Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Grijs haar? Je moet er wat voor over hebben!

22 december 2015
Grijs haar? Je moet er wat voor over hebben!

Terwijl voorheen de meeste dames er alles aan deden om hun eerste grijze haren te verbergen, doen veel jonge vrouwen nu juist veel moeite om hun haar grijs te verven. De ‘granny grey hair trend’ is een van de opmerkelijkste haartrends van het afgelopen jaar. En dat terwijl het niet eens zo gemakkelijk is om je haren echt mooi grijs te laten verven. Dit is beslist werk voor een professionele kapper!

Waarom je haar grijs verven?

Waarom is het ineens hip om je haar grijs te verven? Grijs haar werd altijd geassocieerd met ouderdom. Dat is toch niet wat je wilt als jonge meid? Toch blijkt dat grijs haar bij veel jonge dames mooi staat. Beroemdheden als Rihanna en Nicole Richie zagen we dit jaar al met grijs geverfd haar rondlopen. Eén ding is zeker; je valt er beslist mee op. Grijs op donker haar krijgt een donkere metaalachtige kleur en op blond haar wordt de grijstint juist heel licht. Het meest opvallend is blauwgrijs. Binnen de fashionwereld zien we dat vooral de zilverachtige glans zeer trendy is.

Een klus voor professionele kappers

Je haar grijs verven is niet iets wat je zomaar even doet. Het is beslist een klus voor de professionele kapper, anders kan het resultaat heel anders uitpakken en kan het haar beschadigd raken. Een ander aandachtspunt is dat het heel wat tijd kost om deze granny grey hair look te creëren. Het betekent heel wat uren doorbrengen in de kappersstoel. Het kan daarom ook aardig wat kosten. Wie zijn haren grijs wil laten verven moet er dus heel wat voor over hebben! Wil je zelf leren om de mooiste en meest trendy kapsels te creëren, bekijk dan eens onze Kappersopleiding!

Voorbereiding grijs haar

Voor een perfect resultaat is het nodig om zeker zes maanden vooraf te stoppen met het verven van het haar. Dit zorgt ervoor dat na het ontkleuren van het haar en het grijs verven de grijze kleur overal hetzelfde is. Omdat je haar heel wat behandelingen moet ondergaan, zoals bleken en verven, is het belangrijk dat het haar gezond is. Verzorg het haar vooraf goed met diep voedende conditioner, zodat het onder invloed van alle behandelingen niet snel uitdroogt. Wanneer het haar niet in optimale conditie is, kan het beschadigd raken en sneller afbreken.

Bescherm de hoofdhuid

Het bleken van het haar vooraf aan het grijs verven vergt niet alleen veel van het haar, maar het kan ook de hoofdhuid irriteren. Dit voorkom je door het haar vanaf 48 uur van tevoren niet meer te wassen. Zo bevat het haar voldoende natuurlijke vetten die de hoofdhuid tijdens de behandeling beschermen. Ook is het een goed idee om de haren een stuk korter te knippen, zodat alle dode punten goed zijn verwijderd. Omdat deze punten mogelijk nog resten van een vorige verfbeurt bevatten, blijft er na het bleken helemaal niet veel meer van over.

Paarse toner en zilvershampoo

Het haar moet meestal meerdere bleekbeurten ondergaan voordat het grijs geverfd kan worden. De grijze kleur wordt verkregen met een paarse toner. Paars is namelijk de tegenhanger van geel. Geel is de kleur die het haar krijgt na de bleekbeurten. Vervolgens wordt er grijze verf overheen aangebracht om er één mooi geheel van te maken. Ook de nazorg voor de grijze haren is belangrijk. Kies in ieder geval voor een zilvershampoo om de grijze lokken langer mooi grijs te houden. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de kappersbranche? Volg dan hier ons Kappers blog!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie