Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gekleurde eyeliner, zo maak je het niet te bont!

14 februari 2020 | Visagie
Gekleurde eyeliner, zo maak je het niet te bont!

Een van de make-up trends van 2020 is de gekleurde eyeliner en oogpotlood. De standaard zwarte eyeliner kun je links laten liggen. Dit jaar mag je volgens de beauty pioniers wel wat meer kleur in je oogmake-up look brengen. Al die kleurrijke en extravagante make-up op de catwalk is fantastisch, maar hoe draag je gekleurde eyeliner in het dagelijkse leven? Daar vertellen we je hier graag meer over! Lees hier onze tips voor gekleurde eyeliner zonder het te bont te maken!

1. Tips voor een geschikte kleur eyeliner

Met een gekleurde eyeliner geef je een neutrale make-up look een fleurige touch, die je look tot leven brengt. De juiste kleurkeuze is hiervoor essentieel. Maar wat is de juiste kleur? We kunnen je hier helpen met wat richtlijnen en probeer vooral ook veel uit. Een veelgemaakte fout is om precies dezelfde kleur eyeliner te kiezen als je ogen. Heb je bruine ogen? Zorg dan bijvoorbeeld voor een tintje oranje. Je ogen gaan meer stralen als de kleur iets afwijkt. Bij blauwe ogen kun je een zilveren kleur eyeliner kiezen. Het is een goede tip om het kleurenwiel erbij te pakken en een kleur eyeliner te kiezen die tegenover jouw oogkleur staat. Hierdoor valt de kleur van je ogen meer op.

Kleurenwiel

2. Blijf weg van te opzichtige en te felle kleuren

Heb je nog weinig ervaring met make-up, dan is het gewaagd om met opzichtige en felle kleuren aan de slag te gaan. Alleen als je goed weet wat je doet, perfect kleuren weet te matchen en af te stemmen op de persoon, dan kan dit prachtige resultaten opleveren. In plaats daarvan gebruik je voor een alledaagse make-up look liever kleuren, die dicht bij je natuurlijke kleuren liggen of de tegenovergestelde kleuren. Heb je groene ogen, dan betekent dit dat rood de complementaire kleur is. Ga echter geen felrode eyeliner gebruiken, maar kies voor kleuren die dichtbij de natuur liggen, zoals lichte oranjetinten, perzikkleur, pruimkleur of koperbruin. Wil je make-up leren aanbrengen als een pro? Dan is onze Cursus Visagie Basis een goede eerste stap.

3. Gebruik oogschaduw als gekleurde eyeliner

Als je wilt experimenteren met gekleurde eyeliner, kun je ook eerst je oogschaduw als eyeliner gebruiken. Wie creatief met make-up aan de slag gaat, zal ontdekken dat bepaalde make-up producten voor veel meer doeleinden gebruikt kunnen worden dan voor waar ze bedoeld zijn. Je oogschaduw kan perfect dienst doen als eyeliner. Voordat je geld uitgeeft aan gekleurde eyeliners, waarvan je nog niet weet of ze bij je passen, kun je eerst je oogschaduw gebruiken. Mogelijk heb je verschillende kleurpaletten in huis. Maak de gewenste kleur oogschaduw vloeibaarder met wat water en breng het aan als een eyeliner met behulp van een angled brush. Dit is een schuin aflopend penseeltje.

4. Let op de textuur van de eyeliner

Een ander aandachtspunt is de textuur van de eyeliner. De textuur is van invloed op hoe gemakkelijk je de eyeliner aanbrengt en ook op de intensiteit van de kleur. Voor de minder ervaren make-up liefhebbers raden we aan om eerst goed te oefenen met een oogpotloodje. Hiermee bereik je gemakkelijk een subtiel effect. Wil je toch graag een dramatischere look uitproberen, dan kun je gaan oefenen met gel eyeliner. De kleur van gel eyeliner valt meer op dan die van een oogpotloodje. De gel helpt je om te leren om de eyeliner soepel en vlekkeloos aan te brengen. De volgende stap is het uitproberen van vloeibare eyeliner met een intens effect. Hiervoor moet je al wat meer ervaring hebben om dit perfect aan te brengen. We leren je er graag meer over in onze Cursus Visagie voor gevorderden.

5. Houd je overige make-up rustig

Voor een dagelijkse make-up look met gekleurde eyeliner, is het een aanrader om je overige make-up neutraal te houden. Op deze manier is het gemakkelijker om te spelen met gekleurde eyeliner. De kleur van de eyeliner komt beter tot zijn recht en zal niet als overmatig ervaren worden. In plaats van een felle lipstick, kies je voor een zachte nude tint of een subtiele lipgloss. Je kunt een opvallende blush ook maar beter weglaten. Gebruik liever een minder opvallende bronzer om je gelaat mee te contouren. Op deze manier blijft de focus liggen op je mooie gekleurde eyeliner.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie