• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

De populairste nageltrends voor het najaar 2019

2 oktober 2019 | Nagelstyling & Pedicure
De populairste nageltrends voor het najaar 2019

Bij het aanbreken van de herfst begint het bij de meeste mensen te kriebelen. De garderobe moet aangepast worden, make-up producten en kleuren worden vervangen en misschien wil je ook wel een nieuw kapsel? We zien de laatste jaren echter dat ook nagelstyling hierin wordt meegenomen. Mooi verzorgde nagels zijn een must! Nagellakkleuren en nail art zijn ook trendgevoelig en wisselen per seizoen. Vormt nail art ook een onlosmakelijk onderdeel van jouw look? Laat je dan hier inspireren door de populairste nageltrends voor het najaar 2019!

1. Monochromatische nagels

Als nagelstyling liefhebber was het je vast al opgevallen dat het afgelopen zomer heel populair was om de nagels van één hand allemaal in een andere kleur te lakken. Hier werden bijvoorbeeld verschillende pasteltinten of andere opvallende kleuren voor gebruikt. Ideaal als je last hebt van keuzestress. Deze trend wordt ook in het najaar doorgezet, maar op een subtielere wijze. In plaats van verschillende kleuren combineer je nu verschillende tinten binnen één kleur, oftewel je gaat in de weer met monochromatische tinten. Heb je niet zo veel tinten van dezelfde kleur bij de hand? Lak dan vier nagels in dezelfde kleur en wissel dat af met één vinger in een andere kleur! Wil je weten hoe je je nagels perfect voorbereidt op de nagellak? Volg dan onze korte Cursus Manicure en Pedicure.

2. Combineer meerdere nudetinten

Het mooie van nude kleuren in nagelstyling is dat ze subtiel zijn, maar dat ze tegelijkertijd wel voor een hele verzorgde uitstraling zorgen. Je kunt bovenstaande trend dus ook toepassen als je van minder opvallende kleuren houdt. Het is ook mogelijk om monochromatische nagels te creëren met nudetinten. Denk hierbij aan zachte lichtroze, beige en lichtbruine tinten. Het fijne hieraan is dat deze tinten bij elke outfit en bij elke kledingkleur staan. Met deze nageltrend zit je dus altijd goed. Het is vooral ook ideaal als je graag een creatieve touch wenst, maar bijvoorbeeld vanwege je werk niet te uitbundig kunt gaan! Voor een langdurig resultaat waar je nauwelijks naar om hoeft te kijken, is het een aanrader om voor gelnagels te kiezen. Bekijk hier ook eens onze Cursus Gelnagels (Basis).

3. Motiefjes maken plaats voor letters

Een opvallende nageltrend voor het najaar van 2019 is het tekenen van letters op de nagels. Tekeningetjes van bloemetjes, beestjes of grafische patroontjes maken plaats voor een letter op elke nagel. Deze nail art trend wordt ook wel ‘paper art’ genoemd. Je lakt de nagels in een witte kleur en brengt vervolgens een letter aan op elke nagel. Het is ook mogelijk om dit andersom te doen: zwarte nagels met een witte letter. Laat de letters een woord vormen of een naam. Zo zien we nagels voorbijkomen met woorden als ‘love’ en ‘peace’. Iets voor jou?

4. Diepe, donkere kleuren

Frisse en vrolijke kleuren en heldere pasteltinten? Die kun je voorlopig opbergen. Nu de dagen korter worden en de nachten langer, laten veel nagelstylisten zich inspireren door diepe en donkere kleuren. Denk daarbij aan kleuren als diep donkerblauw, zoals het blauw van een sterrenhemel tijdens een heldere nacht. Andere kleuren die dit najaar in trek zijn, zijn donkergroen en donker bordeauxrood. Deze kleuren zullen ook beter bij je herfstgarderobe passen, dan de felle zomerse tinten. Voor het aanbrengen van deze kleuren op je natuurlijke nagels is het extra belangrijk om een goede basecoat aan te brengen, anders kunnen je nagels verkleuren door de nagellak. Als je gelnagels laat zetten heb je daar geen last van en profiteer je van het voordeel dat je wekenlang plezier hebt van je gekleurde nagels.

Volg een opleiding nagelstyliste!

Heb je interesse in alles wat met nagelstyling, nail art en kunstnagels te maken heeft? Dan is onze Opleiding Nagelstyliste op jouw lijf geschreven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie