Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Visagie voor beginners

16 juli 2018 | Visagie
Cursus in de kijker: Visagie voor beginners

Een mooie alledaagse make-up look ziet er natuurlijk uit. Mensen in je omgeving zullen in eerste instantie niet eens opmerken dat je make-up draagt. Wat ze wel opmerken is dat je er fantastisch uitziet. Dat geeft je zelfvertrouwen meteen een boost! De make-up ziet er eenvoudig uit, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is dit voor elkaar te krijgen. Binnenkort een bijzonder feest? Tijd voor een uitbundige glamour look! Maar hoe doe je dat zonder te overdrijven of een make-up misser te maken? Na het volgen van onze Cursus Visagie hoef jij niet meer bang te zijn voor make-up missers!

Make-up aanbrengen hoe moeilijk kan het zijn?!

Iedereen kan make-up aanbrengen. Je koopt de belangrijkste make-up producten als een foundation, wat mascara, een oogpotloodje, oogschaduw, blush en een lipstick en gaat voor de spiegel staan. Maar nu? Dan maar even een handig YouTube-filmpje van een bekende make-up vlogger erbij halen? Op het beeldscherm ziet het er prachtig uit en je doet precies na wat de make-up vlogger doet. Toch valt het resultaat behoorlijk tegen! Hoe kan dat nou?! We zullen je hier het geheim verklappen; visagie is een vak apart! Het is veel meer dan wat make-up producten op je huid smeren! 

Visagie is een vak apart!

Er komt heel wat kennis, inzicht en oefening kijken bij het creëren van een mooie eenvoudige make-up look. Elke make-up look begint met een grondige reiniging van de huid, afgestemd op het huidtype. Dan volgt een goede huidverzorging, zoals het goed hydrateren van de huid. Een goed verzorgde huid dient als canvas voor de make-up. Daarna is het belangrijk om het gelaat te analyseren; welke gelaatstrekken wil je juist benadrukken en welke wil je iets minder op laten vallen? Ook ga je kijken naar wat je met de make-up wilt uitdrukken; hoe kun je jouw persoonlijkheid beter naar voren laten komen? En ook niet onbelangrijk; voor welke gelegenheid is de make-up? Kortom, elke make-up look vraagt om een goede voorbereiding. 

Hoe staat het met je producten- en materialenkennis?

Als de huid goed voorbereid is en je een idee hebt van de make-up look die je wilt creëren, ga je de juiste producten selecteren. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit. Waar moet je op letten bij het kiezen van make-up producten? Er zijn veel dames die daar geen idee van hebben. In onze cursus visagie leer je alles over de samenstelling, textuur en kleur van make-up producten. Je leert de functie en het effect van alle basis make-up producten. Waarvoor gebruik je een primer? Hoe breng je een concealer aan? Moet je eerst concealer aanbrengen en dan foundation of juist andersom? Kun jij wijs uit die talloze make-up penseeltjes, kwasten, sponzen en borsteltjes? We zorgen ervoor dat je na deze cursus visagie voor beginners perfect weet wat je waarvoor kunt gebruiken!

Make-up look op maat? Volg een Cursus Visagie

We willen je graag nog een visagie geheim verklappen! Wilde het je steeds maar niet lukken om hetzelfde oogverblindende resultaat te bereiken als die make-up vlogger die je na probeerde te doen? Voor visagie bestaan richtlijnen, geen standaardformules die steeds hetzelfde resultaat opleveren. Elke make-up look moet steeds op het individu afgestemd worden. Wat bij de een prachtig staat, kan bij de ander juist helemaal niet mooi zijn. In deze cursus visagie krijg je veel praktische tips en adviezen voor waar je in de praktijk allemaal op moet letten om iedereen er mooi uit te laten zien met make-up. Stap voor stap ontwikkel je hierin inzicht en handigheid. De volgende stap is dat je zelf verder kunt gaan experimenteren en je eigen creatieve make-up looks kunt gaan ontwikkelen. Tegen die tijd staat er een leuke en leerzame Cursus Visagie voor gevorderden voor je klaar!

Make-up technieken oefenen

Wie als een pro aan de slag wil met make-up moet na het opdoen van de nodige basiskennis en het aanleren van de basis make-up technieken vooral heel veel gaan oefenen! Hoe meer je oefent, hoe sneller je de technieken in de vingers hebt. Je leert van je fouten en zult merken dat je je make-up looks steeds verder kunt verfijnen. In onze cursus visagie basis is daarom ook altijd voldoende ruimte om veel te oefenen. Je gaat steeds meteen het geleerde in de praktijk brengen onder deskundige begeleiding van een topdocente, die zelf een succesvolle professionele visagiste is! De kleine lesgroepen zorgen voor een inspirerende omgeving, vanwege de leuke interactie met je medecursisten. 

Vind hier een Cursus Visagie!

Zorg dat make-up missers voortaan verleden tijd zijn en schrijf je hier in voor onze volgende Cursus Visagie (basis). Deze populaire cursus wordt op alle campussen van Wellness Academie aangeboden, namelijk in; Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Antwerpen, Hasselt en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie