• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Do & don'ts van lipliner

19 augustus 2022 | Visagie
Do & don'ts van lipliner

Bij lipliner trek je misschien een wenkbrauw bedenkelijk op? Heb ik dat make-up product echt nodig? Als je het lippotlood op de juiste wijze gebruikt anno nu, dan kun je er veel voordeel van hebben. Dit make-up onderdeel was helemaal hot in de ’90s. Wat je toen zag waren opvallende lijnen rondom de lippen. We kunnen je alvast vertellen: ‘Dat is nu not done! Je kunt weer opgelucht ademhalen! Lees gauw meer over de do & don'ts van lipliner!

Don’ts van lipliner: Back to de ’90s!

We beginnen hier meteen met de don’ts van lipliner. Hoewel het met betrekking tot dit make-up product onmogelijk is om niet terug te kijken naar de jaren ’90, gaan we deze periode niet herhalen. Dat betekent dat je geen donkerdere lipliner dan de kleur van de lippen gaat gebruiken! Wat je ook absoluut niet gaat doen, is het potloodlijntje buiten je lipcontour zetten. In plaats van een opvallende lijn, ga je het potloodje zo gebruiken, dat je het eigenlijk niet ziet. Laat bruine of zwarte lipliner links liggen. We gaan dus niet zomaar trends herhalen, maar aanpassen aan deze tijd!

Do’s van lipliner anno nu!

De visagisten van nu hebben het gebruik van lipliner een moderne twist gegeven. Het lippotlood wordt zo toegepast, dat je niet ziet dat er gebruik van is gemaakt. Je kiest daarom altijd een lippotlood in dezelfde tint als je lipmake-up. In plaats van dat je simpelweg de lippen gaat omlijnen, ga je het lippotlood gebruiken om heel subtiel de lippen er voller uit te laten zien of om de vorm te corrigeren. Je werkt daarom met dit potloodje altijd op de natuurlijke liplijn of er heel dicht tegenaan. Voorkom dat je hiermee buiten de natuurlijke lipcontour terechtkomt.

Denk ook aan de voorbereiding

Onder de do & don'ts van lipliner valt ook een goede voorbereiding van de lippen. Wat je niet moet doen, is lipliner aanbrengen op ruwe of schilferige lippen. Het zetten van een mooi lijntje is immers voor de meeste mensen al lastig genoeg. Zorg daarom eerst dat de huid van de lippen zacht en glad is. Dat doe je door de lippen mild te scrubben met een speciale lipscrub. Dit zal bovendien de complete lipmake-up beter tot zijn recht doen komen. Wil je alle tips & trucs van professionele visagie ontdekken? Dan is onze Cursus Visagie Basis vast iets voor jou! Na deze korte inleidende cursus staat er ook nog een Cursus Visagie voor gevorderden voor je klaar.

Nog meer goede redenen voor een lippotlood

Een van de beauty frustraties met lipmake-up of gloss is dat het gemakkelijk uitloopt of uitsmeert. Dat wil je natuurlijk niet! Het aanbrengen van lippotlood zorgt ervoor dat je lipmake-up minder snel uitloopt. Het is dus ook nog eens heel praktisch om een lipliner te zetten. Wanneer je deze handige truc tegen het uitlopen van de make-up eenmaal hebt ervaren, wil je vast niets anders meer! Vervolgens zijn er wel nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van een lijntje met lippotlood.

Do & don'ts van lipliner aanbrengen

Waarom veel dames moeite hebben met lipliner aanbrengen, is omdat ze het lijntje in één keer willen zetten. Dat levert vrijwel nooit een mooi resultaat op. Het is veel gemakkelijker om als het ware ‘al schetsend’ korte lijntjes te zetten en die in elkaar over te laten lopen. Werk bovendien vanaf het midden van de lippen naar de mondhoeken toe en terug. Oftewel, start vanuit de cupidoboog. Daar kun je het beste een klein horizontaal streepje als beginpunt zetten. Vervaag vervolgens de lijntjes met een penseeltje naar het midden van de lippen toe. Vervolgens breng je de lipmake-up aan.

Meer weten? Ga naar Wellness Academie!

Hier ben je op het juiste adres voor zowel een korte cursus visagie basis als voor een volwaardige Opleiding Visagiste. Wil je make-up combineren met hairstyling, zodat je iedereen de perfecte look kunt aanmeten voor elke gelegenheid? Neem dan ook eens een kijkje bij onze Opleiding Make-up Artist! Er zijn mogelijkheden te over, ook voor wat betreft make-up bijscholingen. Bekijk hier het volledige aanbod aan Visagie Cursussen van Wellness Academie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie