Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lepel als handige make-up tool?!

20 april 2016
Lepel als handige make-up tool?!

Make-up tutorials zijn ontzettend hot op YouTube en Instagram. Het is als make-up liefhebber leuk om steeds weer nieuwe make-up tips & trucs te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat een lepel een ontzettend handige make-up tool is. Je kunt met behulp van een lepel je make-up net dat beetje extra’s geven en bijvoorbeeld de perfecte cut crease oogschaduw creëren, je wimpers krullen of je contouring techniek verfijnen! Lees hier meer over de lepel als handige make-up tool!

Cut crease oogschaduw met lepel

Beauty vlogger Brittney Foley (Beautifoles) scoorde afgelopen dagen een grote hit met haar make-up tutorial waarin ze een lepel gebruikt om de perfecte cut crease oogschaduw te creëren. Dit is oogschaduw in twee kleuren, waarbij je de vouw van het ooglid extra aanzet met donkerdere oog make-up en waarbij je de rest van het ooglid eronder opmaakt met een lichtere kleur. Deze beauty vlogger ontdekte dat een lepel hiervoor een perfecte make-up tool is. Ze laat in het filmpje zien hoe je de lepel op je ooglid plaatst om zo het gedeelte erboven in te kleuren. Daarna haal je de lepel weg en kun je het onderste deel opmaken. Op deze manier lopen de twee kleuren niet in elkaar over en creëer je een perfecte lijn. Bekijk hieronder het filmpje:

Mascara en eyeliner aanbrengen

Wanneer we even verder kijken op YouTube zien we dat de lepel al door veel meer make-up artiesten is ontdekt als een ideaal hulpmiddel bij het aanbrengen van make-up. Zo ontdekten we ook een video van make-up artist Katie van Before And After TV die een lepel op nog vele diversere manieren gebruikt om oogmake-up aan te brengen, namelijk voor het aanbrengen van eyeliner, het aanbrengen van mascara en voor het krullen van de wimpers. Welke make-up liefhebber of beginnende visagist heeft geen moeite met het netjes aanbrengen van eyeliner, om strakke lijntjes te zetten en om niet te knoeien met mascara? Nu weet je wat je moet doen; ervoor zorgen dat je altijd een lepel bij de hand hebt of volg onze Cursus Visagie (basis). Bekijk hier het filmpje:

Contouren met een lepel

Cut crease oogschaduw, eyeliner, mascara, wimpers krullen; dat is nog lang niet alles wat je met een lepel kunt doen. Een lepel kan ook heel handig zijn als wilt leren contouren, oftewel als je wilt leren om je gezicht te shapen met make-up. Voor beginners is het vaak lastig om de jukbeenderen te vinden en om deze goed te accentueren. De ronde vorm van de lepel helpt je om de juiste lijnen te vinden waarlangs je gaat contouren. In dit filmpje kun je zien hoe je dit kunt doen:

Visagie opleidingen en cursussen

Hoewel je zelf veel thuis kunt nadoen en uitproberen aan de hand van dit soort filmpjes, gaat er niets boven een visagie opleiding. Ontdek daarom hier onze praktische, toegankelijke en betaalbare Visagie Opleidingen en Cursussen, waarin je wordt begeleid door een ervaren visagiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie