Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Dure cosmetica? Er zijn vaak goedkope alternatieven!

3 januari 2022 | Schoonheidszorg
Dure cosmetica? Er zijn vaak goedkope alternatieven!

Binnen de beauty branche word je vaak geconfronteerd met dure cosmetica. Rond veel producten hangt een sfeer van luxe. Zijn deze hoge prijzen echter altijd terecht? Wees alert en zorg dat je goed geïnformeerd op zoek gaat naar nieuwe producten voor je salon. Betaal niet onnodig meer, omdat een product bijvoorbeeld in een luxe verpakking zit. Wen jezelf aan om op de eerste plaats naar de werkzame ingrediënten te kijken. Alleen op die manier betaal je een eerlijke prijs en kun je ook je klanten in je beauty salon goede adviezen geven en eerlijke prijzen vragen, die je goed kunt beargumenteren. Lees er hier meer over!

Grote beloftes en dure wondercrèmes?

Het is een beetje de sfeer die er vaak hangt rondom dure cosmetica. Dat is jammer, want dat maakt het voor een ‘leek’ lastig om de juiste keuzes te maken. Hier ligt voor jou als beauty liefhebber of als professionele beauty expert een belangrijke rol weggelegd. Na het volgen van onze Opleiding Schoonheidsspecialist of de Opleiding Skin Expert weet jij precies welke cosmetica mensen echt nodig hebben om hun huid gezond te houden en te laten stralen. De lessen die je volgt, over onder meer ingrediënten in cosmetica, zullen een demystificerende werking hebben. Met deze kennis kun je straks veel voor je klanten betekenen, zodat ze ook zonder te dure cosmetica een gezonde en stralende huid krijgen.

Betaal voor werkzame ingrediënten, niet voor de naam!

‘Een luxe en wereldberoemd merk? Dat moet wel goed zijn!’ Dat is wat veel mensen denken en daarom geven ze met veel gemak hiervoor te veel geld uit! Vooral dure serums, dagcrèmes en olie voor gelaatsverzorging zijn geliefd. Maar wat zit er eigenlijk in? Hoewel sommige ingrediënten inderdaad duur kunnen zijn, betekent dat niet dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Vaak brengen bekende merken alleen al voor hun naam extra geld in rekening. Die extra kosten kun je je besparen door kritisch naar de ingrediëntenlijst en de concentraties te kijken. Wist je dat er een handige website bestaat, die je tips geeft voor alternatieven voor dure cosmetica?

Vind betaalbare alternatieven voor dure cosmetica

Via de website Skinskoolbeauty.com vind je gemakkelijk betaalbare alternatieven voor te dure cosmetica, die je gewend bent om te kopen. De site kijkt naar de werkzame bestanddelen in dure crèmes en serums en zoekt naar andere vriendelijker geprijsde merken, die vrijwel dezelfde bestanddelen gebruiken in hun producten. Je kunt hiermee tientallen euro’s besparen op je gelaatsverzorging en gewoon dezelfde resultaten bereiken. Ter illustratie, een flesje Skinceuticals Blemish + Age defense (30 ml) kost rond de € 80. De website Skinskoolbeauty.com geeft aan dat de ingrediënten van een flesje La Roche-Posay Effaclar Serum (30 ml) voor 96% overeenkomen met een flesje Skinceuticals Blemish + Age defense. Dit alternatief is echter al te koop voor circa € 20.

Weet wat je koopt!

Dure cosmetica? Het kan meestal een stuk goedkoper, zonder dat je hoeft in te leveren op het resultaat. Is een van jouw goede voornemens, om dit jaar zoveel mogelijk te besparen en toch rond te lopen met een gezonde en schitterende huid? Dan is deze website een goede tip om dit voornemen waar te maken. Om telkens een goed oordeel te kunnen geven over een cosmeticaproduct is het wel belangrijk om je te verdiepen in de ingrediënten en vooral in de werkzame bestanddelen, die echt iets voor je huid kunnen betekenen. Wellness Academie helpt je graag op weg met goede Beauty Cursussen en Opleidingen, die gegeven worden door de beste docenten binnen de branche. Schrijf je vandaag nog in bij Wellness Academie en leer alles over eerlijke cosmetica en efficiënte schoonheidsbehandelingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie