* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Eetbare nagellak van KFC!?

13 mei 2016
Eetbare nagellak van KFC!?

Een bizar bericht uit de nagelstyling branche; Er is een nieuwe eetbare nagellak van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken! Op het moment is dit nieuwe product alleen nog in Hong Kong te krijgen. Ben jij bereid om deze nagellak met een smaakje uit te proberen? We nemen hier alvast een voorproefje!

‘It’s Finger Lickin Good’

De nagellak van KFC heeft de naam ‘It’s Finger Lickin Good’ en is verkrijgbaar in twee verschillende smaken en bijbehorende kleuren, namelijk ‘Hot & Spicy’, een pittige nagellak waarvan de oranje kleur doet denken aan pittige tabasco saus en ‘Original Recipe'. KFC heeft deze nagellak ontwikkeld in samenwerking met het marketingbureau Ogilvy & Mather en McCormick Food Technologies, die de kruiden levert aan de fastfoodketen. De nagellakjes bestaan volledig uit eetbare ingrediënten.

Beperkt houdbaar!

De KFC ‘Hot & Spicy’ en de ‘Original Recipe’ nagellak zijn geen nagellakjes om leuk aan je collectie toe te voegen en te gebruiken wanneer je er zin in hebt. Ze zijn beperkt houdbaar, want er zitten geen conserveringsmiddelen in. Je kunt ze slechts 5 dagen bewaren en dan wel gekoeld. Ze zijn dus over het algemeen maar één keer te gebruiken.

Hoe werkt het?

De eetbare nagellak van KFC breng je aan als gewone nagellak, die je vervolgens laat drogen. De nagellak blijft volgens de woordvoerder van Ogilvy & Mather in Hong Kong een dagje zitten. Je kunt de nagellak verwijderen door, inderdaad, de nagellak er gewoon van af te likken. De nagellak wordt nog niet op grote schaal geproduceerd. Er worden momenteel alleen previews gegeven voor de media om de reactie van het publiek te peilen.

En de smaak?

De redactie van de BBC in Hong Kong nam letterlijk een voorproefje. Volgens hen smaakt de ‘Hot & Spicy’ nagellak net zoals de Hot & Spicy Kentucky Fried Chicken die je bij de fastfoodketen kunt bestellen, maar dan zonder gebraden kipsmaak. De ‘Original Recipe’ nagellak had volgens het BBC-team een mooi evenwicht van kruiden met de nadruk op zwarte peper, maar ook hier geen kipsmaak. Verder was het BBC-team niet erg te spreken over de kwaliteit van het product als nagellak.

Bekijk hier het promotiefilmpje voor de eetbare KFC nagellak:

Mooi verzorgde nagels die wel lang blijven zitten!

Of de eetbare nagellakjes een succes worden, dat valt te betwijfelen. Ga je liever voor mooie verzorgde nagels met producten die wel lang blijven zitten, maar die ook weer gemakkelijk te verwijderen zijn, dan kun je beter een Cursus Gelish volgen! ;)

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie