Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Haarfrustraties van mensen met een afrokapsel!

26 oktober 2018 | Haarverzorging
Haarfrustraties van mensen met een afrokapsel!

Heb je een Afrikaanse achtergrond en ben je gezegend met kroeshaar, dan zal jouw afrokapsel veel bekijks hebben. Afrokapsels zijn prachtig, maar niet altijd even gemakkelijk om te verzorgen. Er gaat dagelijks veel werk in zitten, je hebt speciale haarverzorgingsproducten nodig en je zult regelmatig opmerkingen krijgen over je kapsel van de mensen om je heen. Dat kan soms tot frustraties leiden. Herken je deze haarfrustraties?

1. Mag ik even voelen?...

Eigenlijk is het niet eens een vraag, want voor je antwoord kunt geven, zitten de meeste mensen al gewoon met hun handen aan je haar. Ze kunnen het gewoon niet laten om aan jouw bijzondere haar te zitten. Je went eraan, maar toch… er zijn van die momenten dat je daar gewoon helemaal geen zin in hebt! Of wat als je als toppunt ook nog eens de vraag krijgt: ‘Is jouw haar wel echt?’ Dan zou je kroeshaar er bijna recht van op je hoofd gaan staan! Een andere bizarre vraag, die mensen met een afrokapsel, weleens krijgen is: ‘Welke krultang gebruik jij eigenlijk?!

2. Je haar zit nooit vanzelf goed!

Hoe heerlijk zou het zijn als je ‘s morgens je haar in een nonchalante knot of staart kon doen en dat je haar dan gewoon goed zou zitten?! Dat zul jij met je afrokapsel helaas nooit mogen ervaren. Je kroeshaar staat alle kanten op en je wordt al moe als je denkt aan het eindeloze traject dat je moet doorlopen om je haar in model te krijgen. Om elke dag met een mooi verzorgd kapsel rond te lopen, moet je een ware expert in haarverzorging worden!

3. Geschikte haarproducten vinden is een (dure) zoektocht

Gewoon even naar de supermarkt om shampoo, conditioner en wat haarstylingproducten te kopen? Vergeet het maar! Dat zit ervoor jou niet in! Echt goede haarverzorgingsproducten voor afrokapsels zijn lastig te vinden. Vaak vind je ze alleen bij kapsalons die gespecialiseerd zijn in afrokapsels. Vraag er eens naar bij jouw favoriete kapper. Een andere frustratie voor mensen met afrokapsels is dat deze producten bovendien een stuk duurder zijn!

4. Relaxen onder de douche? Onmogelijk!

Voor veel mensen is even douchen een heerlijk moment van ontspanning. Voor mensen met een afrokapsel staat douchen synoniem voor hard werken. Je kroeshaar wassen is een hele klus. Het is een heel gedoe om alle delen van je haar goed te wassen en om al die hairstylingproducten, die je aangebracht hebt om je haar te temmen, er weer uit te krijgen! Daarbij moet je extra voorzichtig zijn, dat je geen extra knopen in je haar krijgt tijdens het wassen. Daar je overdag geen last hebt van haaruitval, zullen al die losse haren onder de douche nu juist wel loslaten. Tijdens het douchen heb je voortdurend bosjes haren in je handen en moet je steeds goed opletten dat je haren het afvoerputje niet verstoppen…

5. De grootste gruwel: pluizend haar!

Als een afrokapsel ergens gevoelig voor is, dan is het wel voor pluizen. Je hebt van nature al flink volume, als je haar ook nog begint te pluizen, is er helemaal niets meer mee aan te vangen. Na het wassen van je haar, ga je dan ook direct maatregelen treffen om pluizen te voorkomen. Je kunt je haar beter niet met een handdoek drogen, maar liever met een T-shirt, dat is minder ruw voor je haar. Voordat je je haarverzorgingsritueel voortzet, mag je haar niet te droog en niet te nat zijn. Vervolgens ga je je haar behandelen met leave-in conditioner en haarolie. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook een stylingmousse nodig. Om ervoor te zorgen dat de puntjes niet gaan pluizen, ga je de uiteinden van je lokken stuk voor stuk met je vingers krullen. Een eindeloze klus...

6. En dan heb je gewoon dagen dat niets werkt…

Toch houd je van je haar! De tondeuse erin? Dat nooit!

 

Lijkt het je leuk om allerlei soorten kapsels te leren verzorgen en stylen? Leer dan alles over haarverzorging in onze Opleiding Allround Kapper of volg een Opleiding Hairstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie