Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een hoofdhuidmassage in de kappersstoel?

13 december 2016 | Haarverzorging
Een hoofdhuidmassage in de kappersstoel?

De decembermaanden zijn druk en gezellig maar soms ook stressvol. Want wie zorgt er voor dat driegangendiner op tafel? En weet je zeker dat je alle cadeautjes in huis hebt? Er zullen genoeg klanten in je kapperszaak zijn die best een extraatje kunnen gebruiken. In de vorm van een ontspannende hoofdhuidmassage bijvoorbeeld! We zetten de voordelen van het bieden van een hoofdhuidmassage in jouw kapsalon voor je op een rij.

Masseur en kapper in één?

In veel oosterse landen is het de gewoonste zaak van de wereld: een hoofdhuidmassage als onderdeel van een kappersbezoekje. Gewoon, als een extra service. Ook in Nederland en België wordt een hoofd- en nekmassage steeds vaker aangeboden door kappers en haarspecialisten. Als extra service of als standaard onderdeel van de behandeling. Een hoofdhuidmassage hoeft niet lang te duren: in vijf minuten tijd kun je de klant al een heerlijk ontspannen gevoel bezorgen. Zonder dat je daar overigens extra ingewikkelde materialen, oliën of andere benodigdheden voor hoeft in te kopen. Het enige dat je echt nodig hebt zijn je handen!

Hoe voer je de hoofdhuidmassage uit?

Je kunt een hoofdhuidmassage op verschillende manieren uitvoeren. Je kunt gaan voor een drukpuntmassage dat is gebaseerd op de traditionele Japanse shiatsu methode. Of je kunt langzaam een houten kam door het haar halen om de hoofdhuid te masseren. Wil je het in eerste instantie als decemberextraatje aanbieden? Dan kun je voor de volgende simpele versie gaan. Begin de hoofdmassage aan de voorkant van het hoofd en maak trage, draaiende bewegingen met je vingertoppen. Werk op die manier langzaam naar de achterkant van het hoofd toe en probeer de bewegingen uit te voeren met een lichte druk. Wees voorzichtig met de achterkant van de nek, omdat die extra gevoelig kan zijn.

Benieuwd geworden naar de shiatsu massage methode? Check onze opleiding tot shiatsu behandelaar!

Gelukshormoon

Behalve dat een hoofdhuidmassage totale ontspanning geeft, verhoogt het bovendien de aanmaak van serotonine in het lichaam. Serotonine is een zogenoemde neurotransmitter die een grote rol speelt op de gemoedstoestand van ons lichaam. Onze stemming, onze eetlust, onze emoties: allemaal worden ze voor een gedeelte bepaald door de serotonine-levels in ons lichaam. Serotonine staat dan ook bekend als het ‘gelukshormoon’ en wordt onder andere ook aangemaakt wanneer we chocolade eten. In deze feestelijke decembermaand is een calorie-vrije hoofdhuidmassage in de kappersstoel dus best een slim idee…

Gezonde hoofdhuid

Een massage van de hoofdhuid is behalve een ideale manier om serotonine aan te maken, ook nog eens goed voor de gesteldheid van de hoofdhuid. Door de zachte, ronddraaiende bewegingen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en laten dode huidcellen die aanwezig zijn op de huid gemakkelijker los. Dit komt ook het haar ten goede: haar groeit beter op een gezonde hoofdhuid en tijdens de massage help je de natuurlijke talg dat in de huid aanwezig is te verspreiden. Vooral wanneer een klant droog of futloos haar heeft, kan dit de glans van het haar een extra boost geven. Eventueel kun je bij het masseren een exfoillerend masker inzetten dat verzachtende bestandsdelen als aloë vera bevat.

Schrijf je in voor de kappersopleiding bij de Wellness Academie en leer alle basisvaardigheden om als kapper aan de slag te gaan.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie