Inschrijven

Cursus Salon Hammam

Haal het hammam ritueel naar je eigen salon!
Haal het hammam ritueel naar je eigen salon!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Hoe tover je je wellness salon om tot een Arabische hammam? Dat geheim ontdek je tijdens deze cursus salon hammam. Je leert hoe je met een aantal kleine aanpassingen, traditionele producten en een aantal nieuwe vaardigheden klanten in jouw salon kunt laten genieten van een compleet hammam ritueel. Dit is een waardevolle toevoeging aan je wellness diensten.

Je eigen salon als hammam

Het hammam ritueel behoort tot ’s werelds oudste reinigingsrituelen en heeft zijn roots in de Griekse, Romeinse en later vooral Arabische wereld. Binnen deze cursus hammam maak je kennis met dit uitgebreid reinigingsritueel, waarin wordt gewerkt met scrubbehandelingen, zeepmassages, reinigende kleibehandelingen en ontspannende massages. Dit alles gaat gepaard met veel water, warmte en weldadige geuren. Een hammam behandeling mag met recht een feest voor de zintuigen worden genoemd! De traditionele behandelingen vinden plaats in typische badhuizen, maar deze cursus salon hammam laat zien dat je ze ook uitstekend in je eigen salon kunt toepassen, zonder veel aanpassingen.

Tover met de cursus Salon Hammam je eigen salon om tot hammam!

Zelf hammam rituelen ervaren

De cursus salon hammam beslaat één volledige cursusdag; een korte, maar intensieve cursus waarin je leert om een volledig hammam ritueel uit te voeren in je eigen salon. Alle behandelingen kunnen gewoon op de massagetafel worden gegeven. Er wordt wel minder water gebruikt als in de echte hammam. De hammam cursus wordt gegeven in kleine groepjes door een professional die helemaal thuis is in de wereld van de hammam. Neem badkleding mee, want de cursisten gaan op elkaar oefenen. Je gaat dus ook zelf de hammam rituelen ervaren.

Inhoud cursus hammam

De cursus hammam start met een blik op de geschiedenis en achtergronden van de hammam. Daarna leer je hoe je een hammam ritueel voorbereid door aandacht te besteden aan het creëren van een Arabische sfeer en het werken met traditionele materialen en producten. Je gaat tijdens de cursus traditionele scrubbehandelingen geven, bestaande uit het opwarmen van de huid, het gebruik van etherische oliën en scrubben. Daarna volgt de traditionele zeepmassage met diverse soorten zeep en een originele zeepzak. Ook de traditionele kleibehandeling met ghassoul klei krijg je aangeleerd. Tot slot ga je oefenen met ontspannende massages met massageolie.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 9u tot 18u.

Inhoud

 • Geschiedenis en achtergrond
 • Voorbereiding hammam ritueel
 • Arabische sfeer creëren
 • Traditionele materialen
 • Traditionele producten
 • Traditionele scrubbehandeling
 • Opwarmen van de huid
 • Etherische oliën
 • Scrubben
 • Traditionele zeepmassage
 • Verschillende soorten zepen
 • Gebruik originele zeepzak
 • Traditionele kleibehandeling
 • Ghassoul klei
 • Werking en gebruik
 • Ontspannende massage
 • Massageoliën
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren volledige salon hammam
 • Tips

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 30 oktober 2022
Tijd: 09:00u tot 18:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 8 januari 2022
Tijd: 09:00u tot 18:00

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Recensies

E. Blommaert (30-10)

Gevolgd in Hasselt

ik was aangenaam verrast met de inhoud van de cursus ik wilde vooral weten hoe je een -normaal natte- hamam geeft in je -normaal droge- massageruimte

N. Haccuria (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Wat een unieke ervaring is deze cursus! Zowel als gever van de Hammam als ontvanger. Wat een parel van een lesgever met aandacht voor elk detail. Een schat aan ervaring waarvan je als cursist mag mee genieten. Ik voel me heel dankbaar.

C. Bové (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer ontspannende massage gegeven door een zeer lieve docent

M. Leys (26-10)

Gevolgd in Hasselt

Aanrader deze opleiding ! Kleine verborgen parel tussen de rest van de opleidingen. Jef en Jeanine verdienen hun plaats hier en een dikke pluim voor al hun fantastische werk. Knuffel Marleen

A. Koval (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Weer een leerzame dag , met een fijne groep. Hulpvaardige en lieve docenten.

R. Thodé (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Salon Hammam is een mooie aanvulling voor in je salon waar je het verschil mee kunt maken. Heerlijk om te geven en om te ontvangen. Het wordt zeker een onderdeel van het aanbod in mijn praktijk.

S. Vangenechten (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijke en aangename cursus. Zeker bruikbaar in een eigen salon. Dit gaat een meerwaarde geven aan het geheel. Jef & Jeanine zijn gedreven docenten met kennis van zaken. Bedankt!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.