Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Halloween make-up tutorial 2018: The Nun!

17 oktober 2018 | Visagie
Halloween make-up tutorial 2018: The Nun!

Oktober is voor veel make-up artists een te gekke maand, want dit betekent dat Halloween voor de deur staat. Elk jaar wordt op 31 oktober Halloween gevierd. Dé gelegenheid om jouw kunsten met make-up te laten zien. Wie weet de griezeligste creatie tevoorschijn te toveren met make-up!? Waar laat jij je dit jaar door inspireren? Wat dacht je van de film 'The Nun', die momenteel furore maakt in de bioscoopzalen en de bezoekers doet sidderen op hun stoel? De make-up experts van Wellness Academie helpen je hier op weg met een Halloween make-up tutorial gebaseerd op de film 'The Nun'.

Stap 1: wenkbrauwen wegwerken

Terwijl momenteel binnen de beauty branche de nadruk ligt op opvallende wenkbrauwen, ga je nu het tegenovergestelde doen. Je gaat voor deze Halloween make-up de wenkbrauwen volledig wegwerken. Dat doe je door een uitwasbare huidlijm over de wenkbrauwen aan te brengen. Laat de lijm goed drogen en breng daarna een flinke laag concealer erover aan. Vervaag de concealer en weg zijn je wenkbrauwen. 

Stap 2: creëer een bleek gezicht

Breng witte facepaint aan over je hele gezicht en in je hals en nek. Als je straks je nonnenkostuum aan hebt, mag er niets meer te zien zijn van je huid. Let op dat je de witte facepaint goed laat aansluiten op de haarlijn en vergeet ook je oren niet! Het resultaat is dat je gezicht er nu heel onnatuurlijk uitziet. Om mensen echt te laten huiveren is het essentieel om vervolgens je gezicht wat meer natuurlijke trekjes te geven.

Stap 3: Halloween make-up bestaat uit imperfecties aanbrengen

We gaan de overdreven witte kleur nu wat slordiger maken door imperfecties aan te brengen. Gebruik hiervoor een zachte make-up kwast die je in heel sterk met water verdunde bruine facepaint doopt. Ga met deppende bewegingen met de kwast over je gezicht, zodat de witte Halloween make-up wat viezer en valer wordt. Let op: je brengt dus meer water dan bruine verf aan op je gezicht! Het gaat om een heel subtiel effect!

Stap 4: gezicht besprenkelen met ongezond ogende kleuren

Daarna ga je nog iets meer kleur aanbrengen in je Halloween make-up, maar opnieuw heel subtiel door de facepaint heel sterk te verdunnen. Het is meer water dan verf dat je aanbrengt op het gezicht. Ga voor een lichte geelgroene kleur die je er ziek uit laat zien en voor een blauwe kleur van doorschijnende aderen in de huid. Om deze verf aan te brengen ga je een aparte techniek gebruiken. Breng de verf met (heel veel) water aan op een penseel met lange haartjes en houd het penseel voor de huid. Met je vingers beweeg je de haartjes van het penseel, zodat de verf op je gezicht gesprenkeld wordt. Doe dit voor beide kleuren over je hele gezicht en hals. Vervolgens besprenkel je ook op deze manier je gezicht met de waterige witte verf, die je als eerste hebt aangebracht.

Stap 5: grijze en witte facepaint deppend aanbrengen

Nu ga je met een make-up borstel sterk verdunde witte en grijze facepaint deppend over je gezicht aanbrengen, om de ondergrond van de make-up af te ronden. Daarna kunnen we de verdere details in het gezicht gaan afwerken.

Stap 6: roze huid laten doorschijnen

Met verdunde roze facepaint gaan we een paar plekjes toevoegen, waar roze huid door lijkt te schijnen. Breng bijvoorbeeld al deppend lichtjes was roze verf aan onder de lippen, langs een kant van de neus of onder een van de ogen. Het moet lijken alsof de huid daar een beetje geïrriteerd is.

Stap 7: donkerblauwe aderen tekenen

Gebruik hiervoor donkerblauwe verf, die opnieuw erg waterig is, maar die wel duidelijk zichtbaar is. Breng de verf aan met een dun penseeltje waarmee je kronkelige lijntjes gaat zetten. Denk aan een opvallende ader op het voorhoofd, in het gebied van de slapen en langs de mond. Zorg ervoor dat de aderen op sommige plekken wat dikker zijn aangezet dan op andere plaatsen. Je kunt de aderen wat zachter maken door er met je vinger met deppende bewegingen overheen te gaan. Daardoor lijkt het alsof de aderen dieper in je huid liggen.

Stap 8: Halloween make-up met zwarte smokey eyes

Nu ga je met een kwast zwarte facepaint aanbrengen rondom de ogen. Denk aan smokey eyes, maar dan veel slordiger en rond het hele oog. Maak de oogleden zo donker mogelijk en laat de verf naar buiten toe vervagen. Je kunt vervolgens een dunner make-up penseel gebruiken om met zwarte verf wat rimpels te tekenen aan de zijkanten van de ogen en onder de ogen.

Stap 9: zwarte vlekkerige lipmake-up

Ook de lippen ga je zwart kleuren. Gebruik een lipmake-up penseel om de lippen gelijkmatig zwart te verven. Vervolgens ga je het slordiger maken met een kwast. Laat de lipmake-up onregelmatig uitlopen. Dep ook lichtjes met een kwast wat zwarte verf in de neuslippenplooi en eventueel langs de neus.

Stap 10: gekleurde contactlenzen

Maak de look helemaal compleet door gekleurde contactlenzen in te doen, bijvoorbeeld witte, groene of gele lenzen. Nu hoef je alleen nog maar het bijpassende kostuum aan te trekken en Halloween kan beginnen!

Wil je meer weten over Halloween make-up?

Wil je leren om de meeste bizarre creaties te maken met make-up? Special Effects FX make-up vormt een klein onderdeel van onze complete opleiding make-up expert. In deze uitgebreide make-up opleiding leer je vrijwel alles op het gebied van professionele make-up. Je leert basis make-up looks uitwerken, zoals natural dagmake-up, maar je gaat ook aan de slag met gevorderden make-up technieken, allerlei soorten smokey eyes, looks voor speciale gelegenheden en make-up voor photoshoots. Daarnaast is ook een gedeelte van de opleiding, die ingaat op special effects make-up, zoals halloween make-up. Meer weten? Neem hier een kijkje bij onze opleiding make-up expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie