Inschrijven

Cursus Spraytanning

Leer hoe je iedereen veilig een zomers kleurtje geeft!
Leer hoe je iedereen veilig een zomers kleurtje geeft!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Een mooie gebruinde huid, zonder de huid bloot te stellen aan schadelijke uv-stralen? Dat is heel goed mogelijk. We leren je er graag alles over in onze cursus spraytan. Deze behandeling voor een egale bruine huid is al een hele tijd helemaal hip in Australië, Amerika en Engeland. Ook bij ons is spraytanning ondertussen in volle opmars. Speel in op deze nieuwe ontwikkeling en leer om professionele spraytan behandelingen te geven!

Veilig alternatief voor zonnebaden!

Spray tanning is een behandeling met veel voordelen. Waar men voorheen 6 tot 8 zonnebanksessies nodig had om bruin te worden, biedt spraytanning binnen 15 minuten een nog mooier resultaat. Daarbij voorkom je met deze behandeling overmatige blootstelling aan uv-stralen van de zon of via de zonnebank, waardoor de huid ernstig beschadigd kan raken. Een extra voordeel is dat spraytan de huid geen oranje gloed geeft, zoals dat vaak gebeurt bij mensen die onder de zonnebank gaan. In onze cursus spraytan leer je hoe je iedereen op een gezonde wijze een mooi zomerse kleurtje kunt geven, dat 7 tot 10 dagen blijft zitten.

Cursus spraytan: een zomers kleurtje zonder blootstelling aan uv-stralen!

Inhoud cursus spraytan

De cursus spraytan bestaat uit een to-the-point lesprogramma met de focus op praktijkoefening. Een korte theoretisch introductie mag echter niet ontbreken. Je leert meer over de achtergronden van deze behandeling, over de benodigdheden en wat de indicaties en contra-indicaties van spray tanning zijn. In het praktijkgedeelte leer je hoe je de huid van je klant voorbereidt en om de kleur perfect af te stemmen op de natuurlijke huidtint en de persoonlijke wensen. Er is steeds veel aandacht voor een klantgerichte manier van werken, zoals dat straks in een professionele beauty salon ook van je verwacht wordt. Je gaat uitgebreid oefenen met het airbrush systeem, je leert alle do’s en don’ts van spraytanning en je krijgt tips om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.

Praktische informatie

Je hoeft voor het volgen van de cursus spraytan geen model mee te nemen. De studenten oefenen op elkaar. Daarvoor is het belangrijk dat je 24 uur van te voren je lichaam volledig onthaart en de huid goed scrubt. Tijdens de les mag je geen make-up, bodylotion of andere crèmes dragen. Ook deodorant, parfums en sterk geparfumeerde zepen dienen vermeden te worden. Het is belangrijk dat je voor de tanning sessie een donkere bikini of donker ondergoed meebrengt, evenals losse donkere kledij voor na de behandeling (bv. jogging kleding) en eventueel een donkere badjas of kimono. Verder zijn alle tanning materialen en producten kosteloos voorhanden tijdens de lessen.

Behaal een certificaat spraytan

Gezien de toenemende bewustwording dat overmatig zonnen en de zonnebank slecht zijn voor de huid, zoeken steeds meer mensen naar een goed alternatief. Na het volgen van deze cursus spraytan kun jij deze mensen dit alternatief bieden. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat spraytan. Het bewijst dat jij een expert bent in spray tanning en mensen kunt voorzien van een vlekkeloze zomers bruine huid!

Lesindeling

 • 1 dag van 10:00 tot 17:00

 

Inhoud

 • Wat is spraytan?
 • Voordelen spray tanning
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Klantenintake
 • Voorbereiden van de huid
 • Kleur afstemmen op de huidtint
 • Werken met het airbrush systeem
 • Do’s & don ‘ts
 • Tips voor behoud van de kleur

Prijs

179 euro

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 13 november 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 15 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Anne Rondags

Anne Rondags

Docent in Hasselt

Anne Rondags stevende al op jonge leeftijd recht op haar doel af: schoonheidsspecialiste worden! Ze volgde de opleiding bio-esthetiek en deed direct veel praktijkervaring op in gerenommeerde kuuroorden en spa’s. Met dit stevig fundament aan kennis en ervaring startte ze in 2011 haar eigen zaak Esthetiek Anne.

Ondertussen is Anne een ware allround schoonheidsspecialiste en specialiseerde ze zich in huidverbetering. Daarnaast heeft ze veel ervaring als visagiste. Ze verzorgde als hoofdmake-up artiest de visagie voor grote theaterproducties, waaronder Jesus Christ Superstar, Oliver Twist en The Sound of Music. Verder blijft Anne zich voortdurend bijscholen om perfect op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de branche.

Onder meer door haar bezoek aan diverse huidcongressen besefte ze nog meer hoe belangrijk een goede huidverzorging is! “Mensen willen zich graag goed voelen in hun vel en iedereen houdt van een mooi kleurtje, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. UV-stralen brengen blijvende schade aan de huid toe,” aldus Anne. Om die reden ging ze op zoek naar een gezond alternatief. Dat bleek spraytan te zijn!

Anne testte veel merken spraytan en koos hieruit het merk D’Azur, dat al jarenlang een groot succes is in Engeland. Anne startte daarop in België een groothandel met deze spraytan producten. Inmiddels geeft ze opleidingen aan schoonheidsinstituten, kapsalons, wellnesscentra en opleidingsinstituten. Dit wakkerde bij haar een nieuwe passie aan; haar kennis en ervaring delen met collega’s en studenten!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.