• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Spiertesten: wat zegt je lichaam?

8 oktober 2015
Cursus Spiertesten: wat zegt je lichaam?

Heb je al ooit van kinesiologie gehoord? Kinesiologie staat ook wel bekend onder de naam ‘spiertesten’, daarom heet onze cursus spiertesten. De spiertest is het belangrijkste instrument van de kinesiologie. Met de cursus spiertesten leer je wat de spieren te vertellen hebben, niet alleen over de gezondheid van de betreffende spier, maar over het totale welbevinden van de betreffende persoon.

Cursus spiertesten: luister naar je lichaam!

Dat is iets wat de mensen van nu veel te weinig doen! We gaan maar door en door en laten ons niets vertellen door ons eigen lichaam. Dat is jammer, want ons lichaam heeft ontzettend veel (gezonde) wijsheid in pacht. Vaak komen we pas tot een halt als we al veel te ver uit balans zijn. Met een Cursus Spiertesten (Kinesiologie) kun je mensen helpen om zich bewuster te worden van hun lichaam om zo beter in balans te blijven op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Wat is kinesiologie?

Het woord ‘kinesiologie’ betekent letterlijk de ‘leer van de beweging’. Deze therapievorm richt zich op de samenwerking tussen zenuwen, spieren en botten en hun effect op zowel de lichaamshouding en bewegingen als op de mentale, emotionele en spirituele aspecten van de mens. Het helpt mensen om in evenwicht te komen en hun plek in de kosmos te hervinden. De spiertest is het belangrijkste instrument van de kinesiologie.

Wat is de spiertest?

Met behulp van spiertesten ga je spierreacties onderzoeken om te ontdekken wat de invloed van (fijnstoffelijke) prikkels op mensen is. Er bestaat volgens de kinesiologie een wisselwerking tussen het onderbewustzijn en de aansturing van de spieren. Volgens de kinesiologie wordt informatie die via de zintuigen wordt opgenomen niet alleen in onze hersenen opgeslagen, maar ook in het lichaam. Dit noemen we het celgeheugen van het lichaam. Hieronder een voorbeeld van hoe het celgeheugen soms in je dagelijkse leven naar voren kan komen.

VB: Je hebt de indeling van je keukenkastjes veranderd en alles heeft een andere plek gekregen. Wanneer je je favoriete beker wilt pakken, grijp je automatisch naar de plek waar die voorheen stond.

Het gebruik van metaforen

Binnen de kinesiologie kun je naast spiertesten ook andere technieken inzetten om mensen meer inzicht te geven in hun problemen. Je kunt bijvoorbeeld werken met metaforen. We kennen allemaal wel uitdrukkingen als: ‘Er is een last van mijn schouders gevallen’ of ‘Dat probleem ligt me zwaar op de maag.’ Door metaforen te gebruiken in je communicatie, schilder je een beeld van wat je zegt en plaats je de betekenis in een grotere context.

Probeer bij het uitvoeren van kinesiologie je cliënten te stimuleren om metaforen te gebruiken bij wat ze voelen. Iemand heeft last van zijn arm en zegt: ‘Ik voel me vleugellam’. Misschien betekent dit wel dat iemand bang is om zijn vleugels uit te slaan? Waardoor wordt deze persoon tegengehouden? Zo kom je beter tot de kern van het probleem. Tijdens de cursus kinesiologie leer je hier nog veel meer over.

Een cursus spiertesten (kinesiologie) iets voor jou?

Tijdens de cursus spiertesten (kinesiologie) leer je alles over de 3-1 kinesiologie. Er wordt dieper ingegaan op de functies, de werking en toepassingen van kinesiologie. Je maakt kennis met de mogelijkheden van spiertesten en je leert zelf om spiertesten op de juiste manier uit te voeren. Na afloop van deze cursus kinesiologie kun je mensen helpen om beter in evenwicht te komen met zichzelf en hun omgeving. Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus. Wil je meer weten over Wellness Academie? Dan is het ook een aanrader om een van onze info-avonden te bezoeken!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie