Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De beste make-up tip tegen blozen

13 oktober 2015
De beste make-up tip tegen blozen

Een mooie natuurlijk blos op de wangen, daar is niets mis mee. Maar er zijn ook mensen die heel snel rode wangetjes krijgen wanneer ze zenuwachtig zijn of zich ergens voor schamen. In bepaalde situaties kan blozen erg vervelend zijn, denk aan een lastig gesprek of een sollicitatie. Met de volgende make-up tip kun je ervoor zorgen dat blozen niet opvalt.

Wat is blozen eigenlijk?

Bij sterke emoties worden er allerlei hormonen en neurotransmitters actief in het lichaam. Het niveau van stofjes als adrenaline, serotonine, endorfine en dopamine begint te schommelen. Door al deze activiteit wordt het lichaam warmer. Om deze warmte kwijt te raken, gaan de bloedvaten zich verwijden (vasodilatatie) en krijg je een rode kleur. Blozen is dus een nuttige reactie, maar in sommige situaties voel je je er ongemakkelijk door. Mensen die van zichzelf weten dat ze snel blozen, gaan vaak juist nog sneller blozen doordat ze bang zijn dat dit gebeurt. Hoe meer je erbij stilstaat, hoe sneller je er last van hebt.

Waarom bloost de een sneller dan de ander?

Iedereen bloost weleens, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Hoe snel iemand bloost, hangt op de eerste plaats af van hoe emotioneel gevoelig iemand is of van de mate van zelfvertrouwen. Maar er is nog een belangrijke oorzaak, namelijk het verschil in huidtype. Doordat bij blozen de bloedvaten onder de huid wijder worden, schijnt de rode kleur door de huid heen. Dit valt meer op bij iemand met een dunne en bleke huid. Tijdens de cursus visagie of tijdens de opleiding visagiste leer je alles over de verschillende huidtypen.

Make-up en kleurenleer

Groene concealer is voor de meeste mensen niet de eerste kleur waar ze aan denken als ze concealer aanbrengen. Tijdens de Opleiding Visagiste leer je echter dat groene concealer in sommige gevallen, zoals bij een rode huid door blozen, dé oplossing is. Make-up en kleurenleer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de juiste make-up kleuren, kun je storende kleuren in het gezicht neutraliseren. Dit brengt rust in het gezicht voordat je de foundation aanbrengt. Roodheden, waaronder dus ook blozen, kun je goed corrigeren met groen. Dé make-up tip voor mensen die snel blozen is dus: groene concealer. Ontdek hier alle visagie cursussen van de Wellness Academie!

Aan de slag met groene concealer!

Je leert tijdens de opleiding visagie om te werken met allerlei soorten make-up producten, waaronder concealer. Om ervoor te zorgen dat blozende wangen minder opvallen begin je met het aanbrengen van groene concealer op de wangen. Wanneer iemand snel en sterk bloost, kies je voor een goede dekkende concealer. Het is belangrijk om daarna ook een goede dekkende foundation eroverheen aan te brengen. De groene kleur mag je niet meer zien. Het kan gebeuren dat de huid hierdoor iets te bleek eruitziet. Dit verhelp je door er wat blush overheen aan te brengen.

TIP: voor mensen die een klein beetje last hebben van blozen, bestaan er ook BB-creams met een iets groene tint.

Een Opleiding Visagiste volgen?

Wil je alle make-up trucs leren om zo voor iedereen de perfecte make-up look te creëren? Dan kun je naast onze Opleiding Visagiste, ook onze Opleiding Make-up Artist of de Opleiding Make-up Expert volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie