Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Elizabeth Arden - Geschiedenis en filosofie

16 januari 2013
Elizabeth Arden - Geschiedenis en filosofie

Elizabeth Arden, de vrouw achter het gelijknamige cosmeticamerk, liep ver op haar tijd vooruit. Nu meer dan een eeuw na de opening van de eerste schoonheidssalon van Elizabeth Arden in New York in 1910 is dit cosmeticamerk nog steeds een van de meest vooraanstaande cosmeticamerken. Daarom besteden we hier aandacht aan de bijzondere geschiedenis van dit cosmeticamerk en de filosofie, die aan dit bedrijf ten grondslag ligt.

Wie was Elizabeth Arden?

Elizabeth Arden is geboren onder de naam Florence Nightingale Graham in 1884 in Woodbridge, Ontario in Canada. Ze volgde een verpleegstersopleiding, maar brak deze in 1909 af om haar broer in New York te bezoeken. Daar was ze gedurende een korte tijd boekhoudster bij een farmaceutisch bedrijf. In het laboratorium van dit bedrijf werd haar interesse voor huidverzorging gewekt. Vervolgens ging ze in dienst bij de schoonheidsspecialiste Eleanor Adair en ze werkte in 1909 enige tijd samen met de schoonheidsdeskundige Elizabeth Hubbard.

Florence Nightingale Graham veranderde haar naam in Elizabeth Arden en opende in 1910 haar eerste schoonheidssalon aan de Fifth Avenue in New York. Ze noemde haar salon de Red Door Salon. De rode deur werd haar handelskenmerk. Niet lang daarna opende ze nog veel meer Red Door Salons door het hele land. Vanaf 1915 ging ze ook internationaal en opende over de hele wereld vele Red Door Salons. Schoonheidsspecialiste worden iets voor jou? Bekijk hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Een ware pionier in cosmetica

In 1912 ging Elizabeth Arden naar Frankrijk om zich te bekwamen in gezichtmassage. Ook maakte ze hier verschillende make-up poeders, die ze later in de Verenigde Staten introduceerde. Make-up werd in deze tijd alleen gedragen door beroemdheden. Het was Elizabeth Arden die ervoor zorgde dat het dragen van make-up ook draagvlak kreeg onder het brede publiek. Ze mag dan ook met recht een pionier op het gebied van make-up worden genoemd, maar dat niet alleen, ook als succesvolle zakenvrouw was ze in die tijd een echte baanbreker. In 1966 overleed ze, maar haar cosmeticabedrijf bleef voortbestaan.

De filosofie van Elizabeth Arden

De filosofie van Arden komt tot uiting in de volgende slogan die ze vaak gebruikte: 'To be beautiful and natural is a birthright of every woman.' Ze ontwikkelde huidverzorgende producten met behulp van wetenschappelijke onderzoeken, om zo producten te ontwikkelen die de huid daadwerkelijk konden verbeteren. Verder mocht make-up volgens Elizabeth Arden nooit dienen als een masker voor de huid, maar het moest de natuurlijke kwaliteiten van de huid verbeteren en voor een natuurlijk effect zorgen.

Beroemde cosmeticaproducten

De Eight Hour Cream is een van de bekendste producten van Elizabeth Arden. Het is een crème die droge of geïrriteerde plekjes op de huid binnen acht uur helpt herstellen. Wereldberoemd is ook de Montezum Red lipstick die ze ontwikkelde ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze lipstick was perfect afgestemd op de rode kleur in de uniformen van de vrouwelijke soldaten. In de tussentijd zijn er talloze nieuwe producten ontwikkeld van uitstekende kwaliteit, die met trots de naam Elizabeth Arden dragen. Ontdek hier al onze Schoonheidszorg Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie