Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Estée Lauder Cosmetics – Geschiedenis en filosofie

16 januari 2013
Estée Lauder Cosmetics – Geschiedenis en filosofie

Het cosmeticabedrijf Estée Lauder draagt de naam van de oprichtster. Een vrouw die haar sporen dubbel en dwars heeft verdiend in de cosmeticawereld als vooruitstrevende onderneemster met oog voor schoonheid. In de pers wordt er dan ook vaak en niet onterecht naar haar verwezen als de koningin van de cosmetica. Lees hier meer over haar leven en het tot stand komen van haar succesvolle cosmeticabedrijf.

De geschiedenis van Estée Lauder Cosmetics

Estée Lauder werd in juli 1906 geboren in New York onder de naam Josephine Esther Mentzer. Haar ouders waren van Joods-Hongaarse afkomst en gaven haar de bijnaam Esty, dat vanwege het accent van haar vader klonk als Estée. Ze groeide op in een familie met negen kinderen en leerde al vroeg om hard te werken in de winkel van haar vader, waar ze haar zakeninstinct ontwikkelde. Haar interesse voor de beautybranche werd gewekt door haar oom, de chemicus John Schotz, die binnen zijn bedrijf New Way Laboratories allerlei schoonheidsproducten ontwikkelde. Na haar middelbare schooltijd begon ze zijn schoonheidsproducten onder vriendinnen te verkopen en bleef twintig jaar bij hem in de leer.

In 1930 trouwde Estée met Joseph Lauter en ze veranderde hun naam later in ‘Lauder’. Ze kregen twee zonen: Leonard en Ronald. In 1935 richtte ze het bedrijf Estée Lauder op en in 1948 lagen haar producten ook in de warenhuizen van Saks Fifth Avenue. Hier brak ze door met de Super-Rich All Purpose Crème, Crème Pack, Cleansing Oil en Skin Lotion. Er werden steeds meer nieuwe winkels geopend en vandaag de dag worden de producten van Estée Lauder in meer dan 130 landen verkocht. Estée Lauder overleed op 24 april 2006 op 97-jarige leeftijd.

De filosofie achter het cosmeticamerk

Estée Lauder wilde met haar producten iedere vrouw ervan overtuigen dat ze mooi en aantrekkelijk kon zijn. Een bekende quote van Estée Lauder is: ‘Beauty is an attitude.’ Iedere vrouw die aandacht aan haar uiterlijk besteedt en zelfvertrouwen heeft, straalt schoonheid uit. Ze ontwikkelde daarom producten die zowel ambitieus als toegankelijk waren. Wil je ook leren om iedereen te laten stralen met make-up? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Visagiste!

Daarnaast had Estée Lauder als zakenvrouw ook een hele duidelijke visie over het succes van de verkoop van haar cosmeticaproducten. Op de eerste plaats was dat het grote vertrouwen dat ze had in de kwaliteit van haar producten. Daarbij hanteerde ze zeer persoonsgerichte verkooptechnieken. Zo was ze altijd zelf aanwezig bij de opening van haar nieuwe winkels. Ook stond ze erom bekend dat ze gratis make-up demonstraties hield en dat ze beroemdheden, kennissen en klanten altijd proefmonsters gaf om zo haar producten nog meer onder de aandacht te brengen. Verder leidde ze zelf haar verkoopsters op en drukte hen steeds weer op het hart dat je alleen iets kon bereiken door hard te werken.

Youth Dew

Het succes van dit merk raakte vooral in een stroomversnelling door de badolie Youth Dew die ze in 1953 introduceerde en die alle verkoopcijfers overtrof. In 1985 werd er een televisiedocumentaire gemaakt met de titel ‘Estée Lauder: The Sweet Smell of Succes.’ Interesse in een job binnen de fascinerende beautywereld? Ontdek hier onze Opleidingen Schoonheidszorg!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie