Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kan er misgaan bij dagcrème aanbrengen?

28 november 2017 | Schoonheidszorg
Wat kan er misgaan bij dagcrème aanbrengen?

Een dagcrème aanbrengen, wat kan daar fout mee gaan? Je smeert de crème op je gezicht en klaar, toch? De meeste mensen weten wel dat ze een dagcrème moeten kiezen die bij hun huidtype past, maar waar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat er heel wat dingen zijn waar ze op moet letten bij het aanbrengen van dagcrème voor een optimaal effect. Breng jij je dagcrème juist aan? Lees hier wat er mis kan gaan bij dagcrème aanbrengen!

Heb je je gezicht wel goed gereinigd?

De wekker rinkelt, je springt uit bed en je haast je door je ochtendritueel heen. Je smeert snel wat dagcrème op je gezicht. Stop! Heb je je gezicht wel eerst gereinigd? Veel mensen vergeten dat ze voor het slapen gaan hun gezicht ingesmeerd hebben met een vettere nachtcrème en dat ook gedurende de nacht hun huid vies kan worden. Eventueel vuil en vet dat ongezien aan je kussensloop kleeft, komt op je gezicht terecht. Daarnaast is het juist ’s nachts dat je lichaam hard aan het werk gaat om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen onder andere via transpiratie via je huid. Dit zweet en de afvalstoffen kun je er beter eerst vanaf wassen, in plaats van ze onder je dagcrème terug in je huid te duwen! Leer alles over gezichtsreiniging en -verzorging in de Cursus Gelaatsverzorging.

Breng dagcrème aan op een vochtige huid

De meeste mensen hebben de gewoonte om dagcrème op een droge huid aan te brengen. Je profiteert echter nog veel meer van de positieve effecten van een dagcrème door deze juist op een vochtige huid aan te brengen. Zo is het een aanrader om meteen na het douchen dagcrème aan te brengen. De crème zal dan dieper in de huid trekken en daar zijn werk optimaler kunnen uitvoeren. Behalve dat je na het douchen meteen de crème aan kan brengen, kun je de crème ook aanbrengen na het gebruik van een toner. Toners zijn gedoeld om achtergebleven restjes van een gezichtsreiniger en ander vuil op de huid te verwijderen. Na het gebruik van de toner is je huid goed voorbereid voor een hydraterende dagcrème.

Zorg dat je de crème gelijkmatig aanbrengt

Hoe begin jij met smeren? De meeste mensen brengen de dagcrème eerst in het midden van hun gezicht aan en smeren de crème zo naar de randen van hun gezicht toe. Dit zorgt ervoor dat veel van de crème zich ophoopt langs de haarlijn. Heb je veel last van verstopte poriën in deze zone, dan kan dat komen doordat de dagcrème zich hier ophoopt. Vaak krijgen haarproducten dan de schuld van huidproblemen in dit gebied. Wat beter is, is door de dagcrème in stippen over je hele gezicht aan te brengen en vervolgens met je vingers met roterende bewegingen de crème gelijkmatig over je gezicht te verdelen. Wil je alles weten over het geven van professionele beauty behandelingen? Bekijk dan hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Is dagcrème alleen bedoeld voor je gezicht?

Nee, smeer de crème ook uit in je hals, nek en decolleté! Ook deze delen staan net als je gezicht veel bloot aan invloeden van buitenaf, zoals wind, koude, warmte, regen, vervuiling. Kortom allemaal invloeden die je huid kunnen uitdrogen en aantasten, waardoor je ook in deze gebieden eerder de vervelende tekenen van het ouder worden ziet; rimpels, fijne lijntjes en een dunne en gevoelige huid. Smeer die dagcrème dus ook goed uit in deze gebieden. 

Past je cleanser bij je dagcrème?

Het is belangrijk om de producten in je huidverzorging goed op elkaar af te stemmen. Wanneer je bijvoorbeeld een cleanser op oliebasis gebruikt en daarna een olievrije dagcrème aanbrengt, dan zal je crème een stuk minder goed in de huid trekken. Houd daar rekening mee. Heb je een zeer droge huid, dan kan een combinatie van een cleanser en een hydraterende dagcrème op oliebasis heel goed voor je werken. Voor de normale huid kun je beter eerst je huid reinigen met een cleanser (wel of niet op oliebasis) om soms lastig te verwijderen producten als make-up en zonnebrandcrème van je gezicht te verwijderen. Daarna kun je je huid opnieuw reinigen met een olievrije cleanser om dan vervolgens een olievrije dagcrème aan te brengen.

Juiste volgorde van verzorgingsproducten?

Het mag duidelijk zijn dat je eerst je huid moet reinigen, voordat je verder gaat met de volgende stap; het aanbrengen van verzorgingsproducten. Maar kun je wel meerdere huidverzorgingsproducten op je gezicht aanbrengen? Dat kan prima, maar dan wel in de juiste volgorde. Wil je je huid wat extra verzorging bieden door middel van een serum, dan breng je deze als eerste aan. Een serum heeft namelijk een zeer dunne textuur. Als volgt breng je de hydraterende dagcrème aan. Daarna kun je nog een zonnebrandcrème aanbrengen. Je begint dus altijd met producten met een fijne textuur en eindigt met producten met de grofste textuur. Vervolgens kun je make-up aanbrengen. Meer weten over make-up? Bekijk dan hier onze Cursus Visagie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie