Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De voordelen van thuiskapster worden

19 oktober 2015
De voordelen van thuiskapster worden

Wil je kapster worden? Volg dan de kappersopleiding van de Wellness Academie. Dit is een complete opleiding kapper die je alle kneepjes van het vak aanleert. Maar wat ga je daarna doen? Aan de slag in een kapsalon? Of een eigen kapsalon beginnen? Is dat niet helemaal wat je zoekt? Dan is ambulante kapster worden mogelijk iets voor jou! Ontdek hier de voordelen van een carrière als thuiskapster!

Afwisselend en flexibel

De thuiskapsters die je voorgingen prijzen vooral de afwisseling in hun werk. Doordat je van het ene woonadres naar het andere gaat, is je job ineens een stuk afwisselender. Een ander groot voordeel is dat je flexibelere werktijden hebt. Als thuiskapster heb je nooit een negen-tot-vijf baan. Veel thuiskapsters werken in de avonduren, waardoor ze hun werkzaamheden gemakkelijk combineren met andere activiteiten, zoals de zorg voor de kinderen.

Minder bedrijfskosten

Een eigen kapsalon vraagt om een grote investering. Je moet een eigen pand aanschaffen of een salon huren. Hoewel je als thuiskapster wel meer transportkosten hebt, staan deze niet in verhouding tot de hoge huurkosten of de kosten voor de aankoop van een pand. Ook heb je als thuiskapster geen kosten voor elektriciteit en water. Een ander voordeel is dat je als ambulante kapster niet vastzit aan een pand wanneer je carrière niet bevalt of als je wilt gaan verhuizen. Je houdt nu geld over om interessante bijscholingen te volgen en je diensten als kapper uit te breiden. Bekijk hier al onze kapperscursussen!

Gemak voor gezinnen met kinderen

Als ambulante kapster kun je goed inspelen op de wensen van gezinnen met kinderen. De kinderen kunnen gewoon in hun eigen vertrouwde omgeving blijven spelen tot ze aan de beurt zijn. Ook andere dagelijkse bezigheden van het gezin kunnen gewoon doorgaan, terwijl één van de gezinsleden een nieuwe coupe krijgt. Voor hele kleine kinderen kan het bovendien best spannend zijn om naar de kapster te gaan. Wanneer de kapster thuis langskomt, wordt dit probleem minder en is de knipbeurt zo gebeurd.

Minder last van no-shows

Kapsalons hebben vaak te maken met no-shows; mensen die zonder bericht niet komen opdagen op een afspraak. Als thuiskapster kan het natuurlijk gebeuren dat je voor een gesloten deur komt te staan, maar dat blijkt in de praktijk niet zo vaak voor te komen. Vanwege het gemak dat je mensen biedt, zeggen ze minder snel een afspraak af. Bovendien bouw je door bij de mensen thuis te komen een persoonlijker contact met ze op, waardoor je klanten je niet zomaar in de kou laten staan.

Zijn er ook nadelen aan thuiskapster worden?

Er zijn ook een aantal nadelen aan het werken als ambulante kapper. Zo kun je niet snel even met een collega overleggen of om advies vragen. Een ander nadeel is dat je geen professionele kappersstoel tot je beschikking hebt, die je op de juiste hoogte kunt instellen. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat je alle kappersbenodigdheden bij je hebt. Verder kan verkeersdrukte je planning in de war schoppen. Daar moet je dus bij het inplannen van je afspraken rekening mee houden.

Op zoek naar een kappersopleiding?

Dan ben je hier op het juiste adres! Je kunt bij de Wellness Academie op verschillende momenten in het jaar starten met een volledige kappersopleiding. Je kunt je hier meteen online inschrijven voor de eerstvolgende Opleiding Kapper!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie