ander hoe ze dof, stug en futloos haar met een intensieve behandeling kan omtoveren tot gezonde, zachte en glanzende lokken met een langdurig resultaat. Ondertussen ontdekken steeds meer mensen de kracht van keratine haarbehandelingen en is er steeds meer vraag naar in het moderne kapsalon.

Hanna vindt het geweldig dat ze met haar jarenlange ervaring nu ook mede-collega’s en studenten alles kan leren over het geven van keratine haarbehandelingen. “Het geeft me veel voldoening om te zien hoe anderen mijn passie delen en hun klanten superblij maken met mooi gezond en stijl haar.”

10,0

Zeer gedreven en bekwame docente!

LiesbethHasselt
10,0

het was een topcursus! alles was netjes en vlot uitgelegd!

KhadijaAmsterdam
9,5

Fijne cursus ik was er heel erg blij mee! En een zeer goede uitleg!

AnHasselt
9,8

Goede cursus met veel informatie.

LilianeHasselt
9,7

Interessante cursus en veel geleerd over deze materie.

AdeliaHasselt
10,0

Super !!! Zoals altijd een superDaisy voor de klas

AnnickHasselt
8,3

Leuke, leerzame cursus. Er waren wel veel leerlingen die dag. Lerares was kundig !Ze geeft goed les.

CindyHasselt
8,2

Een makkelijke cursus, wordt goed in stappen uitgelegd. Ook de bijhorende cursusmap is heel duidelijk verwoord in stappen.

RaymondoHasselt
7,9

Ik ben heel erg tevreden dat ik deze cursus gevolgt heb.

NilgünHasselt
9,6

Hele lieve docente, ze maakt tijd voor je, en legt alles netjes uit. Ben zeer tevreden....!

SandraHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie