• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Halloween tip: pixel make-up

17 oktober 2017 | Visagie
Halloween tip: pixel make-up

Het is weer bijna zo ver: Halloween. Een geweldige tijd voor make-up artiesten die heerlijk uit hun dak willen gaan met make-up. Het is ook ieder jaar weer een uitdaging om een nieuwe akelige look te creëren. Op zoek naar inspiratie voor Halloween make-up? Wij kwamen alvast deze originele pixel make-up look tegen, die een heel apart effect geeft. Iets voor jou om het eens uit te proberen?

Je gezicht als onscherpe afbeelding

Alle digitale beelden zijn opgebouwd uit talloze gekleurde puntjes. Samen vormen deze puntjes een volledig beeld en daarom vallen ze niet op. Maar je kent het wel, als je computer even hapert zie je allemaal van die blokjes op je scherm en ontstaat er een wazige afbeelding. Wat als we dit nu eens vertalen naar een make-up look? Het is ondertussen in de aanloop naar Halloween een ware hype aan het worden op de social media kanalen als Instagram en Pinterest. De te grote pixels in de vorm van blokjes zorgen ervoor dat je gezicht eruitziet als een onscherpe afbeelding en alsof je zo uit de computer of uit een computerspelletjes bent gekropen! Wil je leren om allerlei griezelige make-up looks te creëren? Dan is onze Cursus Special Effects FX make-up een aanrader!

Make-up in blokjes

Normaal gesproken gebruik je make-up om bepaalde kenmerken van je gezicht te benadrukken en om minder flatteuze gelaatsvormen te corrigeren. Ook ga je oneffenheden corrigeren en alle make-up onderdelen mooi met elkaar blenden, zodat alles in elkaar overloopt. Vergeet deze principes. Voor deze Halloween look ga je dit eens allemaal anders doen. Je gaat juist belangrijke delen van je gezicht wazig maken door ze te bedekken met blokjes! Denk aan je neus, je wenkbrauwen, je mond en jukbeenderen. Gebruik hiervoor blokjes in verschillende groottes en kleuren.

Contouren met blokjes

Denk hierbij echter wel eens aan de regels die er gelden voor contouren, want die komen hier goed van pas: met donkere kleuren kun je schaduwen creëren en met lichte kleuren kun je bepaalde delen naar voren laten springen. Houd bij het creëren van deze look dan ook eens de lijnen en vormen in de gaten waar je normaalgesproken op let als je je gezicht gaat shapen. In plaats van dat je hier nu rechte lijnen in je make-up gebruikt en deze gaat blenden, werk je nu met donkere en lichte blokjes in verschillende kleuren om een wazig beeld te scheppen. Bekijk hieronder een video-tutorial voor deze look:

Vele variaties mogelijk

Het leuke aan deze pixel-look is dat er allerlei variaties mogelijk zijn. Je kunt je eigen kleurenpalet samenstellen; opvallende kleuren, subtiele kleuren, veel kleuren of juist weinig kleuren. Misschien pas je de pixel-look toe over je hele gezicht, misschien neem je zelfs je hals en decolleté mee of je past de look toe op de helft van je gezicht. Pas ook je kleding en accessoires aan op je make-up look. In sommige gevallen past een uitbundig kleurrijk kostuum er mooi bij, bij andere looks werkt een eenvoudig zwart pak beter. Of je kunt één specifiek personage uit een videogame kiezen. Er is van alles mogelijk. Laat je eigen fantasie eens op de loop gaan! Inspiratie nodig? Bekijk dan deze voorbeelden van pixel-make-up op Instagram.

Make-up artist worden?

Wil je leren toveren met make-up en zelf een professionele make-up artist worden? Schrijf je dan hier in voor onze complete Opleiding Make-up Artist en behaal je diploma!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie