* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De 7 grootste frustraties van kappers!

11 maart 2016
De 7 grootste frustraties van kappers!

Kapper is een heerlijk beroep met veel voordelen. Denk aan de veelzijdigheid van je werk, de creativiteit die je erin kwijt kunt en de vele gezichten die je op een dag in je kapsalon ziet. Het geeft veel voldoening om klanten na een knipbeurt blij verrast en stralend voor de spiegel te zien staan. Vaak vliegt je werkdag voorbij. Maar elk vak heeft ook zo zijn schaduwkanten. We hebben hier de grootste frustraties van kappers verzameld. Herken je jezelf hierin?

1. Kun je niet even mijn haar doen? Op zaterdagavond!?

Je vrienden en familie vinden het ook leuk dat je kapper bent geworden. Neem dat maar van ons aan! Sommigen willen dan ook graag van je kappersdiensten gebruikmaken. En dan vooral op momenten dat het jou niet uitkomt. Op je vrije dag, laat in de avond, op hun verjaardag of in het weekend vlak voor ze naar een feestje moeten? Dat doe je toch wel even als goede vriend/vriendin of als familie?! Durf jij ‘nee’ te zeggen?

Ja natuurlijk geen probleem! Geen probleem, dat doe ik wel even!

2. Haren, haren en nog eens haren! Overal!

Natuurlijk, je weet van tevoren dat als je kapper wordt, je vaak onder de haren zult zitten. Maar er zijn van die dagen dat ze overal lijken te zitten! En wat kan dat kriebelen. Dan zijn er soms zelfs van die eigenwijze kleine haartjes die zelfs in je huid steken. Auw! Je weet na een lange drukke werkdag niet hoe snel je onder de douche moet springen om er vanaf te komen!

Overal haren! Overal haren!

3. Klanten die van idee veranderen

Je klant maakt keurig een afspraak en vertelt je alvast wat hij of zij wil. Dat is fijn! Je weet precies waar je aan toe bent en je kunt voldoende tijd inplannen. Als je klant dan ook nog eens op tijd binnenkomt, kan het bijna niet meer mis. Todat….je ontdekt dat je klant van idee veranderd is en iets heel anders wil waar je misschien wel een uur langer voor nodig hebt! Daar gaat je mooie planning…

Ik houd niet van veranderingen (op het laatste moment) Ik houd niet van veranderingen (op het laatste moment)

4. O, maar dit bedoelde ik niet!

De volgende situatie wekt bij kappers nog meer frustraties op. Klanten die tot in de puntjes hebben uitgelegd wat ze willen. Je hebt keurig alle instructies opgevolgd en als je dan klaar bent krijg je de opmerking: ‘O, maar dit bedoelde ik niet!’ Wat is daarop jouw antwoord? ‘Aaahhh!!!’

Aargh!! Aargh!!

5. Klanten die je niet willen begrijpen

Dan heb je ook nog van die klanten die denken dat ze van de ene haarkleur in no-time naar een andere haarkleur kunnen switchen. ‘Verf mijn haar maar lichtblond,’ zegt een klant met gitzwart haar. Je klant wil niet van je aannemen dat daar verschillende sessies voor nodig zijn om ervoor te zorgen dat je het haar niet zwaar beschadigt. Om nog een schepje bovenop je bestaande frustratie te doen, gaat ze je ook nog eens vertellen hoe je dit moet doen.

Natuurlijk| Is dat nu zo moeilijk?

6. Klanten die hun haar hebben verpest

Je klant moest weer eens eigenwijs zijn en heeft zelf haar haar geverfd met de verkeerde producten en in de verkeerde kleur in de hoop om goedkoper uit te zijn. Je wilt het liefste zeggen: ‘Ik had je nog zo gewaarschuwd.’ Maar natuurlijk los jij het wel even op!

Dat had ik je toch gezegd! Dat had ik je toch gezegd!

7. Klanten de voortdurend aan het bellen zijn!

Tot de grootste frustraties van kappers behoren klanten die voortdurend aan het bellen zijn. Niet alleen is het erg onsympathiek, maar ze blijven ook niet stilzitten met hun hoofd en die telefoon zit steeds in de weg als je wilt gaan knippen.

Ook hallo! Ook hallo!

Wil je nog steeds kapper worden? Het blijft heus een mooi beroep! Bekijk hier onze Kappersopleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie