Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Kleurconsulente

Geef mensen meer uitstraling met de juiste kleuren!
Cursus Kleurconsulente
Voordelen
€ 315
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Mensen in hun eigen kracht zetten met de juiste kleur? Je klanten een prettig gevoel geven, omdat ze eindelijk ‘hun’ kleur hebben gevonden? Dit leer je tijdens de cursus kleurconsulente. Veel mensen hebben er geen idee van hoe groot de invloed van kleur op hun uiterlijk kan zijn. Deze cursus zal je verbazen over wat je allemaal kunt bereiken met de juiste kleuren. Je zult mensen op en top kunnen laten stralen!

Cursus kleurconsulente: wordt een kleuren expert!

De cursus kleurconsulente maakt je helemaal wegwijs in de wereld van de kleuren. Je krijgt antwoord op vragen als: Wat is kleur eigenlijk? Welke kleuren bestaan er? Welk kleursoorten kunnen we onderscheiden? Wat is de uitwerking van elke kleur? Als kleurconsulente ga je kleur brengen in het leven van je klanten. Niet zomaar wat kleur, maar kleuren die echt bij de persoon passen. Kleuren die ervoor zorgen dat je klant lekker in zijn of haar vel komt te zitten en helemaal tevreden is met zichzelf. Je biedt als kleurconsulente met de juiste adviezen mensen een dosis extra zelfvertrouwen.

Als kleurconsulente breng je meer kleur in het leven van je klanten

Inhoud cursus kleurconsulente

De cursus kleurconsulente begint met de oorsprong van de kleurentheorie en met de vraag wat kleur nu eigenlijk is. Je maakt onder meer kennis met het kleurenwiel van Johannes Itten. Andere belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn woordindicatie en indelen in groepen en de juiste kleuren en benamingen. Een van de belangrijkste instrumenten bij het geven van kleurenadvies is de 4-seizoenentheorie. Je leert om professionele kleurenanalyses te maken voor elk individu om vervolgens de juiste kleuradviezen te kunnen geven op het gebied van make-up, parfum en garderobeplanning.

Kleurconsulente opleiding met certificaat

Na afloop van de cursus beschik je over alle bagage om als professionele kleurconsulente aan het werk te gaan. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat kleurconsulente. Maar waar kun je allemaal terecht als kleurconsulente? De mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Denk aan modezaken, make-up winkels en parfumeries, in schoonheidssalons, bij kappers, stylisten en visagisten. Het is ook een uitstekend beroep om als zelfstandige uit te oefenen.

Indeling
Weekendreeks - 2 dagen van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die op een professionele wijze kleuradvies wilt geven

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Oorsprong van de kleurentheorie
 • Wat is kleur eigenlijk?
 • Kleurenwiel van Johannes Itten
 • Woordindicatie en indelen in groepen
 • Juiste kleuren en benamingen
 • De 4 seizoenentheorie: kleurenpaletten en kenmerken
 • Professionele kleurenanalyse
 • Make-up
 • Parfums
 • Garderobeplanning

315 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 15 maart 2025
Alle data: 15/03 & 16/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Ruth Coopman
Ruth CoopmanDocent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

7,8

Goede opleiding als je je graag verdiept in kleuren en in dit geval de seizoenen. Zeker de moeite waard, ik heb er veel uit gehaald en hoop snel op een vervolg!

LoredanaHasselt
9,5

Leerrijke, praktijk gerichte cursus! ideaal om te ontdekken of de materie u ligt. Door deze cursus kan je beter een beslissing nemen om wel of niet verder te gaan met deze materie. Een aanrader!

NathalieHasselt
9,3

Ik heb genoten van de les en de docent was zeer aangenaam.Globaal zeer tevreden.

AnkeHasselt
10,0

Leerzame cursus, goede docent, zeer gedreven en blij met haar vak.

AnsHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie