* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gebruik jij concealer en foundation wel op de juiste manier?

16 november 2020 | Visagie
Gebruik jij concealer en foundation wel op de juiste manier?

Ben jij al helemaal wegwijs in de wereld van make-up? Concealer en foundation mogen niet in je make-up voorraad ontbreken. Maar waar gebruik je ze nu precies voor? Concealer en foundation lijken misschien op elkaar, maar ze vormen geen tweeling. Elk product heeft zijn eigen functie. Je kunt ze combineren, maar je kunt ook voor een van de twee kiezen. Hoe zit dat nu precies? Gebruik jij concealer en foundation op de juiste manier? Je ontdekt het hier!

Camoufleren met foundation en concealer

Uiteraard zijn er veel gelijkenissen tussen deze twee make-up producten. Beide helpen je om onzuiverheden in het gelaat te camoufleren. Denk hierbij aan donkere kringen onder de ogen, rode vlekjes, pigmentvlekjes, littekens, comedonen en puistjes. Er zit echter wel een belangrijk verschil in de textuur van beide producten en de manier waarop je ze aanbrengt. We vertellen je hieronder meer over de specifieke eigenschappen en toepassingen van beide producten en ook hoe je ze aanbrengt en in welke volgorde. Leren maquilleren, doe je altijd nog het beste via onze praktische Cursus Visagie (Basis)!

Waarvoor gebruik je foundation?

Het belangrijkste doel van een foundation is om de huid mooi egaal te maken. Er zijn maar weinig mensen die van nature een perfect egaal gelaat hebben. Door met een foundation een egale huid te creëren, verfris en verjong je de uitstraling. Om te voorkomen dat je een ‘masker-effect’ krijgt, is het van belang om een foundation te kiezen in je eigen huidskleur of liever nog net een tintje donkerder. Let op; foundation is niet bedoeld om je huid donkerder te maken, daarvoor heb je weer andere make-up producten, zoals getinte dagcrème, bronzer die je lokaal aanbrengt en blush om wat meer kleur in het gelaat te brengen.

De ene foundation is de andere niet!

Om het nog wat lastiger te maken, zijn er verschillende soorten foundation. Of eigenlijk is dat juist prettig, want daardoor kun je altijd een foundation vinden die perfect bij jouw huid past. Zo onderscheiden we vloeibare foundation, compacte foundation en poeder foundation. De vloeibare variant zorgt gemakkelijk voor een natuurlijke uitstraling met een lichte glans. Deze is bij uitstek geschikt als je een droge huid hebt. Wil je een sterk dekkende foundation? Dan kies je beter voor een compacte foundation. Met een poeder foundation krijg je een mat effect en deze is dan ook zeer geschikt voor de vette huid en voor de gevoelige huid.

Waarvoor gebruik je een concealer?

Dit make-up product gebruik je ook om plekjes te camoufleren. In plaats van dat je concealer over het hele gelaat aanbrengt, zoals je dat wel met foundation kunt doen, breng je alleen wat stipjes aan op de plekken waar het nodig is. Smeer concealer nooit over je hele gezicht, want het heeft een dikkere en romigere textuur. Verder is het belangrijk om te weten dat er huidkleurige concealers en gekleurde concealers zijn. De huidkleurige variant is voor het wegwerken van plekjes. Met de gekleurde concealers kun je heel specifiek ongewenste kleuren van donkerblauwe kringen of rode vlekjes neutraliseren. Zo kun je met een groene concealer gemakkelijk rode vlekjes verbergen. We leren je er graag meer over in onze Opleiding Visagiste.

Hoe breng je foundation en concealer aan?

Foundation en concealer kun je gemakkelijk aanbrengen met je vingers, maar er bestaan ook speciale foundation en concealer kwasten. Steeds meer make-up liefhebbers geven de voorkeur aan een beautyblender; een eivormig sponsje. Door veel te oefenen, leer je wat voor jou het prettigste is. Doorgaans breng je eerst foundation aan. Zou je eerst concealer aanbrengen, dan zou je deze tijdens het aanbrengen van de foundation weg kunnen vegen. Een kleurcorrigerende concealer breng je meestal wel beter voor de foundation aan. Dit zijn echter geen vaststaande regels; experimenteer en ontdek wat voor jou het beste werkt. Na het aanbrengen van de foundation en concealer, werk je dit deel van de make-up af met setting poeder.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie