Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een styliste bestellen in de verloskamer?

7 augustus 2015
Een styliste bestellen in de verloskamer?

Verwonderde jij je er ook over hoe mooi Kate Middleton eruitzag toen ze enkele uren na haar bevalling het ziekenhuis verliet? Veel dames die terugkijken naar hun eerste foto in het ziekenhuis met hun pasgeboren baby in de armen, vinden zichzelf er niet erg florissant uitzien. Maar hoe moet dat nu in een tijdperk waarin mensen bijzondere momenten direct willen delen op Facebook of Instagram? Is er misschien nog plaats voor een styliste in de verloskamer?

Er is een nieuwe trend geboren: een styliste in de verloskamer!

Een bevalling is een zware klus, die fysiek en mentaal zijn tol eist. Dat is na afloop af te lezen aan het uiterlijk van de dames. In de Verenigde Staten blijkt dat er in de verloskamers niet alleen baby’s worden geboren, maar er is ook een nieuwe trend geboren; "Bestel een styliste aan je kraambed".

Styliste in de verloskamer

Tot voor kort was een beauty team rond het kraambed alleen maar weggelegd voor beroemdheden. De New York Times meldt echter dat ook andere vrouwen kort na hun bevalling de wens hebben om er zo goed mogelijk uit te zien. Daarom bieden diverse beautysalons nu ook de mogelijkheid om een styliste te bestellen aan het kraambed. Deze trend wordt niet alleen aangewakkerd door vrouwen in de media, zoals als Kate Middleton. We zien ook een opmars hiervan op social media. Hier is de drang om ieder moment met vrienden, familie en collega’s (en de rest van de wereld) te delen ook heel groot!

Hoe werkt het?

In New York zijn al diverse aanbieders van deze ‘beauty on demand services’. Via een smartphone-app van de aanbieder bestel je zo vanuit de verloskamer een visagiste, hairstyliste of schoonheidsspecialiste. Voor je het weet staan ze naast je kraambed om je snel een beauty oppepper te geven, zodat je perfect gestyled op de foto kan. Voorbeelden van bedrijven die dit soort diensten aanbieden zijn onder meer Glamsquad, Vensette en PRIV. Ze lieten de New York Times weten dat ze de afgelopen maanden steeds vaker voor deze diensten werden gevraagd. Wil je ook een beauty professional worden? Bekijk dan hier onze Opleiding Visagiste of de Opleiding Schoonheidsspecialiste en schrijf je tijdig in!

Heeft deze trend ook bij ons toekomst?

De beauty specialisten die deze behandelingen uitvoeren vertellen aan de New York Times dat er veel situaties zijn waarin nieuwe moeders dankbaar gebruikmaken van hun diensten, bijvoorbeeld wanneer een baby een aantal weken vroeger dan verwacht wordt geboren en men niet is voorbereid op de bevalling of wanneer een bevalling heel zwaar is geweest en erg lang heeft geduurd. De hoofdreden is dat vrouwen er zo mooi mogelijk uit willen zien op die ene foto die ze aan iedereen laten zien. Wat denk jij? Heeft deze trend ook toekomst in Europa?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie