Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je de driehoek manicure trend al?

15 januari 2014
Ken je de driehoek manicure trend al?

We hebben leuke nieuwe trends gespot voor deze zomer. Wat we veel zagen onder meer bij modellen tijdens fashion shows en bij beroemdheden is de two-toned nagellak, waarbij gebruikgemaakt wordt van diverse hippe trendkleuren. Maar deze nieuwe tendens gaat verder dan alleen maar het combineren van twee trendkleuren, we ontdekten ook een opmerkelijke nieuwigheid in vorm. In plaats van ronde vormen worden driehoekige vormen gebruikt.

Halve maantje maakt plaats voor driehoek manicure

Het halve maantje of de lunula zit vlak boven de nagelriem en heeft de vorm van een half maantje. Het is vaak witter van kleur dan de rest van de nagel. Dit komt omdat het bestaat uit nieuwere cellen van de nagelmatrix. Wanneer de nagel groeit, verschuiven de cellen van hieruit naar boven naar de vrije rand van de nagel en worden ze doorzichtig. Voorheen was het een belangrijke trend binnen de nagelkunst om het halve maantje te accentueren met een andere kleur, dan de rest van de nagel. Deze trend wordt nu voortgezet, maar in plaats van een halfronde vorm, past men een driehoekige vorm toe. Dit zorgt voor een futuristisch of speels effect. Zoals je ziet, is de nagelstyling branche altijd in beweging en op zoek naar nieuwe leuke nagelstyling concepten. Wil je ook aan het werk binnen deze branche? Bekijk dan hier onze Nagelstyling Opleidingen!

Hippe kleurcombinaties

Bij lente- en zomerkleuren denk je misschien in eerste instantie aan vrolijke kleuren. Toch zien we binnen de nagelkunst dat een van de meest toonaangevende kleurtrends voor het voorjaar en de zomer van dit jaar de combinatie wit en zwart is. Wanneer je deze combinatie gebruikt voor een driehoek manicure waarbij je de hele nagel wit lakt en alleen de kleine driehoekjes ter hoogte van de halve maantjes zwart kleurt, zul je zien dat dit heel fris zal staan. Uiteraard zijn er ook vele andere kleurcombinaties mogelijk. Een echte trendkleur is oranje. Oranje kun je perfect combineren met rood of wit. Ook neonkleuren geel, oranje en groen zien we dit jaar veel terug.

Aanbrengen driehoek manicure

Voor het aanbrengen van een mooie driehoek manicure volg je de volgende stappen:

 • Nagelverzorging
  Voordat je de nagellak aan gaat brengen geef je eerst een goede hand- en nagelverzorging. De driehoekjes op de nagel komen het beste tot hun recht wanneer de nagels in een amandelvorm worden gevijld. Verwijder alle oude nagellakresten en maak de nagels volledig vetvrij met behulp van nagellakremover.
 • Basislaag aanbrengen
  Breng eerst de kleur nagellak die je wilt gebruiken voor het driehoekje als basislaag aan over de volledige nagel. Laat de nagellak goed drogen.
 • Driehoekje maken
  Voor het maken van het driehoekje kun je het beste een plakbandje gebruiken. Gebruik de hoek van een recht afgeknipt plakbandje voor het afplakken van het driehoekje. Breng vervolgens de kleur nagellak aan die je voor de rest van de nagel in gedachte had. Laat de nagellak daarna goed drogen, voordat je het plakbandje er vanaf haalt. Voor het mooiste effect laat je de bovenste punt van het driehoekje nooit verder reiken dan halverwege de nagel.
 • Toplaag aanbrengen
  Breng tot slot een transparante toplaag aan die ervoor zorgt dat de nagellak lang en mooi blijft zitten.

Wil je niets liever dan dag in dag uit met nagelstyling bezig zijn? Volg dan onze Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie