* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gebruik jij concealer op de juiste manier?

24 april 2019 | Visagie
Gebruik jij concealer op de juiste manier?

‘Conceal’ betekent letterlijk ‘verbergen’. Dat onthult meteen waarvoor je een make-up product als een concealer gebruikt. De concealer is speciaal bedoeld voor het camoufleren van oneffenheden. Denk aan roodheid, puistjes of pigmentvlekjes in het gezicht, alsook aan donkere wallen of opvallende adertjes. Het helpt je om je huid er gezond en fris uit te laten zien. Het is wel belangrijk dat je goed weet hoe je dit make-up product gebruikt voor optimaal resultaat. Zo bestaan er verschillende kleuren concealer en ook de manier van aanbrengen kan een groot verschil maken. Gebruik jij concealer op de juiste manier? Je ontdekt het hier!

Kies de juiste kleur!

Bij het kiezen van concealer draait het in eerste instantie om kleur! Het is belangrijk dat je de ondertoon van jouw huid kent, zodat je daar de concealer op afstemt. Wat je doet bij het aanbrengen van concealer is in feite het uitvoeren van een kleurcorrectie van kleine zones op huid. Je kunt ongewenste kleuren in je gezicht neutraliseren door juist de tegenovergestelde kleur concealer te kiezen. Dat betekent dat je bij roodheden in je gezicht het beste een groene concealer aanbrengt. Paarse kringen onder de ogen zijn het meest gebaat bij gele concealer en blauwe kringen fris je op door ze te verbergen onder oranje concealer. Om deze kleurcorrectie helemaal goed tot zijn recht te laten komen, breng je over de concealer vervolgens nog foundation of bb-crème aan. Je wilt natuurlijk niet dat er een groene, gele of oranje waas te zien is!

Verschillende texturen

Behalve dat concealers verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, onderscheiden we ook diverse texturen. Zo zijn er cream concealers, concealer sticks, vloeibare concealers en minerale concealer poeder. Heb je een zo optimaal mogelijke dekking nodig? Dan is cream concealer een aanrader. Deze is redelijk dik en geschikt voor zeer donkere verkleuringen onder de ogen en ook voor het verbergen van wijnvlekken. Een concealer stick is iets dunner; vergelijk het met de textuur van een nude lipstick. Voor een luchtige dekking, waar de natuurlijke huid doorheen schijnt, gebruik je een vloeibare concealer. Dit geeft een natuurlijk effect en vaak heb je daarbij geen foundation meer nodig. Minerale concealer is een aanrader voor de gevoelige of allergische huid.

Hoe breng je concealer aan?

Voor het aanbrengen van concealer ga je als volgt te werk:

 • Duw het product als het ware op de huid met de stick, een penseeltje of je vinger.
 • Plaats stipjes op de plekken waar de concealer gewenst is en dep de make-up op de huid. Dus niet de make-up streperig op de huid smeren.
 • Let op: concealer breng je alleen aan op de oneffenheden en verkleuringen. Het is niet, zoals foundation, bedoeld om over je hele gezicht aan te brengen.
 • Controleer of de concealer goed dekt, anders breng je nog wat extra product aan.
 • Bij crèmige concealer kun je de concealer eerst op de rug van je hand aanbrengen, om de crème op te warmen. Breng het daarna op je gelaat aan. De concealer versmelt dan mooier met je huid.
 • Tip: Om concealer goed dekkend en onopvallend aan te brengen kun je een beauty blender gebruiken.

Leer alles over make-up producten en de basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis).

Waar kun je concealer allemaal gebruiken?

Hierboven bespraken we al verschillende toepassingen voor concealer. Maar je kunt concealer ook op de volgende zones in je gelaat gebruiken voor een nog egalere huid en een nog mooiere uitstraling:

Concealer als oogschaduw

De huid van de oogleden is heel dun en meestal niet egaal. Wil je een neutrale, natuurlijke look zonder oogschaduw, dan kun je concealer op je oogleden aanbrengen voor een frisse blik.

Neusvleugels en neuslippenplooien

Veel mensen hebben wat roodheid langs de neusvleugels. Dit plekje wordt vaak vergeten. Heb je opvallende neuslippenplooien? Dit zijn de plooien die van je neusvleugels naar je mondhoeken lopen. Deze kun je met behulp van concealer minder laten opvallen, waardoor je een jongere uitstraling bekomt.

Oneffenheden langs de mond

Deze vallen op het eerste gezicht niet zo op. Toch zul je merken dat als je deze rode plekjes wegwerkt, je lippen mooier naar voren komen en je gelaat frisser oogt.

Highlighter op de jukbeenderen

Met een concealer, die een tintje lichter is dan je natuurlijke huidtint, kun je je jukbeenderen benadrukken. Op deze manier werkt de concealer als een highlighter en krijg je een jongere uitstraling.

Ontdek alle geheimen van make-up!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal nog meer voor mooie effecten kunt bereiken met make-up? Schrijf je dan in voor onze volwaardig Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie