Cursus Vlechttechnieken

Vlechten raken nooit uit de mode, leer hier de basis vlechttechnieken
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Vlechten in het haar is van alle tijden. Bijna elk seizoen zien we wel weer een speciaal vlechtkapsel terugkeren als trend, vaak met een nieuwe twist. De basistechnieken vlechten die aan deze kapsels ten grondslag liggen, bieden talrijke mogelijkheden. Ben je creatief ingesteld en handig met haar, dan is het leren van deze vlechttechnieken een echte aanrader. Iedereen kan het leren! Lees hier meer over onze cursus vlechttechnieken. 

Vlechten in alle soorten en maten

Al eeuwen geleden waren vlechten populair. De vlechten zijn nooit echt weggeweest van het hairstyling toneel, maar vandaag de dag zijn ze misschien wel populairder dan ooit. Als hairstylisten gespecialiseerd in haar vlechten kun je nog meer klanten perfect van dienst zijn. Denk aan mooie vlechtkapsels voor bruidjes, als communiekapsel, een speciaal feestje of misschien wel voor modellen op de catwalk en voor photoshoots. Vlechten zijn er in alle soorten en maten. Eenmaal de basis vlechttechnieken in de vingers, dan kun je de meest beeldschone kapsels maken voor iedere gelegenheid! 

In de cursus vlechttechnieken leer je kapsels vervolmaken met vlechten

Inhoud Cursus Vlechttechnieken

De cursus vlechttechnieken begint met een korte inleiding over vlechten, vlechtkapsels, de technieken, materialen en technieken. Behalve het goed aanleren van de vlechttechnieken, ontwikkel je in deze cursus ook inzicht in de factoren die een rol spelen bij het creëren van mooie kapsels. Vervolgens leer je de basistechnieken voor; de basisvlecht, opvlecht, invlecht, haarband/diadeemvlecht en de visgraat. Ook leer je stapsgewijs hoe te vlechten met vlechten. Er is tijdens de cursus voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan met vlechtkapsels, terwijl je docente voor je klaarstaat met tips en adviezen. Na afloop van de cursus mag je jezelf een expert in vlechttechnieken noemen! 

Praktische informatie

De cursus vlechttechnieken is een op zichzelf staande cursus, maar is daarnaast ook de perfecte aanvulling op de Opleiding Hairstyliste. Met de vlechttechnieken die je in deze cursus leert, zul je je kapsels nog beter kunnen vervolmaken. De cursus wordt, zoals je gewend bent van Wellness Academie, gegeven in kleine lesgroepjes. Hierdoor heb je alle ruimte en voldoende begeleiding bij het oefenen van de technieken in de praktijk! Schrijf je op tijd, zodat je verzekerd bent van een plek! Na afloop van de cursus ontvang je een erkend certificaat.

Inhoud

 • Inleiding
 • Vlechten
 • Vlechttechnieken
 • Materialen en producten
 • Kapsels: waarop letten?
 • Basis vlechttechnieken
 • Basisvlecht
 • Opvlecht
 • Invlecht
 • Haarband/diadeemvlecht
 • Visgraatvlecht
 • Stapsgewijs: vlechten met vlechten
 • Voorbeelden

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 3 maart 2018
Alle data: 03/03 & 04/03 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 28 april 2018
Alle data: 28/04 & 29/04 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Kelly Merino

Docent in Hasselt

Kelly Merino (1985) is een gediplomeerde kapster en make-up artist. Na enkele jaren met veel plezier en toewijding binnen een team gewerkt te hebben, startte ze in 2010 haar eigen zaak. Haar doel is om bij elke klant het kapsel tot een ‘pronkstuk’ te maken. Ze kan zich hierbij beroepen op de diverse opleidingen die ze volgde, haar uitgebreide ervaring binnen haar vak, haar onuitputtelijke creativiteit en vooruitstrevendheid.

Terwijl Kelly enthousiast in haar eigen zaak in de weer was met het creëren van de mooiste kapsels, ontdekte ze dat ze haar werkveld wilde uitbreiden. Ze wilden haar hairlooks leren vervolmaken met make-up. Daarom volgde ze ook een opleiding make-up artist. De beau monde van Hasselt en omstreken komt graag naar haar salon voor een complete look en om er op-en-top uit te zien.

Behalve het mooi maken van mensen, groeide bij Kelly ook de interesse om andere mensen haar vak te leren. Ze staat graag voor de volle 100% voor anderen klaar, zo ook voor haar studenten van Wellness Academie. Doordat ze zich voortdurend blijft bijscholen, is ze steeds op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Inspelen op de actuele ontwikkelingen en veelzijdigheid zijn volgens Kelly de sleutel tot succes binnen de schoonheidsbranche! Dit draagt ze graag over aan haar studenten, zodat ze na hun opleiding goed voorbereid aan slag kunnen binnen de beroepspraktijk.

Salina Moinat

Docent in Amsterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

  Ook beschikt Wellness Academie over een eigen evaluatiesysteem. Na elke cursus of opleiding, kan de student zijn of haar mening delen met de school. Afgelopen jaar haalde wij een gemiddeld tevredenheidspercentage van 86%! Ook de recensies op onze Facebook pagina tonen aan dat onze studenten steeds tevreden terugkijken op hun opleiding.

  Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig. Meer informatie over de klachtenprocedure kan u terugvinden op onze website.

 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

klanten vertellen 9,1 409 Beoordelingen