Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 vragen over lomi lomi massage

30 maart 2016
5 vragen over lomi lomi massage

De lomi lomi massage is een weldaad om te geven. Het is een massagevorm die van de masseur weinig lichaamsbelasting vraagt. Uiteraard is het ook heerlijk om deze massage te ondergaan! Heb je interesse in het vak van masseur, maar ben je bang dat het fysiek te zwaar is? Dan is de cursus lomi lomi samudra massage misschien toch iets voor jou. Er ligt bij deze massage veel nadruk op de lichaamshouding en de bewegingen van de masseur; de massage wordt uitgevoerd als een soort dansritueel!

1. Waar komt de lomi lomi massage vandaan?

Het mooie aan de massagewereld is dat er massages te ontdekken zijn van over heel de wereld. Sta je op het punt om massagetherapeut te worden en ben je op zoek naar welke massagevorm bij jou past, dan staat je een bijzondere ontdekkingstocht langs diverse culturen, tijdperken en landen te wachten. De lomi lomi massage komt oorspronkelijk van Hawaï, waar deze massage werd uitgeoefend door sjamanistische geneesheren. In de 19de eeuw werden deze massage en de vele andere rituelen op Hawaï een tijdlang verboden toen Amerikaanse missionarissen hier met de scepter zwaaiden. Daarna zijn de massages en rituelen teruggekomen en weer verder van generatie op generatie doorgegeven en uiteindelijk ook in onze contreien terechtgekomen. Bekijk hier het volledige aanbod aan Massage Opleidingen van Wellness Academie.

2. Hoe gaat de lomi lomi massage in zijn werk?

Tijdens een lomi lomi samudra massage wordt het volledige lichaam gemasseerd met lange vloeiende bewegingen over het hele lichaam. De massagetherapeut werkt veel met de onderarmen en handen, maar er kan ook met de knieën en voeten gemasseerd worden. Er bestaan ook varianten waarin wordt gewerkt met stokken, stenen of schelpen. De massagetechnieken reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de krachtige maar tegelijk ook milde oceaangolven (‘samudra’ is Sanskriet voor ‘oceaan’) of verfrissende watervallen. Omdat lange vloeiende bewegingen heel belangrijk zijn wordt er bij deze massagevorm veel massageolie gebruikt.

3. Wat is het effect van lomi lomi massages?

Het belangrijkste doel is om op een liefdevolle manier lichaam en geest in harmonie te brengen. Het is een ontspanningsmassage die tegelijkertijd ook dient als bindweefselmassage en leidt tot huidverbetering. Hoewel de massagetechnieken er mild uitzien en zonder veel krachtsinspanning van de masseur worden gegeven, heeft de massage toch een diepe inwerking. Mensen die lomi lomi massages ondergaan getuigen achteraf vaak dat ze zich als herboren voelen. De massage geeft nieuwe levenskracht en heeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

4. Wat zijn de voordelen voor de massagetherapeut?

In de cursus lomi lomi samudra massage leer je om tijdens het geven van de massage je hele lichaam te gebruiken. Vooral de bekken, voeten en armen werken steeds samen en dit komt tot uiting in langzame sierlijke en ritmische bewegingen. Je lichaamsbelasting wordt hierdoor goed opgevangen. Je voert als het ware een dans uit op en rond het lichaam van de ontvanger. Wanneer je deze massage goed uitvoert hoef je niet bang te zijn voor typische beroepsklachten zoals je die bij andere massagesoorten sneller tegenkomt. Je voelt bij het geven van deze massage ook de spanningen bij jezelf wegvloeien en de energiestromen op gang komen.

5. Waar kan ik een cursus lomi lomi massage volgen?

Wil je leren om lomi lomi massages te geven? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Hier vind je meer informatie over onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie