* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Deze haarverzorging fouten mag je niet meer maken!

2 mei 2018 | Haarverzorging
Deze haarverzorging fouten mag je niet meer maken!

Altijd maar stug en droog haar? Wat kun je hier aan doen? Misschien is het een goed idee om eens wat liever voor je haar te worden? Binnen de kappers- en hairstylingsbranche krijgen we vaak mensen in de kappersstoel met beschadigd, futloos, droog of juist vet haar. In veel gevallen ontstaan deze problemen, doordat er iets mis is met de dagelijkse haarverzorging! Hoe lief ben jij voor je haar? We wijzen je hier in samenwerking met de docenten van de hairstyling- en kappersopleidingen van Wellness Academie op veelgemaakte haarverzorging fouten!

Op de juiste manier shampoo aanbrengen

We kunnen uren praten over het gebruik van shampoos en de juiste ingrediënten voor de juiste haartypen. Daar gaan we je hier niet mee lastigvallen. Wil je er toch alle details van weten? Onze no-nonsense Kappersopleiding is een echte aanrader! Waar we je hier op willen wijzen is dat veel shampoos uit de schappen van de supermarkt erg agressief kunnen zijn voor je haar. Dat geldt nog meer, wanneer je deze shampoo direct op je haar aanbrengt. Een goede tip: leng je shampoo eerst aan met voldoende water, minimaal een half glas water! Hiermee voorkom je een te agressieve werking van de shampoo en dat je haar futloos, slap en zwaar wordt!

Haar en hoofdhuid schreeuwen om zachtheid!

Ben eens eerlijk, hoe vaak grijp je niet voordat je het huis uitrent naar een borstel om deze even snel en hard door je haar te trekken?! Veel mensen maken zich hieraan schuldig. Door de ruwe wrijving en warmteontwikkeling kan het haar sneller afbreken. Als je dit vaak doet, blijft er straks niets meer over om te borstelen of te kammen. We raden je aan om in ieder geval een borstel te kiezen met tanden of haartjes met ronde uiteinden of een kam met grove tanden en afgeronde uiteinden. Test een borstel of kam eens uit op je handpalm. Hoe voelt het aan? Prikkend en hard? Dan is deze niet geschikt voor je haar. En denk ook eens aan je hoofdhuid! Harde borstels en kammen kunnen je hoofdhuid beschadigen. Een gezonde hoofdhuid ligt aan de basis van mooi haar.

Vocht en warmte? De alarmbellen rinkelen!

Na het wassen van het haar mogen de meeste mensen heel wat liever zijn voor hun haar! Het lijkt doodnormaal om na het wassen je haren meteen lekker droog te wrijven met een handdoek. Niet doen! Het wrijven kan het haar beschadigen en je brengt je haar zo gemakkelijk in de knoop, met alle ellende van dien. Wikkel je haar liever eerst even in een handdoek, zonder wrijven. Heb je last van klitten in je haar, haal deze er dan voorzichtig uit met je vingers. Kammen en borstelen, dat doe je pas als het haar droog is. Het heeft de voorkeur om je haar gewoon aan de lucht te laten drogen. De meeste mensen zetten het liefst meteen de föhn erop. Wil je niet met natte haren de deur uit, breng dan voor het föhnen een product aan dat je haar beschermt tegen de warmte, zet de temperatuur van de föhn op de laagste stand en houd de föhn op voldoende afstand (circa 20 cm) van het haar.

Hoe breng jij je haarverzorgingsproducten aan?

Goede haarverzorgingsproducten kunnen je helpen om je haar mooi en gezond te houden. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je de producten op de juiste manier aanbrengt. Veel mensen wrijven de producten zomaar wat in hun haar, waardoor het product niet goed over het haar wordt verdeeld en dus niet optimaal zijn werk kan doen. Breng haarverzorgingsproducten altijd over de hele lengte van je haar aan, lok voor lok. Denk maar eens aan de foundation van je make-up, die hoort ook op een gelijkmatige manier over je gezicht aangebracht te worden voor een mooi resultaat! Voor haarverzorgingsproducten geldt hetzelfde principe! Wil je meer weten over haarverzorging en hairstyling? Bekijk dan hier eens ons complete aanbod aan Haartooi Opleidingen en Cursussen.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie