Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De zin en onzin van voedingssupplementen in je salon

24 augustus 2020 | Schoonheidszorg
De zin en onzin van voedingssupplementen in je salon

We merkten op dat steeds meer schoonheidsspecialisten ook aandacht besteden aan gezonde voeding. Veel salons bieden zelfs speciale supplementen aan die de gezondheid van de huid zouden bevorderen, huidveroudering tegengaan en bepaalde huidproblemen verhelpen. Deze voedingssupplementen worden ook wel nutriceuticals genoemd. Maar hoe zit dat nu precies? Wat is nu de zin of onzin van voedingssupplementen in je salon?

Is het een goed idee om voedingssupplementen aan te bieden?

Het aanbieden van voedingssupplementen in je salon kan een goede aanvulling zijn op je diensten als schoonheidsspecialiste en voor extra omzet zorgen. Het is echter wel belangrijk dat je weet wat je doet. Ga niet zomaar voedingssupplementen aanbieden. We raden je aan om je hier eerst goed in te verdiepen of om de hulp in te schakelen van een deskundige op dit vlak. Wie gezond en gevarieerd eet heeft normaal gesproken geen supplementen nodig. Er zijn echter een aantal risicogroepen, die meer nodig hebben van specifieke vitaminen en mineralen. Deze risicogroepen zijn:

 • Baby’s en jonge kinderen
 • Vrouwen die zwanger willen worden
 • Zwangere vrouwen
 • Vrouwen die borstvoeding geven
 • Ouderen
 • Zieken

Wanneer gezonde voeding bij deze risicogroepen niet voorziet in de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen, kunnen supplementen nodig zijn om dit aan te vullen. Het is in deze gevallen altijd nodig dat dit gebeurt onder toezicht van een arts.

Wat voedingssupplementen niet zijn!

Voedingssupplementen mogen nooit een gemaksoplossing zijn, bijvoorbeeld omdat men geen zin of tijd heeft om voldoende aandacht te besteden aan gezonde voeding. Voedingssupplementen kunnen nooit een slecht voedingspatroon compenseren. Gevarieerde voeding is voorzien van andere nuttige stoffen, die niet in voedingssupplementen zitten. Zo zitten in groenten en fruiten bijvoorbeeld naast vitaminen onder meer ook voedingsvezels, kalium en polyfenolen, die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Wie gezond eet zal bovendien ook minder behoefte hebben aan ongezonde te vette of te zoete voeding. Leer meer over gezonde voeding in onze Cursus Voedingsconsulente.

Voeding en een mooie huid

Een gevarieerd en gezond eetpatroon zou voldoende moeten zijn voor een mooie huid. Toch blijkt het vandaag de dag een hele uitdaging om echt gezond te eten. Zo is het lastig om ervoor te zorgen dat alle nodige bouwstoffen in de juiste samenstelling en hoeveelheid in voeding aanwezig zijn. Ook zien we dat onze voeding soms verarmd is door de verminderde bodemkwaliteit. De voedingsstoffen die we binnenkrijgen, worden op de eerste plaats gebruikt voor het functioneren van vitale systemen in het lichaam. De huid komt pas als laatste aan de beurt. Wat we daardoor vaak zien, is dat zelfs bij een gezond voedingspatroon er soms te weinig voedingsstoffen bij de huid komen. Om die reden kunnen in veel gevallen voedingssupplementen in je salon wel degelijk veel baat hebben. Leer alles over de gezonde huid en het verzorgen van de huid in onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Apeldoorn.

Hoe kun je voedingssupplementen in je salon inzetten?

Daarvoor is het belangrijk dat je je verder verdiept in de werking van de huid en de bouwstoffen die essentieel zijn voor de huid. Daarover leren we je graag meer in onze Opleiding Skin Expert. Een deel van deze opleiding focust zich op nutriceuticals. Er is onder meer aandacht voor huidproblemen die een reactie zijn op een disbalans van mineralen, ongezonde voeding, oxidatieve stress en ontstekingsprocessen in het lichaam. De huid van buiten behandelen biedt dan niet voldoende oplossing, omdat het eerst noodzakelijk is om de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen in het lichaam aan te vullen. Er is dan een uitgebalanceerde combinatie van beauty behandelingen, voedingsadvies en het gebruik van voedingssupplementen nodig.

De zin en onzin van voedingssupplementen in je salon?

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon dient altijd de basis te zijn. Voedingssupplementen in je salon aanbieden, mag nooit gezonde voeding vervangen of gebruikt worden om ongezonde voeding te compenseren. Ga ook niet zomaar voedingssupplementen aanbieden; verdiep je eerst verder in de huid, huidproblemen en voeding. Het is belangrijk dat je weet waar je het over hebt. Bij ernstige huid- of gezondheidsklachten verwijs je altijd door naar een arts. Het aanbieden van voedingssupplementen kan dus onder deze voorwaarden een goede aanvulling bieden op je beauty behandelingen om je klanten te helpen met het verbeteren van hun huid.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie