Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up looks van David Bowie (video)

14 januari 2016
Make-up looks van David Bowie (video)

Het zal niemand ontgaan zijn dat op 10 januari 2016 de Britse zanger David Bowie is overleden. Hoewel hij vooral herdacht wordt als een rockster, mogen we niet vergeten dat ook zijn kleding en vooral ook zijn make-up looks een grote impact hebben gehad. David Bowie wist zijn publiek steeds weer opnieuw te verrassen met nieuwe, creatieve beauty looks. Daarom gaan we hier kort in op enkele van zijn opmerkelijke looks. Leer ook zelf om een van zijn bijzondere looks te creëren: de Aladdin Sane look!

Van Britse stijl naar flamboyante alter ego’s

In zijn beginjaren als bekende artiest had David Bowie een typisch Britse look die ietwat studentikoos was. Aan het einde van de jaren ’60 en het begin van de jaren ’70 betrad hij steeds vaker het podium als een van zijn flamboyante alter ego’s. Zijn grote doorbraak was de creatie Ziggy Stardust, een buitenaards wezen met rood haar en bijpassende make-up en kostuum. Zijn make-up begon met het gebruik van wat eyeliner, maar algauw ging het om complete expressieve make-up looks. Een belangrijk kenmerk van Bowie is dat hij in het gebruik van make-up geen rekening hield met gendernormen. In zijn tijd was dat zeker revolutionair. De tijd van de glam-rock was aangebroken! Blijf op de hoogte van al het visagie nieuws via ons Visagie Blog!

[gallery columns="4" size="medium" ids="4634,4635,4636"]

De bekendste looks van David Bowie

Naast de Ziggy Stardust look, is vooral ook de Space Oddity look van David Bowie zeer beroemd. De meeste mensen zullen hem herinneren met deze look. Het nummer Space Oddity werd in 1969 uitgebracht, maar de video verscheen pas in 1972. Een ander beroemd beeld dat bij veel Bowie fans op het netvlies staat gebrand is, hoe Bowie samen met Twiggy poseert voor de cover van zijn album Pin Ups. Door de manier waarop de make-up is aangebracht lijkt het net alsof er een masker op zijn gezicht zit, evenals op het gezicht van Twiggy. Dan is er ook nog de Live on Mars look. Bowie draagt dan opvallende metallic blauwe oogschaduw en roze glossy lipstick, terwijl zijn huid opvallend bleek is.

[gallery size="medium" ids="4637,4645"]

Make-up artist Pierre La Roche

David Bowie werkte samen verschillende make-up artiesten, waaronder met Pierre La Roche, die de make-up artist was voor Elizabeth Arden. Deze make-up artist was verantwoordelijk voor verschillende iconische make-up looks van Bowie, zoals voor de Ziggy Stardust look met de opvallende gouden cirkel op het voorhoofd. Ook was Pierre La Roche de make-up artist die de bliksemschicht op Bowie ’s gezicht tekende voor het album Aladdin Sane dat in 1973 uitkwam. Deze look van Bowie wordt regelmatig door make-up artists nagedaan. Leer in onderstaande video hoe je zelf eens deze Bowie look kunt creëren!

https://youtu.be/fsExY3qFYpg

TIP: Wil je nog meer inspiratie opdoen, bezoek dan ook de Bowie-tentoonstelling die nog tot 13 maart 2016 te bewonderen is in het Groninger Museum!

Allround make-up artist worden?

Voor make-up artists is het een feest om voor artiesten als David Bowie te mogen werken, omdat er veel creativiteit van ze gevraagd wordt. Wil je ook leren om de mooiste en meeste creatieve make-up looks te creëren? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Make-up artist. Je leert alle vaardigheden en kennis om dit beroep professioneel uit te oefenen en je wordt gestimuleerd om je eigen creatieve talent verder te ontwikkelen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie