• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Scheertechnieken (baard scheren en stylen)Leer scheertechnieken toepassen als een ware barbier!

Cursus Scheertechnieken (baard scheren en stylen)
Voordelen
€ 175
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Baarden zijn helemaal ‘hot’! Maar dan moeten ze natuurlijk wel goed geschoren en mooi gestyled zijn. Maar hoe doe je dat? Nu de baard een echt stijlicoon is geworden, wil je dat als kapper/kapster uiteraard wel goed doen. Na het volgen van deze Cursus Scheertechnieken (baard scheren en stylen) kun je perfect inspringen op de wensen van de modebewuste man met baard!

Ontdek de barbier in jezelf!

Barbier is een heel oud beroep, dat helemaal op zijn retour is. Deze cursus scheertechnieken is een goede kennismaking met dit vakgebied. Daarnaast is deze cursus ook waardevol als je al barbier bent, maar specifiek je scheertechnieken en het stylen van baarden wilt perfectioneren. Baarden trimmen, strakke contouren creëren en goed onderhoud, zorgen dat elke man met zijn baard voor de dag mag komen. Met de nieuwe vaardigheden die je leert, voorzie je iedere man van een baard om trots op te zijn. Ontdek hier ook de Opleiding Barbier!

Na deze Cursus Scheertechnieken voorzie je iedere man van een baard om trots op te zijn!

Inhoud cursus scheertechnieken

Ben je ook van mening dat een baard scheren een kunst is! Dan ben je bij deze cursus scheertechnieken (baarden scheren en stylen) helemaal op je plek! Je leert om heel secuur de gelaatsvorm te analyseren, evenals de structuur, dichtheid en kleur van de baard. Je ontwikkelt met deze kennis een professioneel oog om bij iedere man de perfect baard aan te meten. Je gaat alle onderdelen van baardverzorging uitgebreid oefenen: wassen, massage, knippen, trimmen, aflijnen, contouren en stylen. Je leert alle barber tools voor het scheren en stylen hanteren als een pro. Kortom, je leert niet alleen om de mooiste baarden te creëren, maar ook om er een volledige wellness ervaring voor je klanten van te maken!

Doelgroep

Iedereen die deze technieken op een professionele manier wenst aan te leren

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Gelaatsvormen en baarden
 • Baarden analyseren
 • Baardstijlen en trends
 • Materialen en producten
 • Baarden wassen
 • Knip-, scheer- en trimtechnieken
 • Klantadvies en baardonderhoud

175 euro

Er is op dit moment geen planning bekend voor deze cursus.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Sinds een wetswijziging in 2010 is het niet meer mogelijk om met opleidingscheques te betalen binnen de Wellness- & Beauty branche. Indien u een loopbaan of traject begeleiding hebt gevolgd kan u, mits voorleggen van een POP attest wel gebruikmaken van opleidingscheques. U kan als KMO of zelfstandige (in bijberoep) wel gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Kan ik mijn opleiding in schijven betalen?

Bedragen vanaf 900 € kan je in schijven betalen. Hiervoor bieden wij een 50%-25%-25% regeling aan. Dit betekend concreet dat je de helft van het cursusgeld dien over te maken voor aanvang van de les en 2 x 25% in de loop van je opleiding. Hier kan iedereen gebruik van maken en hoef je niet aan te vragen.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

In Nederland bestaat er zoiets als studiefinanciering. Er zijn 2 soorten studiefinancieringen:

Studiefinanciering via DUO: Dit bestaat enkel voor voltijdse opleidingen (5 volle dagen per week). Wellness Academie biedt enkel deeltijdse opleidingen aan, dus de studiefinanciering via het DUO is voor onze opleidingen helaas niet mogelijk.

Studiefinanciering via UWV: Onze opleidingen komen wel in aanmerking voor studiefinanciering via UWV. Dit kan enkel indien u aangemeld bent bij het UWV met een AG-status (arbeidsongeschikt) of als 50-plusser met een werkloosheidsuitkering. Voor meer informatie kan u best contact opnemen met UWV zelf op het nummer: 0900-9294.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer moet mijn cursus / opleiding betalen?

De inschrijving wordt bevestigd naarmate de betalingen binnenkomen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen wij enkel aanraden het cursusgeld z.s.m. over te maken. Zo ben je zeker van je plaats. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de cursus volzet gaat zijn.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie