• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

De 5 grootste frustraties van massagetherapeuten

22 mei 2016
De 5 grootste frustraties van massagetherapeuten

Vaak is het uit onwetendheid en ook niet verkeerd bedoeld, maar bepaalde opmerkingen of bepaald gedrag van sommige klanten kunnen behoorlijk frustrerend zijn voor massagetherapeuten. Daarom hebben we hier de grootste frustraties van massagetherapeuten op een rij gezet. Oeps, heb jij misschien ook weleens een van deze ‘fouten’ gemaakt bij je geliefde massagetherapeut?

1. Noem me niet steeds masseuse!

Massagetherapeuten met een diploma en een serieuze praktijk worden liever niet masseuse genoemd. Deze benaming is niet meer van deze tijd. De massagebranche heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en heeft zich steeds verder geprofessionaliseerd. De benaming ‘masseuse’ wekt nog vaak de associatie op met erotiek en prostitutie. Het werk van een massagetherapeut heeft daar helemaal niets mee te maken. Massages spelen een steeds grotere rol binnen de moderne gezondheidszorg.

Masseuse of massagetherapeut? Masseuse of massagetherapeut?

2. Happy ending grapjes zijn niet grappig!

Dan heb je van die mensen, die vaak zelf een beetje nerveus zijn voor een massage omdat ze uit de kleren moeten, die grapjes gaan maken over ‘happy endings’. Deze grapjes zijn behoorlijk gedateerd en afgezaagd. En grappig, dat zijn ze al helemaal niet. Een massagetherapeut wil graag, net als elke andere professional, serieus genomen worden. Een beetje humor op zijn tijd mag best, maar dan moet je wel met wat originelers komen!

Niet grappig! Niet grappig!

3. Kom alsjeblieft op tijd!

Natuurlijk gaat het er in een massagepraktijk allemaal ‘zen’ aan toe. Tenminste daar doen we als massagetherapeut hard ons best voor. We willen niets liever dan een kalme en ontspannen sfeer creëren voor onze klanten, maar het helpt niet als jij als klant op je gemakje 20 minuten te laat komt binnenwandelen voor je afspraak. We willen je graag in alle rust een volledige ontspannende massage geven, maar direct na jou staat er vaak alweer een nieuwe klant klaar die we niet willen laten wachten!

 

Kom op tijd alsjeblieft! Kom op tijd alsjeblieft!

4. Please, dat is te veel parfum!

Het is erg fijn, en ook een vereiste, dat elke klant voldoende aandacht besteedt aan persoonlijke hygiëne. We stellen het op prijs als je gedoucht hebt voor je massagebehandeling, maar laat die overdaad aan parfum alsjeblieft achterwege. We zouden bijna gaan denken dat je wat wilt verbloemen. Wanneer we een uur lang heel dicht op jouw lichaam aan het werk zijn, kan die walm aan parfum soms te overweldigend zijn. Zelfs als je weer weg bent, blijft die geur in de lucht hangen.

Too much!!! Too much!!!

5. Niet tevreden? Zeg het dan gewoon!

Er is niets zo vervelend om via-via te horen dat een klant een massage pijnlijk of juist te zacht vond of dat de muziek zo irritant was. Ben je als klant niet tevreden, zeg het dan meteen, dan kunnen we er tijdens de behandeling wat aan doen. We passen graag de druk van de massage aan jouw wensen aan. Is er een lichaamsdeel dat je graag wat extra wilt laten masseren, laat het ons weten. Het is heel frustrerend als een klant ineens niet meer terugkomt, terwijl we niet weten wat we eventueel ‘fout’ hebben gedaan! Wel tevreden? Vertel het dan door aan vrienden en familie. Dat is voor ons de beste reclame!

Wat is er mis met mij? Wat is er mis met mij?

Ondanks deze 'frustraties' blijft massagetherapeut een mooi vak. Ontdek hier al onze Massage Opleidingen in België en Nederland!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie