Een eigen nagelsalon in 5 stappen

15 september 2015 | Nagelstyling & Pedicure Alle blogposts

Ben je helemaal weg van mooie nagels? Zou je graag zelf willen leren om nagels te verzorgen en de mooiste gelnagels te creëren? Ontdek dan hier hoe je in 5 stappen een succesvolle carrière op kunt zetten als zelfstandige nagelstyliste. Er staat je dan een mooie en veelzijdige carrière te wachten!

1. Volg een cursus nagelstyling

Serieus aan de slag met nagelstyling en gelnagels betekent dat je een goede cursus moet volgen. De Cursus Nagelstyling Gelnagels (basis) leert je alles over de anatomie van de huid en de nagels en over hand- en nagelverzorging. Daarna leer je om nagelstyling behandelingen voor te bereiden en maak je kennis met de materialen en producten die nodig zijn. Vervolgens ga je praktisch aan de slag met het aanbrengen van gelnagels. Na afloop kun je ook nog de cursus nagelstyling voor gevorderden volgen. Deze twee cursussen vormen samen de Opleiding Allround Nagelstyliste.

2. Doe praktijkervaring op

Droom je ervan om een eigen nagelsalon te beginnen? Doe dan bij voorkeur eerst voldoende praktijkervaring op en kijk het runnen van een eigen salon af van een professionele nagelstyliste en salonbeheerder met veel ervaring. Ga bijvoorbeeld een tijdje stage lopen in een nagelsalon of ga in loondienst werken in een nagelsalon. Als professionele nagelstyliste kun je ook aan de slag in schoonheidssalons of kuuroorden. Door praktijkervaring op te doen krijg je het vak nog beter in de vingers en leer je nog beter om goed met klanten om te gaan.

3. Leer hoe je een bedrijf runt

Wil je een eigen nagelsalon starten, ben je er dan van bewust dat je naast nagelstyliste ook ondernemer moet worden. Vind je het leuk om je met de zakelijke kant van een nagelsalon bezig te houden? Je zult als salonbeheerder iets minder met je vak bezig zijn, omdat je ook allerlei andere taken krijgt als de boekhouding doen, financieel en fiscaal beleid en marketing. Wil je weten of een eigen salon iets voor jou is? Wil je je ondernemerskwaliteiten verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de Cursus bedrijfsbeheer.

4. Werf je eerste klanten

Heb je een professionele opleiding nagelstyling met succes afgerond, weet je alles van bedrijfsbeheer en heb je voldoende praktijkervaring opgedaan? Dan houdt niets je meer tegen om je eigen nagelsalon te starten. Nu is het essentieel dat je je eerste klanten werft. Het is belangrijk dat je hiervoor goede communicatievaardigheden en verkoopstechnieken ontwikkelt; leer om op een ontspannen manier een praatje te maken met mensen, weet ze te overtuigen van jouw diensten en zorg dat je klanten zich snel bij jou op hun gemak voelen.

5. Blijf je bijscholen

Eenmaal op succesvolle wijze je nagelsalon opgestart met een aardige klantenkring, dan moet je ervoor zorgen dat je je klanten aan je blijft binden. De nagelstylingtrends en -technieken volgen elkaar snel op. Door regelmatig bijscholingen te volgen, blijf je bij de tijd en kun je je klanten voortdurend verrassen met vernieuwende diensten. Ontdek hier het complete aanbod aan Nagelstyling Cursussen van de Wellness Academie!