Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor werken met gekleurde eyeliner

25 januari 2016
Tips voor werken met gekleurde eyeliner

Veel make-up liefhebbers en visagisten gebruiken standaard zwarte of bruine eyeliner. Maar eyeliner is verkrijgbaar in veel meer kleuren. Sterker nog, we zien dat veel grote make-up merken steeds vaker gekleurde eyeliners op de markt brengen. Ga daarom eens aan de slag met het creëren van mooie looks met gekleurde eyeliner. We helpen je hier alvast op weg met tips voor het werken met gekleurde eyeliner.

Doel van eyeliner

Het doel van eyeliner is om de ogen meer expressie te geven en tevens om de wimpers voller te laten lijken. Je brengt eyeliner altijd zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Eyeliner kan zowel aan de boven- als aan de onderrand van het oog worden aangebracht. We kunnen een verschil maken tussen eyeliner van poederoogschaduw, oogpotlood en vloeibare eyeliner. Eyeliner in de vorm van poederoogschaduw geeft een zacht effect. Een oogpotlood geeft een iets sprekender effect en vloeibare eyeliner geeft een hard effect.

Eyeliner matchen met oogkleur

Voor elke make-up look is het belangrijk om de kleur van de make-up goed af te stemmen op de specifieke eigenschappen van de klant. Bij het aanbrengen van de eyeliner let je op de eerste plaats op de oogkleur. De eyeliner dient de kleur en de natuurlijke schoonheid van de ogen te versterken. In de meeste gevallen bereik je dit effect veel beter met gekleurde eyeliner dan met zwarte eyeliner. Zwarte eyeliner zorgt er, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, meestal voor dat de ogen kleiner lijken. Je leert de belangrijkste make-up tips in de Cursus Visagie.

Richtlijnen gekleurde eyeliner

We geven je hier een aantal richtlijnen voor welke kleuren eyeliner geschikt zijn voor een bepaalde oogkleur:

Blauwe ogen
Bij blauwe ogen staan bronzen, zilveren, witte en bruine eyeliners heel mooi. Hiermee benadruk je het blauw van de ogen, maar houd je wel een natuurlijke look. Op zoek naar meer kleur? Kies dan voor oranje, paarse of violetkleurige eyeliner.

Grijze ogen
Grijze ogen komen extra goed tot hun recht bij donkerblauwe en paarse eyeliner. Een andere mogelijkheid is zilveren eyeliner die donkerder van kleur is dan de kleur van de ogen. Wil je eens iets speciaals uitproberen? Kies dan voor turquoise of fuchsiapaars.

Groene ogen
Groene ogen laat je spreken met lichtbruine en abrikooskleurige eyeliner. Je kunt ook eens kleuren als goud, paars en limoengroen uitproberen voor een kleurrijker effect.

Bruine ogen
Bij bruine ogen staan bijna alle kleuren eyeliner. Met de kleuren koper, brons en champagne creëer je een zacht effect. Voor meer expressie kies je voor kleuren als koningsblauw, felroze, limoengroen of zalmroze.

Gekleurde eyeliner matchen met huidskleur

Behalve dat je bij het kiezen van een gekleurde eyeliner naar de kleur ogen kijkt, is het ook belangrijk om de eyeliner af te stemmen op de huidskleur. Let vooral op de ondertoon van de huid. Heeft je klant een koele ondertoon, kies dan voor een eyeliner met koele kleuren als zilver, blauw, lichtroze, lichtpaars of mintgroen. Wanneer de huid van je klant een warme ondertoon heeft, zijn eyeliners met warme kleuren mooier. Denk aan kleuren als oranje, brons, goud, geel en olijfgroen. Lijkt het je heerlijk om elke dag op professionele wijze met make-up aan de slag te gaan? Volg dan na de basiscursus ook zeker de Cursus Visagie voor gevorderden als goede start voor een carrière als visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie