Inschrijven

Cursus Kleurconsulente

Geef mensen meer uitstraling met de juiste kleuren!
Geef mensen meer uitstraling met de juiste kleuren!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Mensen in hun eigen kracht zetten met de juiste kleur? Je klanten een prettig gevoel geven, omdat ze eindelijk ‘hun’ kleur hebben gevonden? Dit leer je tijdens de cursus kleurconsulente. Veel mensen hebben er geen idee van hoe groot de invloed van kleur op hun uiterlijk kan zijn. Deze cursus zal je verbazen over wat je allemaal kunt bereiken met de juiste kleuren. Je zult mensen op en top kunnen laten stralen!

Word een echte kleurenkenner

De cursus kleurconsulente maakt je helemaal wegwijs in de wereld van de kleuren. Je krijgt antwoord op vragen als: Wat is kleur eigenlijk? Welke kleuren bestaan er? Welk kleursoorten kunnen we onderscheiden? Wat is de uitwerking van elke kleur? Als kleurconsulente ga je kleur brengen in het leven van je klanten. Niet zomaar wat kleur, maar kleuren die echt bij de persoon passen. Kleuren die ervoor zorgen dat je klant lekker in zijn of haar vel komt te zitten en helemaal tevreden is met zichzelf. Je biedt als kleurconsulente met de juiste adviezen mensen een dosis extra zelfvertrouwen.

Als Kleurconsulente breng je meer kleur in het leven van je klanten

Inhoud cursus kleurconsulente

De cursus kleurconsulente begint met de oorsprong van de kleurentheorie en met de vraag wat kleur nu eigenlijk is. Je maakt onder meer kennis met het kleurenwiel van Johannes Itten. Andere belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn woordindicatie en indelen in groepen en de juiste kleuren en benamingen. Een van de belangrijkste instrumenten bij het geven van kleurenadvies is de 4-seizoenentheorie. Je leert op praktische wijze om professionele kleurenanalyses te maken voor elk individu om vervolgens de juiste kleuradviezen te kunnen geven op het gebied van make-up, parfum en garderobeplanning.

Aan het werk als kleurconsulente

Na afloop van de cursus beschik je over alle bagage om als professionele kleurconsulente aan het werk te gaan. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat kleurconsulente. Maar waar kun je allemaal terecht als kleurconsulente? De mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Denk aan modezaken, make-up winkels en parfumeries, in schoonheidssalons, bij kappers, stylisten en visagisten. Het is ook een uitstekend beroep om als zelfstandige uit te oefenen.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u

Inhoud

 • Oorsprong van de kleurentheorie
 • Wat is kleur eigenlijk?
 • Kleurenwiel van Johannes Itten
 • Woordindicatie en indelen in groepen
 • Juiste kleuren en benamingen
 • De 4 seizoenentheorie: kleurenpaletten en kenmerken
 • Professionele kleurenanalyse
 • Make-up
 • Parfums
 • Garderobeplanning

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 27 november 2021
Alle data: 27/11 & 28/11 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 19 maart 2022
Alle data: 19/03 & 20/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Ruth Coopman

Docent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Recensies

N. Soenens (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Leerrijke, praktijk gerichte cursus! ideaal om te ontdekken of de materie u ligt. Door deze cursus kan je beter een beslissing nemen om wel of niet verder te gaan met deze materie. Een aanrader!

A. Bouwens (08-09)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb genoten van de les en de docent was zeer aangenaam. Globaal zeer tevreden.

A. Scheffer (08-09)

Gevolgd in Hasselt

Leerzame cursus, goede docent, zeer gedreven en blij met haar vak.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.